Waarom je meer moet weten over het sportbrillen merk Vallon

Het in Amsterdam gevestigde sportbrillen merk Vallon heeft als missie om met zijn unieke zonnebrillen en goggles de Europese markt te veroveren, en daarbuiten. Hun visie heeft indruk gemaakt binnen de outdoor community. Het bedrijf is een van de snelst groeiende sportbrillenmerken ter wereld en heeft de afgelopen jaren een exponentiële groei doorgemaakt in Europa, de VS en Canada.

Vallon is opgericht door twee Zweedse broers met een passie voor buitensporten en een gedeelde visie: sportbrillen opnieuw uitvinden door zowel klassiek mooie als functioneel hoogwaardige producten te creëren. Dit betekende diep graven in de sportgeschiedenis, inspiratie opdoen voor alles, van traditionele high alpine ontwerpen tot films uit de jaren 70, om unieke nieuwe hoogwaardige zonnebrillen en goggles te creëren. We hebben enkele van hun meest populaire winter modellen onder de loep genomen.

Throwback zonnebril met eersteklas technologie

Iedereen die de afgelopen jaren in de Alpen is geweest, zal de grote opkomst van skitochten en bergbeklimmen hebben opgemerkt en veel alpine zonnebrillen hebben gezien die worden beschermd door leren zijschermen. Grote kans dat die zonnebrillen uit Vallon komen. In 2019 brachten ze de Heron Glacier uit, een terugkeer naar bergbeklimmersbrillen uit de jaren 60 en 70, maar met een verbeterde optiek en een modernere pasvorm. Dit type zonnebril biedt maximale bescherming voor je ogen tijdens lange dagen in de bergen, houdt schadelijke uv-stralen tegen en beschermt ze tegen stof en wind.

Wat je moet weten over Amsterdams sportbrillen merk Vallon
Vallon Glacier

Hightech met klassieke esthetiek

Hun skibrillen delen een vergelijkbare klassieke esthetiek, geïnspireerd op stijlen uit het verleden en geüpgraded met hightech functies, evenals hoogwaardige optica van Carl Zeiss met optische helderheid en zicht die vergelijkbaar zijn met de Oakley Prizm-lens. We hebben hun bril eerder geprobeerd tijdens een reis naar de Alpen en waren erg onder de indruk van hoe ze presteerden. Vallon brengt voor buitensporters de klassieke esthetiek tot leven met de technologie van vandaag.

Ook voor de après-ski 

En voor de après-ski maakt Vallon kleurrijke zonnebrillen zoals de Ski Aviators. Deze stijl van zonnebrillen was overal in de jaren ’70 en ’80, gedragen door mensen als Robert Redford en Paul Newman en de beste skiërs van die tijd. Na de afgelopen decennia vrijwel van de berg te zijn verdwenen, is de stijl terug met een kenmerkende spiegellens, waardoor deze zonnebril een van onze favorieten is hier bij Gearlimits.

Vallon brengt voor buitensporters de klassieke esthetiek tot leven met de technologie van vandaag.

Als je dit jaar een nieuwe bril wilt voor je skireis, raden we je ten zeerste aan om eens te kijken naar wat Vallon te bieden heeft. Alle producten worden verzonden vanuit Nederland en de levering is gratis binnen één of twee werkdagen.

Wat je moet weten over Amsterdams sportbrillen merk Vallon
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Helly Hansen Odin 9 Worlds Infinity Shell Jacket | Review

Het mag geen geheim zijn dat we bij Gearlimits houden van goede outdoor kleding. Onze redactie is, naast het schrijven van artikelen, bijna altijd...

Vallon Freebirds skibril; stijl, comfort en goed zicht | Review

De Vallon Freebirds skibril van een uitstekende keuze dankzij de hoogwaardige Carl Zeiss lens met anti-fog coating.

De natuur in met de nieuwe Haglöfs Front Proof hardshell 

De Front Proof hardshell van Haglöfs is een hoogwaardige outdoor jas die ideaal is voor avonturiers die op zoek zijn naar bescherming tegen de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief