Vallon Freebirds skibril; stijl, comfort en goed zicht | Review

Stap de piste op met de ultieme combinatie van stijl, comfort en goed zicht met de Freebirds skibril van Vallon. Of je nu een beginnende skiër bent of een doorgewinterde pro, je wilt ongetwijfeld optimaal kunnen genieten van je ski- of snowboard avontuur. Een goede skibril is daarbij een belangrijk onderdeel, niet alleen om je ogen te beschermen tegen de felle zon of koude wind, maar ook om het zicht op de piste zo helder en scherp mogelijk te houden.

De Freebirds skibril van Vallon biedt niet alleen de nieuwste technologieën op het gebied van zicht en comfort, maar is ook nog eens stijlvol en duurzaam. In deze review gaan we dieper in op de belangrijkste kenmerken van deze bril, zodat je zelf kunt beslissen of de Freebirds skibril jouw perfecte metgezel is tijdens jouw wintersport avontuur.

Vision by Zeiss

Tijdens mijn skitrip in Chamonix, Frankrijk, waar de weersomstandigheden varieerden, was de skibril van Vallon onmisbaar. Bij bewolkt of zonnig weer, bood de high-performance lens van de skibril mij maximaal zicht waardoor ik elk detail op de piste kon zien. De lenzen van de Freebirds skibril zijn ontwikkeld door Vallon uit Zweden in samenwerking met Carl Zeiss, een grote producent van optische lenzen en coatings. De skibril heeft een anti-condens coating waardoor deze niet beslaat, zelfs niet op hoge snelheid tijdens het skiën of snowboarden.

Slechte weersomstandigheden, zoals mist of sneeuw, maken het moeilijk om de diepte en contouren van de piste te zien. De standaard lens van de Freebirds skibril, met een lenscategorie 2, biedt beperkte zichtbaarheid bij slecht weer. Persoonlijk raad ik aan om naast de standaard lens ook een oranje lens van Vallon te bestellen. Deze speciaal ontworpen lens verbetert de kleuren en contrasten, waardoor obstakels beter zichtbaar zijn bij weinig licht. Gelukkig zijn de lenzen eenvoudig te verwisselen, zodat je snel kunt reageren op veranderingen in het weer en altijd het beste zicht hebt tijdens je avonturen in de bergen.

Comfort

De skibril is uitgerust met een “Triple Layer Foam” en een verstelbare band voor comfortabele pasvorm op zowel het gezicht als de helm. Hierdoor blijf je de hele dag warm en comfortabel tijdens het skiën of snowboarden. Daarnaast is de skibril licht van gewicht en kan de hele dag gedragen worden zonder problemen. Tijdens het skiën blijft de bril stevig op zijn plaats zonder te verschuiven, wat een pluspunt is.

De Freebirds skibril is niet alleen comfortabel, maar heeft ook een gestroomlijnd ontwerp dat zorgt voor een stijlvolle uitstraling op de piste en in de après-ski. Ik ben vooral fan van de verschillende kleuropties die beschikbaar zijn, waaronder de Blue-Sky versie die ik in deze review gebruik.

Materiaal

Zoals de meeste skibrillen tegenwoordig is het frame gemaakt van TPU, dat bekend staat als zeer duurzaam. Ik heb geen problemen ondervonden met het frame of de materialen tijdens de dagen dat ik ermee skiede. De lens heb ik vrij van krassen weten te houden, omdat ik het microfiber zakje verschillende keren heb gebruikt als ik de bril niet droeg.

Vallon hecht veel waarde aan duurzaamheid en is zich bewust van de impact van productie en consumptie op het milieu. Daarom streven ze ernaar om hun producten zo duurzaam mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld van hun inzet voor duurzaamheid is het “One Kilo Promise” initiatief. Bij dit project beloven ze om voor elke verkochte skibril één kilo afvalplastic uit de natuur te verwijderen. Het afvalplastic wordt verzameld en vervolgens gerecycled tot nieuwe producten. Op deze manier dragen ze bij aan het verminderen van de hoeveelheid plastic afval en het behoud van de natuur. Het “One Kilo Promise” initiatief is een mooi voorbeeld van hoe Vallon verder kijkt dan alleen het produceren van kwalitatieve skibrillen, maar ook nadenkt over hun impact op de wereld en zich inzet voor een duurzamere toekomst.

Conclusie

Voor skiërs en snowboarders die stijl, comfort en een helder zicht willen, is de Freebirds skibril van Vallon een uitstekende keuze dankzij de hoogwaardige Carl Zeiss lens met anti-fog coating. Terwijl de standaard Sky-Blue lens goed presteert in bewolkte en zonnige omstandigheden, kan het zicht bij mist of sneeuwval beperkt zijn en kan het moeilijk zijn om de pistes goed in te schatten. Daarom raad ik aan om naast de standaard lens ook een oranje lens te bestellen.

Naast zijn functionaliteit is de Freebirds skibril ook een duurzame keuze. De bril is gemaakt van stevig polycarbonaat en ondersteunt het “One Kilo Promise” initiatief. Voor elke verkochte bril wordt één kilogram plastic afval uit de natuur verwijderd en gerecycled. Dit betekent dat je niet alleen een geweldige skibril hebt, maar ook bijdraagt aan een betere planeet.

De Vallon Freebirds skibril is verkrijgbaar op de Vallon website voor €149 / $170. Hoewel er zeker goedkopere opties op de markt zijn, is het gezien de Zeiss lenzen en de algehele kwaliteit van de materialen een goede deal. Voor mij zijn dit de beste nieuwe skibrillen die ik in lange tijd heb geprobeerd en ik raad iedereen aan om ze te overwegen als je een skibril wilt kopen.

Review overzicht

Zicht / zonnig
9
Zicht / bewolking (standaard lens)
8
Pasvorm
9
Duurzaamheid / bestendigheid
8.5
Looks
9
Prijs-Kwaliteit
8.5

Samenvatting

De Vallon Freebirds skibril van een uitstekende keuze dankzij de hoogwaardige Carl Zeiss lens met anti-fog coating.
Dylan Verdoold
Dylan Verdoold
Ik breng mijn tijd graag door in de buitenlucht. Sinds een aantal jaar ben ik begonnen met volgen van verschillende klim cursussen bij de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Hierbij ligt de focus vooral op alpinisme. Voor mij is de juiste gear cruciaal om uiteindelijk de top van een berg te bereiken.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om Mazda's nieuwste modellen uitgebreid te testen. Maar niet in...

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
De Vallon Freebirds skibril van een uitstekende keuze dankzij de hoogwaardige Carl Zeiss lens met anti-fog coating. Vallon Freebirds skibril; stijl, comfort en goed zicht | Review