Hardshell – GearGuide

Een hardshell is een wind en waterdichte jas of broek, vervaardigd van materiaal dat ervoor zorgt dat er een luchtlaag tussen je lichaam en jas ontstaat. Deze laag houdt de jas op een constante temperatuur. Tegelijkertijd zorgt het materiaal voor de afvoer van transpiratievocht. Deze eigenschappen maakt dat dit type jassen zeer gewild is bij outdoor en action sporters.

Ondanks dat hardshells niet specifiek voor de wintersport zijn ontwikkeld en niet over een isolatielaag beschikken, zijn ze wel degelijk geschikt voor alpineskiën en snowboarden. De afgelopen jaren hebben veel high-end merken ook specifieke lijnen van deze “technische” jassen en broeken ontwikkeld specifiek voor wintersport.

Arc’teryx Theta AR Jacket
Hardshell

[vc_btn title=”BEKIJK PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fad.zanox.com%2Fppc%2F%3F39396250C99864287%26ulp%3D%5B%5B%2Fp%2Farc-teryx-theta-ar-jas-ACBGD32011.html%3Fcolour%3D2296%5D%5D||target:%20_blank|”]

Voor wintersporten draag je hardshells altijd in combinatie met andere kleding lagen. Minimaal een baselayer en een midlayer. Deze kleding lagen zijn er in veel materiaal varianten – van polyester tot merinowool – en in verschillende diktes. Het voordeel van deze drielagen wijze van kleden is dat je je kleding kunt aanpassen aan de omstandigheden en dat je deze kledingstukken ook buiten het wintersportseizoen afzonderlijk van elkaar kunt dragen.

Onderwerpen in deze GearGuide:

Hardshell Reviews

[td_block_3 custom_title=”” category_id=”147″ sort=”random_posts” limit=”4″]

Meer hardshell

[td_block_5 custom_title=”” category_ids=”-147″ tag_slug=”hardshell, hardshells” sort=”random_posts” limit=”3″]