Wat de Polar Pacer Pro doet met een Garmin liefhebber | Review

Door gastblogger: Michael Geesink
Polar heeft 2 nieuwe horloges op de markt gebracht: de Pacer en de Pacer Pro. Wat ze eigenlijk hebben gedaan is om de functies uit hun High-End horloges (Vantage V2 en Grit X) te halen en ze in betaalbare Mid-End horloges te stoppen. Het is een mooi en licht horloge geworden gericht op de hardloper maar ook op de Multi-sporter en de heel bijzonder op de triatleet, m.a.w. je kan er heel veel mee.

Ik mocht de nieuwe Polar Pacer Pro testen en ik kan als Garmin liefhebber en Polar scepticus zeggen dat ik er behoorlijk veel plezier aan hebt beleefd.

Design

Het horloge oogt zeer stijlvol en minimalistisch. Het bandje is heel comfortabel en ik heb niet een keer een run gedaan waar ik me bewust was dat ik het horloge droeg. Het gewicht van het horloge is 41 gram t.o. de 47 gram van mijn Garmin 745, het is een klein verschil maar prettig voor de lange trainingssessies. Het display wordt mooi en helder weergegeven, waardoor ik aangenaam werd verrast in de vroege uurtjes tijdens de ochtendschemering. Polar gebruikt het nieuwe display als een van hun pluspunten in hun advertenties. Het betreft de MIP (memory-in-pixel) reflecterend kleurendisplay en het werkt gewoon goed, het is bijzonder helder. De bediening gaat via de knoppen aan de zijkant en die werken ook goed. Het zijn prettige en grote koppen (handig tijdens het hardlopen) en het systeem loopt soepel tijdens het gebruik van de knoppen. Het is ook een logisch een gebruiksvriendelijke softwarematige inrichting van de functies en het menu, binnen een paar klikken had ik het horloge onder de knie.

GPS

De Polar wordt ondersteunt met GPS-, GLONASS-, Galileo- en QZSS-satellietsystemen. De overzichten van de locaties waar ik heb gelopen zijn redelijk goed weergegeven. Soms het wijkt wel af en dan laat het een plattegrond zien waarbij ik dwars door huizen ben gelopen net naast de straat waar ik daadwerkelijk heb gelopen. Maar op basis van de afstanden zijn ze redelijk accuraat als ik ze vergelijk met de Garmin 745 wat een zeer goed gps-overzicht heeft.

Wat de Polar Pacer Pro doet met een Garmin liefhebber | Review
Schermafbeelding Polar
Wat de Polar Pacer Pro doet met een Garmin liefhebber | Review
Schermafbeelding Garmin

Hartslag

De Polar optische hartslagmeter op de pols of zoals ze het zelf noemen: Polar Precision Prime™ OHR-technologie, 10 leds met verschillende golflengten voor een diepere lichtpenetratie en 4 lichtdetectoren om het licht op te pikken dat door je bloedvaten valt. Ik ben hier heel tevreden over, de uitslagen die ik kreeg waren zeer goed en kwamen overeen met andere uitslagen van andere hartslagapparatuur (Dynamic Pod en HRM4-Run). Het effect is dat je goed in je hartslagzones kan lopen mocht dit je focus hebben. Tijdens snelheidswerk en intervaltrainingen kreeg ietwat vertekende uitslagen en is een additionele hartslagsensor om de borst wel een aanrader.

Batterij

Ze zeggen dat je 7 dagen batterijvermogen hebt maar dat is mij niet gelukt. Het is een wat standaard batterijduur en je verliest ongeveer 20% batterijvermogen per dag. Dit is niet meer of minder dan een ander hardloophorloge. Er zijn redelijk wat functies die het horloge in de nacht gebruikt om je slaap te meten en kost je ongeveer 10% batterijvermogen. Het is handig om dit in de gaten te houden omdat dit niet uitgezet kan worden en je de volgende dag niet voor verassingen wil komen te staan tijdens je run.

Training analyse

Er zijn behoorlijk wat analyses wat een mooi overzicht geeft hoe je ervoor staat en wat je te doen staat om beter te worden. De Polar Flow website, de Polar Flow app maar vooral ook het horloge zelf laat vooral veel zien en het valt op dat ook dit na een training snel wordt weergegeven. Polar doet zijn best om veel inzichten in een overzicht te plaatsen, zodat je in een oogopslag ziet wat je hebt gedaan. Persoonlijk vind ik het prettig om samenvattingen van mijn week te zien om trainingsplanningen te maken voor toekomstige trainingen.

Slaap tracking

Dit is een functie die standaard aan staat en die ze je eigenlijk forceren te gebruiken omdat de statistieken een aanvulling zijn op de inzichten in je trainingsontwikkeling.
Sleep Plus Stages Houdt automatisch de hoeveelheid en kwaliteit van je slaap bij (slaapscore) en laat zien hoeveel tijd je ’s nachts in elke slaapfase doorbrengt. Slaaplogboeken kunnen inzicht geven in het slaapgedrag op de lange termijn en kunnen gedurende de dag factoren aanwijzen die een negatieve invloed kunnen hebben op uw slaap.
Nightly Recharge is een automatische nachtmeting van het herstel die laat zien hoe goed het lichaam herstelt van de dag.

Smart functies

Je kan berichten ontvangen maar het is niet echt een smart watch en daarvoor wil je het horloge ook niet gebruiken. Het kost batterijvermogen en het werkt niet optimaal, de berichten zijn slecht te lezen en het menu is omslachtig. Gebruik het waarvoor het dient en dat is hardlopen.

Fuelwise

Dit is een zeer interessante en waardevolle functie in het horloge. Het komt erop neer dat je advies krijgt over de energieaanvulling die je nodig hebt. Dit helpt je bij lange duurlopen of voedingsstrategie bij een halve- of hele marathon. Je kan herinneringen instellen om koolhydraten of water in te nemen of het horloge zelf laten bepalen door een totale trainingssessie met een bepaald doel in te stellen.

Extra functies

  • Running Essentials: inzicht tempo, tijd, rondetijden en een stopwatch.
  • Gefaseerde trainingsdoelen: trainingen plannen op basis van hartslag- en snelheidszones.
  • Meerdere hardloopprofiele aanmaken: trailrunning, atletiek en indoor hardlopen.
  • Prestatietest hardlopen en wandelen: een maximale inspanningstest om de VO2max en de maximale hartslag te bepalen.
  • Running Index: gebruikers krijgen na een run een score waarmee ze kunnen zien hoe hun prestaties zich ontwikkelen.
  • Muziekbediening: Tijdens het hardlopen kan je het horloge gebruiken als afstandsbediening voor het afspelen van muziek op je telefoon.

Mijn oordeel

Ik ben overtuigd en vind de Polar Pacer Pro een fantastisch horloge, er zit echt alles in en ik denk ook dat het een verscheidenheid aan hardlopers zal aanspreken. Het is een gebruiksvriendelijk horloge met inzichten en overzichten die zowel een beginnende als een gevorderde lopen zullen aanspreken omdat je zelf kan kiezen hoe ver je wil gaan in je statistieken. Daarnaast is het een prettig horloge om te dragen en mooi om te zien en het heeft (voor wat je ervoor krijgt) een mooi prijskaartje er aan hangen.

Review overzicht

Design
8
Functionaliteiten
9
Batterijduur
8
Bediening
9
App
9
Prijs/kwaliteit
9

Samenvatting

Ik ben overtuigd en vind de Polar Pacer Pro een fantastisch horloge, er zit echt alles in en ik denk ook dat het een verscheidenheid aan hardlopers zal aanspreken.
Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Wander Tactical: de essentie van liefde en passie voor het maken van messen

Recent sprak ik de oprichters van Wanderer Tactical. Wander Tactical is in 2015 opgericht door twee gepassioneerde mannen die een gedeelde liefde voor messen,...

De Peli 0915 SD Card Case beschermd al je geheugenkaarten | Review

De Peli 0915 SD Card Case biedt uitstekende bescherming voor je geheugenkaarten dankzij zijn robuuste ontwerp, veelzijdige opslagopties en gebruiksvriendelijkheid.

De nieuwe Rab Muon rugzakken zijn licht en sterk

Rab heeft hun productlijn uitgebreid met de nieuwe Muon rugzakken! Deze lichte en robuuste packs zijn perfect voor lange wandelingen en trektochten
[tdn_block_newsletter_subscribe title_text="Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief" input_placeholder="E-mail adres" btn_text="Inschrijven" tds_newsletter2-image="8" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="row" tds_newsletter4-image="9" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="10" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="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" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter1-input_bar_display="" tds_newsletter1-input_border_size="1" tds_newsletter1-title_color="#cccccc" tds_newsletter1-description_color="#ffffff" tds_newsletter1-disclaimer_color="#90a0af" tds_newsletter1-disclaimer2_color="#90a0af" tds_newsletter1-input_text_color="#000000" tds_newsletter1-input_placeholder_color="#cccccc" tds_newsletter1-input_bg_color="#ffffff" tds_newsletter1-input_border_color_active="rgba(255,255,255,0)" tds_newsletter1-f_title_font_family="394" tds_newsletter1-f_title_font_size="eyJhbGwiOiIyNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjM2IiwicG9ydHJhaXQiOiIzMCIsInBob25lIjoiMzAifQ==" tds_newsletter1-f_title_font_line_height="1.2" tds_newsletter1-f_title_font_spacing="-1" tds_newsletter1-f_descr_font_family="431" tds_newsletter1-f_descr_font_size="eyJhbGwiOiIxNiIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE1IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCIsInBob25lIjoiMTQifQ==" tds_newsletter1-f_descr_font_line_height="1.6" tds_newsletter1-f_descr_font_weight="600" content_align_horizontal="content-horiz-center" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXJpZ2h0IjoiYXV0byIsIm1hcmdpbi1ib3R0b20iOiI1MCIsIm1hcmdpbi1sZWZ0IjoiYXV0byIsInBhZGRpbmctdG9wIjoiNTAiLCJ3aWR0aCI6IjQwJSIsImJhY2tncm91bmQtY29sb3IiOiIjMzMzMzMzIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNzAiLCJwYWRkaW5nLXRvcCI6IjYwIiwid2lkdGgiOiI3MCUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsInBob25lIjp7Im1hcmdpbi1ib3R0b20iOiI3MCIsInBhZGRpbmctdG9wIjoiNjAiLCJ3aWR0aCI6IjEwMCUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3LCJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjkwIiwicGFkZGluZy10b3AiOiI4MCIsIndpZHRoIjoiNjUlIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5fQ==" tds_newsletter1-f_disclaimer_font_family="394" tds_newsletter1-f_disclaimer2_font_family="394" tds_newsletter1-f_input_font_family="394" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="3" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQiLCJwaG9uZSI6IjE0In0=" tds_newsletter1-f_btn_font_family="431" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter1-btn_bg_color_hover="#cccccc" tds_newsletter1-f_input_font_weight="600" tds_newsletter1-f_title_font_weight="700" tds_newsletter1-btn_border_size="1"]
Ik ben overtuigd en vind de Polar Pacer Pro een fantastisch horloge, er zit echt alles in en ik denk ook dat het een verscheidenheid aan hardlopers zal aanspreken.Wat de Polar Pacer Pro doet met een Garmin liefhebber | Review