Videoreview: Turner RC GS piste ski 2019-2020

Een ski van een Nederlands skimerk. Dat hadden we nog nooit meegemaakt. We zijn niet erg chauvinistisch ingesteld, maar het is wel anders en interessant natuurlijk als “onze” leeuw en de kleur oranje ineens op een ski prijkt. Onbekend maakte in dit geval zeker geïnteresseerd. Turner Ski Technology heet het relatief nieuwe Nederlandse ski merk en we kregen twee paar ski’s voor onze review sessie mee, de ‘Seventhy – Thirty’, die komt later in een aparte videoreview, en de RC-GS.

Omstandigheden

De lucht was blauw, zonnetje aan de hemel, temperaturen constant lekker onder nul. De verse sneeuw die de dag daarvoor was gevallen bleef de hele dag lekker droog en de pistes waren dus best zacht. Tegen het einde van de dag een beetje “op”geskied en in sommige stukken wat rommelig.

De Turner RC-GS

Een ski die Turner zelf categoriseert als Reuze Slalom ski (vandaar de GS in de naam). Hoe een ski aanvoelt onder de voet, is altijd een samenspel tussen de lengte en flex van de ski enerzijds en de lengte, het gewicht en niveau van de skiër anderzijds. Voor onze zeer ervaren Stijn, die zelf zegt misschien iets aan de zware kant te zijn voor zijn lengte, was de ski die we mee hadden met 170cm eigenlijk wat te kort. Hierdoor en met de flex in de ski vond Stijn het meer een slalom ski. Met de radius van de ski (de mate van taillering tussen voorkant-midden en achterkant) gaat de ski goed en graag naar de kanten, en op goed geprepareerde strakke pistes moet de ski het heel goed doen vooral in korte en middle lange bochten. Het is wat Stijn betreft een 100% piste ski.

Voor mee informatie en volledige specs van de ski check hier.


Doelgroep

De ski is geschikt voor de sportieve dame, de lichtere sportieve heer die graag actief rijdt met een voorliefde voor strakke pistes waarbij je graag naar kanten gaat om carvend naar beneden te gaan. Een frisse ski voor de “frisse” skiër.

Review overzicht

Bochten comfort:
7
Vroeg naar de kanten:
9
Stabiliteit / precisie op snelheid:
6.5
Off-piste prestaties:
6
Bochten inzetten:
7
Rebound, bochten uitkomen:
6.5
Beïnvloedbaar:
7
Prijs / Kwaliteit
7
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Next level vliegen met de DJI FPV drone

DJI heeft vandaag een geheel nieuwe drone-categorie geïntroduceerd, de DJI FPV. Deze drone combineert de first-person view, snelle prestaties van race-drones, de filmische camera-sweep...

Fjällräven maakt innovatieve ‘Samlaren’ collectie van restmateriaal

Fjällräven introduceerde vandaag haar Samlaren - Zweeds voor ‘de verzamelaar’ - collectie. Gemaakt door innovatief gebruik te maken van restmateriaal. Dit maakt de Samlaren...

European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 Aflevering 4

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.