Reddingsoperaties in stijl met de Nissan X-Trail Mountain Rescue

Nissan introduceert vol trots de Nissan X-Trail Mountain Rescue, een voertuig dat beweert thuis te zijn op besneeuwde pistes. Omdat een gewone X-Trail gewoon niet genoeg indruk maakt, hebben ze besloten om de vierwielaandrijving te verbeteren met, jawel, rupsbanden. Want waarom niet? Wie heeft er nu niet gedroomd van een SUV met rupsbanden? Deze winter te zien in de wintersportplaats Cervinia (Italië) om skiërs aan te moedigen voorzichtig te zijn, op de weg en ook op de pistes.

De X-Trail Mountain Rescue is er helemaal klaar voor om te schitteren in reddingsoperaties in de bergen. Bye bye, achterbank! Hallo, brancard! Het voertuig is uitgerust met rupsbanden voor maximale grip, een brancard op het dak, sneeuwscheppen, sirenes, zwaailichten, zoeklampen en, oh ja, extra rijen lampen op de motorkap. Omdat een brancard nooit genoeg is, toch?

Voorbereid op alles (behalve misschien gezond verstand)

Nissan heeft niet alleen de wielkasten verbreed, maar ook de treeplanken toegevoegd – want waarom niet 23 centimeter hoger liggen dan nodig? Een lier op de voorbumper en een verstevigde trekhaak maken deze X-Trail perfect voor extreme omstandigheden. Omdat je nooit weet wanneer je een SUV met rupsbanden en een lier nodig hebt bij de plaatselijke supermarkt.

reddingsoperaties-in-stijl-met-de-nissan-x-trail-mountain-rescue

Elektrische aangedreven

Nissan benadrukt de “kwaliteiten” van de elektrische e-4ORCE-vierwielaandrijving. Omdat wie wil er nu normaal vierwielaandrijving als je duizend keer sneller kunt reageren dan een saaie conventionele versie? Ja, de X-Trail Mountain Rescue kan aandrijfkrachten regelen alsof het niets is – wat absoluut noodzakelijk is voor reddingsoperaties en de dagelijkse boodschappen.

Veiligheid met flair

En laten we vooral niet vergeten waar het allemaal om draait: veilig wintersporten. Als onderdeel hiervan worden er digitale borden geplaatst op vijf Europese wintersportcentra op locaties waar meerdere pistes samenkomen. Skiërs worden vriendelijk verzocht om hier hun snelheid te verminderen. Hoe capabel deze Nissan X-Trail Mountain Rescue ook is, is het uiteindelijke doel dat deze niet in actie hoeft te komen.

reddingsoperaties-in-stijl-met-de-nissan-x-trail-mountain-rescue
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om Mazda's nieuwste modellen uitgebreid te testen. Maar niet in...

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.