Snowboard Review Sessie 2017: Impressie en Shout Out!

Een meter verse sneeuw, geprepareerde pistes en heerlijk (alhoewel al stevig bereden) off-piste hellingen, blauwe luchten en zonneschijn, een gletsjer gebied waar je vanaf 3000 meter helemaal naar het dal kunt afdalen (al in November), 15 snowboards van 8 snowboardmerken en dan ook nog eens samen rijden met twee andere geweldige snowboarders; dichterbij de perfect start voor het wintersport seizoen kunnen wij ons niet voorstellen. De video in deze post is slechts de indruk van de 3 dagen dat we aan boord gingen: de video reviews van de snowboards komen eraan.

Maar in deze post willen we even een moment blijven staan en een “shout out” doen naar een aantal partners die onze review sessie mogelijk hebben gemaakt. Sommige commercieel, andere niet, maar allemaal erg waardevol om deze reviews te kunnen maken en delen met jullie als snowboardliefhebbers.

Dees Hetzenauer en Seb Jam

Het is waanzinnig om met echt goede boarders te rijden, er is zoveel om van te genieten, zoveel om van te leren. Als ik ze zie rijden, merk ik dat ik probeer ze na te streven, om zo goed te worden als zij (hoewel dat voor altijd een streven zal zijn en geen realiteit, ben ik bang.) Ze reden op alle boards met een open mind maar kritische blik, om precies te voelen wat het board deed en hoe het presteerde. Hun kennis van constructie, vorm, profielen van de planken maar ook houding, techniek en stijl van rijden was echt fascinerend en bracht zo veel naar de reviews die we maakten. Bedankt dat jullie met ons meeging en voor de gave dagen op de berg.

Stubai

Drie jaar geleden was ik voor de eerste keer in Stubai. Dit jaar ging ik in mei weer voor een kleine privé trip en nu was ik er in november weer. Ik ben tot nu toe alleen aan het begin en het einde van het seizoen naar de gletsjer geweest, en telkens waren de sneeuwcondities gewoon echt heel goed. Hoe goed moet het in het hoogseizoen wel niet zijn in het Stubaital. De vallei zelf is echt het toonbeeld van hoe een wintersport dal moet zijn: een lange en kronkelige weg, geflankeerd door een rivier, die een beek wordt en dan een waterval naarmate je dichterbij het einde van de vallei komt, waar je uiteindelijk de liftstations vindt. (Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de parkeerplaatsen daar niet de fraaiste inblik leveren, maar parkeer capaciteit te over.)

Maar voordat je aankomt rijdt je over die kronkelige zeg langs kleine typisch Oostenrijkse huizen en schuurtjes, oud met donker gekleurd hout, een verse 30 cm sneeuw erop. Schitterend stereotype. De rit omhoog is een bijna teder ontwaken van alle wintersport / berginstincten en emoties die we voelen. De opwinding stijgt met de hoogte terwijl je bij de liften komt, je spullen pakt en naar de liften loopt. De rit omhoog, deze keer met de gloednieuwe Eisgratbahn, de gondels ontworpen door de wereldberoemde Pininfarina, verloopt vlot en snel. En eenmaal bovenaan zie je de majesteit van de omliggende bergen en de rijkdom van vele afdalingen waaruit je kunt kiezen. De wereld ligt voor je open. Dat gevoel,…dat alles kan gebeuren.

Zo ook een heel bijzonder moment, aan het einde van een zonnige eerste dag, helemaal als laatste de berg af, de zon was al verdwenen achter de berg, een horizon als een regenboog die ging slapen, de wolken beneden in het dal. En dan met zijn drieën naar beneden. Onvergetelijk.

Voor dit project was de organisatie Stubaier Toerisme zo vriendelijk om ons te ondersteunen met ons verblijf in het Happy Stubai hotel en we gastvrijheid op de berg. Onze dank gaat uit naar hen en we kijken uit naar de volgende keer dat we naar deze prachtige vallei kunnen komen. (Bovenstaande lofzang is niet door hen betaald 😉

Onze partnermerken

In de reviews die we doen willen we absoluut objectief zijn. Echt voelen wat het bord doet en dat met jullie delen. De merken die ons van de boards voorzien, weten dit en respecteren dit zonder uitzondering. We danken hen voor hun openheid en vertrouwen in wat we doen. Speciale dank aan Jones Snowboards, Nitro, Salomon en Frosty Snowboarding voor de extra ondersteuning in dit project. Ook een speciale vermelding voor partner Thule die ons de middelen gaf om de boards veilig van en naar Stubai en helemaal naar de gletsjer te brengen. Er komen overigens gave #GearGiveAway acties van een aantal echt coole dingen die we tijdens onze besprekingen hebben gebruikt. Dus stay tuned!

Snowrepublic

Tot slot, een woord van dankbaarheid en waardering voor onze mediapartner SnowRepublic voor het helpen van ons in de contacten met Stubai. De reviews die we maken zullen ook via Snowrepublic.nl worden verspreid zodat we nog meer snowboardliefhebbers bereiken.

Zonder deze partnerschappen zou een dergelijk project onmogelijk te organiseren zijn? Dank aan allen.

Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Helly Hansen Odin 9 Worlds Infinity Shell Jacket | Review

Het mag geen geheim zijn dat we bij Gearlimits houden van goede outdoor kleding. Onze redactie is, naast het schrijven van artikelen, bijna altijd...

Vallon Freebirds skibril; stijl, comfort en goed zicht | Review

De Vallon Freebirds skibril van een uitstekende keuze dankzij de hoogwaardige Carl Zeiss lens met anti-fog coating.

De natuur in met de nieuwe Haglöfs Front Proof hardshell 

De Front Proof hardshell van Haglöfs is een hoogwaardige outdoor jas die ideaal is voor avonturiers die op zoek zijn naar bescherming tegen de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief