ThruDark: de beste combinatie tussen tactical en outdoor kleding

Onlangs heb ik kennisgemaakt met een nieuw merk genaamd ThruDark. Dit merk onderscheidt zich in de wereld van outdoor kleding door de combinatie van tactische functionaliteit en stijlvol ontwerp. Dit hybride merk, opgericht in 2018 door twee voormalige leden van het Britse Special Boat Service (SBS), Louis Tinsley en Anthony ‘Staz’ Stazicker, biedt een uitgebreide collectie die perfect voor avonturiers die hoge prestaties eisen in combinatie met design esthetiek.

Het verhaal achter ThruDark begint met de oprichters, beide ervaren militairen die tijdens hun diensttijd hebben gestreden in enkele van ’s werelds meest veeleisende omgevingen. Na hun militaire carrière wilden ze echter een manier vinden om hun passie voor avontuur en technische kennis te combineren. Zo ontstond het idee om hoogwaardige outdoor kleding te creëren die niet alleen duurzaam en functioneel was, maar ook een eigentijdse stijl had.

Louis Tinsley
Anthony ‘Staz’ Stazicker

Gebaseerd op ervaring in extreme omstandigheden

De collectie van ThruDark is gebaseerd op jarenlange ervaring in extreme omstandigheden. Elk item is zorgvuldig ontworpen en getest om te voldoen aan de eisen van zowel professionele avonturiers als enthousiaste buitenliefhebbers. Het merk maakt gebruik van geavanceerde materialen zoals eVent, PolarTec, Dyneema, Schoeller Dynamics, Pertex etc., waardoor de kleding waterdicht, ademend en isolerend is. Daarnaast zijn de kledingstukken voorzien van strategisch geplaatste zakken, verstevigde naden en andere details die essentieel zijn bij het uitvoeren van outdoor activiteiten.

De ‘Oryon’ collectie

De Oryon collectie is geïnspireerd op de constellatie van sterren die regelmatig aan de nachtelijke hemel te zien zijn, gewoonlijk “Orion” genoemd. Orion wordt al eeuwenlang door beschavingen over de hele wereld gebruikt als een manier om te navigeren en verhalen van groot cultureel en moreel belang te vertellen. ThruDark zag het als het perfecte platform om hun Active Arid collectie op te baseren, een kledingsysteem voor warm weer dat is ontworpen om u te helpen navigeren, waar je ook bent. De kleuren in het assortiment bevatten onze kenmerkende subtiliteit, Obsidian Black, Wolf Grey, Khaki Green en een nieuwe Sand-kleur voor woestijnomgevingen.

Ontworpen voor zinderende hitte

De Oryon collectie bestaat uit verschillende kledingstukken die geschikt zijn voor alle soorten avonturen in de buitenlucht. Van technische jassen tot basislagen en accessoires, elk item biedt maximale prestaties zonder concessies te doen aan stijl. De jassen hebben bijvoorbeeld waterdichte ritsen, verstelbare capuchons en strategisch geplaatste ventilatieritsen om optimale temperatuurregeling te garanderen tijdens intense activiteiten.

Oryon’s hoogwaardige slimme stoffen

ThruDark gebruikt uitsluitend hoogwaardige slimme stoffen voor hun Oryon-assortiment. De Carbon shirts en broeken zijn voorzien van een stof genaamd “Super Biflex, Chrono-Carbon Rip-Stop”, vervaardigd door de Italiaanse textielspecialist Mectex. Mectex produceert al tientallen jaren de beste prestatie technologie voor atleten, sportkleding en luxe kledingbedrijven. Hoewel ze niet kunnen concurreren met de prijzen van Aziatische textiel, richt Mectex zich nu op het maken van specialistische stoffen voor een paar exclusieve klanten.

ThruDark: de beste combinatie tussen tactical en outdoor kleding

Maar waarom Carbon?

Deze stof gebruikt een nano-carbon(koolstof)filament om de warmte te reguleren door de infrarode straling die door het lichaam wordt uitgezonden te beheersen. De garens in de stof trekken samen als je zweet, waardoor er meer straling doorlaat en je afkoelt. Als ze droog zijn, zetten de garens uit en houden ze straling en warmte vast om je warm te houden. De stof heeft ook antimicrobiële eigenschappen voor geurcontrole en UPF-bescherming om zonnestralen te blokkeren.

Polartec Delta

De Polartec stof genaamd “Delta” werkt volgens het principe van het koelen van hete, droge lucht wanneer deze door water gaat. De stof is gemaakt van hydrofobe en hydrofiele vezels die in een stralend patroon zijn geweven om een 3D-structuur te vormen. Dit patroon creëert kanalen die transpiratievocht van het lichaam afvoeren en over het oppervlak van de stof verdelen, waarbij het wordt vastgehouden zonder dat de drager zich nat voelt. Het vocht dat naast de huid wordt vastgehouden, verbetert het natuurlijke verdamping koelproces van het lichaam, waarnaar Polartec verwijst als “metabole koeling”.

ThruDark: de beste combinatie tussen tactical en outdoor kleding

De doelgroep van ThruDark zijn avontuurlijke mensen die waarde hechten aan zowel functionaliteit als stijl in hun kleding. Of het nu gaat om wandelen in de bergen, kamperen in het wild of gewoon genieten van het buitenleven, de collectie van ThruDark biedt de perfecte balans tussen prestaties en esthetiek.

High-End outdoor kleding

Al met al is ThruDark een merk dat niet alleen kwalitatief hoogwaardige outdoor kleding produceert, maar ook een verhaal vertelt. De oprichters hebben hun militaire achtergrond en passie voor avontuur gecombineerd om een merk te creëren dat aan alle eisen voldoet. Met de recent gelanceerde ‘Oryon’ collectie laat ThruDark zien dat ze voortdurend streven naar innovatie en vernieuwing. Dus als je op zoek bent naar kleding die je beschermt en er tegelijkertijd fantastisch uitziet tijdens je volgende outdoor avontuur, dan is ThruDark zeker het merk om in de gaten te houden.

In Nederland is de huidige lijn vanaf heden beschikbaar via GearPoint en wordt voorlopig alleen verkocht aan overheidsklanten. Later dit jaar zullen de ThruDark producten ook voor de consument beschikbaar zijn.  

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om Mazda's nieuwste modellen uitgebreid te testen. Maar niet in...

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.