Krachtige must-reads voor zelfontwikkeling 

Laat mij je kennis maken met een paar must-reads die niet alleen je hersens zullen kraken, maar ook je doelen een flinke boost zullen geven. Dat zelfontwikkeling niet altijd hoeft te smaken naar groene smoothies, wierook en boomknuffel sessies bewijzen Ray Klaassens, Anthony ‘Staz’ Stazicker, Dai Carter en Sander Aarts. Ik verslond de boeken bijna in één adem. Ik vraag me af of dat ook gold voor de lezers van Gearlimits. Laat het me weten in de comments. Stay tuned voor de recensie per boek.

Laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijd voor saaie boeken voor zelfontwikkeling als je jezelf kunt verbeteren met een vleugje sarcasme en een dosis stoerheid? Gooi alle excuses om iets niet te doen uit het raam, omarm de groeipijn, knok je een weg naar huis, train je mentale spierballen en ontwikkel de moed om te leiden. Deze must-reads zullen je niet vertellen wat je wilt horen, maar wat je moet horen. Als je er klaar voor bent, laat dan je zelfontwikkeling hier starten!

‘Groeipijn’ van Ray Klaassens

De pijn die groeien heet

Ray Klaassens neemt je mee op een avontuurlijke reis door de wonderlijke wereld van ‘Groeipijn’. Verwacht geen zachte aanpak, nee. In plaats daarvan serveert Klaassens je de rauwe waarheid over groeien en veranderen. Maar hé, wie heeft ooit gezegd dat persoonlijke ontwikkeling een wandeling in het park is? Dus, trek die spreekwoordelijke spierballen van je uit de kast en bereid je voor op de pijnlijke, maar oh zo bevredigende reis naar zelfverbetering.

'Groeipijn' van Ray Klaassens

‘The Hard Road Will Take You Home’ van Anthony ‘Staz’ Stazicker

Als het makkelijk was, zou iedereen het doen

Stel je voor dat Tony Robbins een flinke dosis straatslimheid krijgt – dat is wat je kunt verwachten van Anthony ‘Staz’ Stazicker. ‘The Hard Road Will Take You Home’ is als een rechtse directe uit je comfortzone. Stazicker bakt je geen zoete broodjes, maar geeft je een eerlijke kijk op de harde weg naar succes. Dus, laat die zachte kussens achter je en bereid je voor op een enkeltje ‘naar huis’ via de moeilijke route. Een interessant ‘gear’ weetje; met oud-Special Boat Service (SBS) collega – Louis Tinsley – is hij in 2018 hybride outdoor merk ThruDark gestart.

'The Hard Road Will Take You Home' van Anthony 'Staz' Stazicker

‘Mentale Kracht’ van Dai Carter

Omdat spierballen alleen niet genoeg zijn

Dai Carter, de ongekroonde koning van mentale kracht, ontrafelt het geheim achter doorzettingsvermogen, veerkracht en pure mentale badassery. ‘Mentale Kracht’ is niet zomaar een boek; het is je mentale bootcamp. Dus stop met klagen en duik in de wereld van Carter, waar excuses niet welkom zijn en enkel resultaten tellen. Klaar voor de mentale push-ups?

'Mentale Kracht' van Dai Carter

‘De Moed om te Leiden’ van Sander Aarts

Want een leider zijn is niet voor watjes

Sander Aarts geeft je een kijkje in de keuken van leiderschap zonder franje. ‘De Moed om te Leiden’ is niet het zoveelste handboek met holle managementtermen; het is een eerlijke, no-nonsense gids voor leiders die weten dat moed niet komt in de vorm van een jasje en een dasje. Dus, vergeet die zachte leiderschapscursussen en omarm de ruige weg naar leiderschap door zelfontwikkeling met Aarts.

'De Moed om te Leiden' van Sander Aarts

Tot slot… Danger Clothes

Rest mij nog – in het verlengde van de Special Forces achtergrond van de auteurs – aandacht te vragen voor de ‘gear’ van Danger Clothes. Danger Clothes is een uniek kledingmerk, opgezet vanuit de Commando & Family Foundation. De gedachte achter Danger Clothes is het zich richten op mensen die prioriteit geven aan zelfreflectie voordat ze naar anderen kijken. Dat echte verandering bij jezelf begint – je bent tenslotte wat je doet. De naam ‘Danger Clothes’ symboliseert een gevaarlijke situatie waarin luchtsteun je redding kan zijn, zelfs wanneer de vijand dichtbij is. Het is een krachtige metafoor voor het belang van hulp zoeken als je het moeilijk hebt. Door elk verkocht item gaat er een vast percentage naar de stichting, zodat zij dit kunnen gebruiken om families van commando’s en andere hulpverleners die betrokken zijn bij risicovolle operaties te ondersteunen.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om Mazda's nieuwste modellen uitgebreid te testen. Maar niet in...

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.