In the Long Run: splitboarden in Mongolië

Nu al weer bijna twee weken geleden dat we in Stubai waren om 15 mooie snowboards te reviewen (daarover later deze week meer!) We waren daar onder andere met Seb Jam, een Franse voormalig pro-snowboarder maar ook een begenadigd filmmaker. Samen met zijn vriendin, de Nederlandse snowboardster, digital nomad, reisblogger enz. Mirte van Dijk, (ook een recente toevoeging aan de GearLimits crew) gingen zij een tijd terug op een verschrikkelijk mooi avontuur: splitboarden in de hoog gebergte’s van Mongolie. Vergezeld met Nederlandse boarders Stephan Verheij en Rens de Wild, ontmoetten ze daar onder andere Munk Ghund en Battulha Woogie, twee Mongoolse boarders met wie ze hoge verlaten pieken beklommen en afdaalden. Schitterende vergezichten, het waanzinnige Mongoolse keelgezang, en een inzicht in hoe in Mongolie aangekeken wordt tegen de bergen.

“It takes four days of travel to reach the untouched mountains of the Mongolian Altai. Before setting one step on the glacier that leads towards the lines that have never seen a snowboard before, you need four different flights, a Russian Furgon van for a seven hour drive and a bunch of camels carrying your basecamp while hiking up a five hour long trail. At least, that’s the scenario in the long run, because time has a different meaning on this side of the world.”

Sommige bezoekers van het Film Festival vonden dat er wat weinig snowboard actie in zat. Maar het is niet een actie edit, maar een film over een reis naar een andere wereld, en een reis in een andere cultuur. En hoe over die culturele verschillen het samen reizen en samen rijden een onderlinge band en begrip creëert die verder gaat waar taal en cultuur achterblijven.

De 25 minuten durende film die dat opleverde draait nu op verschillende filmfestivals en is nog niet online te zien. Onder andere was die te zien begin november op het afgelopen Freeride Film Festival in Tuschinski (waar wij hem hebben gezien). Maar er zijn nog meer data en plekken waar de film draait. Ondertussen is Seb ook nog bezig met inzending naar andere festivals in voorjaar 2018.

Voor nu moeten we vooral genieten van de schitterende trailer. Maar zo gauw de film in zijn geheel ergens te vinden is, laten we je het weten.

Complimenten dus aan Seb, Mirte en alle riders voor een schitterende film.

Editor's Squad
Editor's Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Doe mee met de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 raffle en win livestream tickets

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Review: Haglöfs Mimic Hood V series outdoor jas

Mimic, het Engels woord voor nabootsen, dan denk qua kleding al snel aan een imitatie, een mindere versie dan het origineel. Het is Haglöfs...

Verborgen milieu impact van outdoor gear

Als je op avontuur gaat hou je je waarschijnlijk aan het ‘leave no trace’ principe. Je hebt respect voor dier en natuur, laat geen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.