De autobiografie van Ultimate Survival-expert Bear Grylls

Hij overleeft in omstandigheden waar weinigen zich aan durven wagen.Dit is het opzienbarende verhaal van zijn avontuurlijke leven. Van jongs af aan zoekt Bear Grylls het avontuur op: hij doet aan bergbeklimmen, zeezeilen en diverse vechtsporten. Hij volgde een strenge militaire opleiding bij de Britse SAS, reisde de wereld rond – en brak zijn rug met een vrije parachutesprong. Hij herstelde en werd ‘s werelds bekendste survivalexpert.

must-read-gearlimits-Bear-Grylls-Modder-zweet-en-tranen-de-autobiografie-coverOveral ter wereld daagt Grylls de wildernis uit; hij maakt vuur, trotseert roofdieren, stormen en watervallen, eet desnoods maden en drinkt kamelenurine. Zijn wekelijkse shows op Discovery Channel worden door honderden miljoenen mensen in 180 landen bekeken. Hij heeft zelfs zijn eigen kledinglijn. Modder, zweet en tranen is voorzien van kleurenfoto’s uit de privécollectie van Bear Grylls. Een meeslepend en opwindend boek voor zowel adrenalinejunkies als thuisblijvers.

Onze beoordeling:

De persoon achter de alleskunner ‘Bear Grylls’. Achter het imago van de Discovery bekendheid, schuilt echt een mens. Bekend geworden door Man vs Wild en Ultimate Survival, een demonstratie van zijn survivalvaardigheden. De autobiografie gaat vooral over zijn leven voordat hij een bekendheid werd. Zo is te lezen dat het zoeken naar extreme fysieke uitdagingen een van zijn karaktereigenschappen is.

Een Eton-ganger en blackbelt karateka die tekende voor de zware toelatingstrainingen voor de Britse De Special Air Service (SAS) elite-eenheid. Brak zijn rug bij een parachuteongeval en bedwong een paar jaar later Mount Everest. Zijn SAS-tijd en het beklimmen van de Everest komen vooral aan bod in het boek, dat over het algemeen prettig leest. De drie katernen met privéfoto’s zijn een mooie aanvulling op deze autobiografie. Wat ons beteft zeker het lezen waard.

Koop dit boek bij:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.