Reddingsoperaties in stijl met de Nissan X-Trail Mountain Rescue

Nissan introduceert vol trots de Nissan X-Trail Mountain Rescue, een voertuig dat beweert thuis te zijn op besneeuwde pistes. Omdat een gewone X-Trail gewoon niet genoeg indruk maakt, hebben ze besloten om de vierwielaandrijving te verbeteren met, jawel, rupsbanden. Want waarom niet? Wie heeft er nu niet gedroomd van een SUV met rupsbanden? Deze winter te zien in de wintersportplaats Cervinia (Italië) om skiërs aan te moedigen voorzichtig te zijn, op de weg en ook op de pistes.

De X-Trail Mountain Rescue is er helemaal klaar voor om te schitteren in reddingsoperaties in de bergen. Bye bye, achterbank! Hallo, brancard! Het voertuig is uitgerust met rupsbanden voor maximale grip, een brancard op het dak, sneeuwscheppen, sirenes, zwaailichten, zoeklampen en, oh ja, extra rijen lampen op de motorkap. Omdat een brancard nooit genoeg is, toch?

Voorbereid op alles (behalve misschien gezond verstand)

Nissan heeft niet alleen de wielkasten verbreed, maar ook de treeplanken toegevoegd – want waarom niet 23 centimeter hoger liggen dan nodig? Een lier op de voorbumper en een verstevigde trekhaak maken deze X-Trail perfect voor extreme omstandigheden. Omdat je nooit weet wanneer je een SUV met rupsbanden en een lier nodig hebt bij de plaatselijke supermarkt.

reddingsoperaties-in-stijl-met-de-nissan-x-trail-mountain-rescue

Elektrische aangedreven

Nissan benadrukt de “kwaliteiten” van de elektrische e-4ORCE-vierwielaandrijving. Omdat wie wil er nu normaal vierwielaandrijving als je duizend keer sneller kunt reageren dan een saaie conventionele versie? Ja, de X-Trail Mountain Rescue kan aandrijfkrachten regelen alsof het niets is – wat absoluut noodzakelijk is voor reddingsoperaties en de dagelijkse boodschappen.

Veiligheid met flair

En laten we vooral niet vergeten waar het allemaal om draait: veilig wintersporten. Als onderdeel hiervan worden er digitale borden geplaatst op vijf Europese wintersportcentra op locaties waar meerdere pistes samenkomen. Skiërs worden vriendelijk verzocht om hier hun snelheid te verminderen. Hoe capabel deze Nissan X-Trail Mountain Rescue ook is, is het uiteindelijke doel dat deze niet in actie hoeft te komen.

reddingsoperaties-in-stijl-met-de-nissan-x-trail-mountain-rescue
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

ThruDark heeft recent de langverwachte "HeriTech" collectie gelanceerd, met een unieke samenwerking met merkambassadeur en oude vriend Jason Fox - "Foxy". Deze eerste collectie...

Helly Hansen eert Ski Patrollers op de International Ski Patrol Day 2024

Morgen, op 10 februari 2024, is het weer zover: International Ski Patrol Day wordt voor de derde keer op rij georganiseerd door het Noorse...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief