Review: Salomon Sense Ride trailrunning schoenen

Deze review is geschreven door gastblogger en trailrunner Andre Korpelshoek


Een eerste kennismaking met Salomon was een bijzondere!

Het aanschaffen van een Salomon trailschoen stond al wel genoteerd, maar ik ben zeer gehecht aan m’n “oude” merk. Het is voor mij, maar ik weet zeker voor alle trailrunners zeer belangrijk… Een goede trailschoen met dito demping, stabliteit en pasvorm, dus waarom switchen?

Maar na de uitverkiezing via #JouTrailnaarMontafon… een samenwerking tussen Salomon, Gearlimits en Montafon Oostenrijk, werd ik voorzien van een mooi trailpakket van het merk Salomon. Eén van de items betreft paar Salomon trailschoenen.

En wel de Salomon Sense Ride, een veelzijdige trailschoen voor zowel beginnende als gevorderde trailrunners!

[vc_gallery interval=”0″ images=”24336″ img_size=”full”]

De eerste kennismaking is direct super! Niet alleen omdat de altijd lachende Pascal van Norden m’n trainingsmaatje is voor vandaag.

Bij het aantrekken van de schoen zit deze direct als gegoten om m’n voet…een must voor het lopen van trails. Het Sensefit systeem zorgt voor een goede pasvorm en sluit perfect om m’n voet.

De veters…het zogenaamde Quicklace systeem is echt top! Het koord is weg te stoppen in het opbergvakje in de tong van de schoen. Geen last van veters die tijdens het trailen kunnen blijven haken aan struiken, takken etc.

Ja… de eerste minuten zijn hoopgevend op een mooie samenwerking tussen de schoen en mij! Ik heb er nog meer zin in gekregen, want de ultieme test van de schoen is een week later tijdens de Koning van Spanje trail in Gulpen.

Op pad!

De eerste meters kunnen gemaakt worden! Op naar duin, bos en strand om eens te testen of de schoen ook tijdens het trailen doet waarvoor die is gemaakt.

Voldoende demping en stabiliteit geven om te kunnen presteren…

De eerste kilometers geven een goed gevoel…de schoen is stabiel. Die stabiliteit is er door Salomon ingebracht met de toegepaste Vibe-Technologie.

Een tussenzool van Energy Cell en Opal, die de trillingen tegen gaat en je zo meer energie overhoudt tijdens de trailrun.  

De Sense Ride voelt zeer comfortabel aan op de duin -en bospaden. Ik raak meer en meer enthousiast. Snel op zoek naar klimmetjes in de duinen!

Ik moet het in m’n trainingsgebied, de Katwijkse Zuidduinen, doen met een paar duintoppen en uitkijkposten, afwisselend met korte klimmetjes en strandopgangen.

Geen probleem! Als je deze maar voldoende op en af loopt…maak toch nog een voldoende hoogtemeters om de Salomon Sense Ride te testen op grip. En grip is tijdens het lopen van trails niet geheel onbelangrijk.

De schoen is voorzien van een Premium Wet Traction Contagrip. Een zool die goede grip biedt op verschillende type ondergrond.

En dat is merkbaar tijdens m’n eerste ervaring met de Sense Ride!

Dat is fijn…en geeft een meer dan goed gevoel richting de Koning van Spanje.

Tijdens de KvS weet ik zeker dat de schoen biedt waar deze voor staat: Stabiel, wendbaar, grip, dus betrouwbaar!

Stabiel en wendbaar op de single tracks, gedraagt zich als een “wegschoen” op stukjes asfalt en op de klimmetjes en afdalingen geeft de Rock Protection plaat bescherming tegen losliggende stenen en boomstronken.

Ik heb het naar m’n zin en vlieg over de Limburgse heuvels.

Een vriendschap is gesloten en dat wel met een trailschoen…de Salomon Sense Ride.

[vc_gallery interval=”0″ images=”24341″ img_size=”full”]

Conclusie

De Salomon Sense Ride is voor mij een perfecte trailschoen!

Een meer dan uitstekende pasvorm, stabiel en voldoende demping om op de diverse typen terrein uit de voeten te kunnen.

De schoen is dus zeker geschikt voor een groot aantal trailrunners…van beginner tot de ultraloper.

Let wel goed op…de schoen is geen GoreTex, dus de kans op natte voeten is aanwezig.

Zeker als je een je beekje moet oversteken, zoals bij de KvS!

Maar goed dat mag de pret niet drukken tijdens het trailrunnen ?

Salomon Sense Ride trailrunning schoenen

Winkeladviesprijs: € 129,95

[vc_btn title=”DAMES” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.bever.nl%2Fp%2Fsalomon-sense-ride-schoen-dames-KAAAD70005.html%3Fcolour%3D2373||target:%20_blank|”][vc_btn title=”HEREN” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.bever.nl%2Fp%2Fsalomon-sense-ride-schoen-kabad70007.html%3Fchannable%3De11841.MjUxMTIyXzE0NDA%26colour%3D781%26gclid%3DCjwKCAjwy_XaBRAWEiwApfjKHmdcQy1w-DHRZawwYM4iMlEDb-UcyaHtbcpL_LNOFmWgVnHQV11cihoC69wQAvD_BwE%26gclsrc%3Daw.ds||target:%20_blank|”]

Review overzicht

Fit
Comfort
Grip
Looks
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

De Salomon Sense Ride is voor mij een perfecte trail schoen! Een meer dan uitstekende pasvorm, stabiel en voldoende demping om op de diverse typen terrein uit de voeten te kunnen.
Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan

Yes! De lente is weer begonnen. Het zonnetje breekt door, de natuur ontwaakt, krokussen en narcissen bloeien, bomen hebben bloesem. Ook wij ontwaken en...

Review: Cortazu Mountain Hardshell en Midlayer

De Cortazu Hardshell is een lichtgewicht drielaags hardshell jack. Gemaakt voor het skiën, wandelen of voor woon-werkverkeer. De DermizaxEV-stof is 100% waterdicht. Winddicht en...

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief