Review: Olight Warrior X USB zaklamp

Afgelopen maanden heb ik de Olight Warrior X tactische USB zaklamp mogen reviewen. Ik heb de lamp vooral gebruikt tijdens hikes in Schotland, maar ook thuis bij werkzaamheden op moeilijke bereikbare en donkere plaatsen.

Wij reviewde eerder de Olight S1R en S2R Baton II en als positief werden beoordeeld. De kracht van de Warrior X zit hem in het design van de body. De voorkant van de zaklamp zorgt voor de koeling. Die kan dus ook flink warm worden. Wanneer je de lamp op 2.000 lumen gebruikt, gaat dit heel snel. In het andere geval bouwt de temperatuur rustig op.

Design

Op de zaklamp is een ring aangebracht die zowel de lens beschermd als zorg voor warmte afvoer. Bij het rechtop zetten zorgen uitspringen op de ring ook voor extra luchtstroom onder het glas. Dat is weer prettig bij het koelen van het geheel. Het metaal is geheel gezwart, met uitzondering van de ring, die is blauw metallic. Overigens is de Warrior X op dit moment ook in twee limited edition kleuren te krijgen OD Green en Coyote.

Warrior X licht modi

De Warrior X is voorzien van twee licht modi. Door de schakelaar een kwartslag te draaien kun je kiezen uit twee modi voor extra snelle bediening. Het ene modus is ideaal voor outdoor en jacht (300 en 2000 lumen) en het andere voor beveiliging (2000 lumen en strobe).

Bij gebruik van de eerste modus is de lamp al fel, schakel je over naar 2000 lumen dan is het bereik nog een stuk aanzienlijk groter. Door de warmteontwikkeling schakelt de lamp automatisch terug naar de eerste modus. Dat doet hij redelijk snel, maar heb je even een licht-boost nodig dan is de 2000 lumen stand ideaal.

Het wisselen tussen de modi is even anders dan je wellicht bent gewend. Door de eindkap los te draaien, de knop ingedrukt houden en daarna de kap er terug op schroeven. Je moet er even handigheid in krijgen, maar het werkt prima.

Olight claimt met de lichtbundel van 2.000 lumen een bereik van 560 meter. Ik heb het niet kunnen meten maar ‘s nachts in Schotland over het weidse landschap schijnt de zaklamp erg ver weg.

De Olight Warrior X is waterdicht en voorzien van een hardstalen, blauwe slagrand. Het USB-laaddock met led-indicator klik je eenvoudig op de magnetische schakelaar achterop de lamp. Er is ook een magnetische afstandsbediening optioneel voor tactische situaties. 

Gebruik

Olight geeft aan dat “dankzij een zeer robuuste behuizing is de zaklamp schokvast tot een val van 2 meter hoogte op beton”. Dat is gelukt! Tijdens onze roadtrip door Schotland had ik de zaklamp op dak van de auto gelegd en vergeten. Bij het wegrijden stuiterde deze er uiteraard af. Je ziet het nauwelijks.

In de eerste modus gaat de accu zo’n 280 minuten mee. Dat is mogelijk door de meegeleverde 3.000mAh accu. Deze heeft een spanning van 3.6V. De ORB-186S30 accu is van Olight zelf en is ontworpen om snel, een zeer hoge spanning af te kunnen leveren aan de zaklamp. Daarnaast heeft Olight een stukje elektronica in de accu geplaatst die de batterijen erin moet beschermen tegen overladen, maar ook tegen het afgeven van teveel spanning.De lichtintensiteit wordt bepaald door hoe hard je de knop indrukt.

Het opladen van de Olight Warrior X gaat door middel van een magnetische kabel. Deze klikt op de schakelaar achterop. Een mooie functionaliteit: Als de zaklamp bijna leeg is zal hij kort en niet hoorbaar trillen. Is het energieniveau onder de 30% trilt hij eenmaal per 5 minuten, onder de 5% trilt hij zesmaal per minuut. Zo weet je wanneer het tijd is om hem op te laden. De Olight Warrior X wordt geleverd met nylon draagtas, siliconen grip, accu en magnetische oplader.

Features

De Warrior X is ook op afstand te bedienen. Daarvoor is een magnetische schakelaar verkrijgbaar. Er is ook een mount om hem op een wapen te plaatsen. Eigenlijk is het de bedoeling dat je deze twee accessoires samen gebruikt. 

Conclusie

De Olight Warrior X USB zaklamp is een echte high-end zaklamp. Eenvoudige bediening, goed licht en kan wat hebben. Handzaam en compact.

De Olight Warrior X kost € 139,50 en is o.a. verkriigbaar bij Bol.com

Review overzicht

Design
Lichtopbrengst
Bediening
Accuduur
Features
Opladen
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

De Olight Warrior X USB zaklamp is een echte high-end zaklamp. Eenvoudige bediening, goed licht en kan wat hebben. Handzaam en compact.
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2023/2024

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De Olight Warrior X USB zaklamp is een echte high-end zaklamp. Eenvoudige bediening, goed licht en kan wat hebben. Handzaam en compact.Review: Olight Warrior X USB zaklamp