Alpiniste Caro North is het gezicht van de E.O.F.T. 2021

Na een jaar coronapauze gaat Europa’s bekendste Outdoor-Community-Festival weer een grote trip maken – en dat alweer voor de 20e keer! Sinds de oprichting in 2001 is de E.O.F.T. inmiddels een absoluut verplicht nummer geworden voor de echte avonturen fan. Sindsdien enthousiasmeert De Tour met aansprekende expedities, authentieke coryfeeën en opvallende sportieve prestaties. In dit licht ook staat de jubileumuitgave van De Tour dit jaar.

Het gezicht van de E.O.F.T. van dit jaar is de alpiniste Caro North, een echte topatlete, die inmiddels ook buiten de grenzen van de outdoor-scene bekendheid geniet.

Caro North haalt alles eruit – naar de bergen, tegen de wanden, hoog, hoger, hoogst, het maakt haar niet uit op welke berg en in welk werelddeel. Op haar zestiende staat ze al op de Aconcagua (6.961 m) in Argentinië, de hoogste berg ter wereld buiten Azi.

Ze leidt de eerste vrouwengroep de top van de Cerro Torre op, exploreert meer dan 50 nieuwe routes in Patagonië en beklimt op 20-jarige leeftijd de Eiger Nordwand. Maar niet alleen haar expedities in Patagonië, Alaska, Iran en in de Himalaya vormen deze jonge alpiniste, ook haar ervaring als berggids in haar eigen Zwitserse Alpen, maken haar tot wie zij is “a native Swiss mountains also shaped the young alpinist”. In het portret volgen we Caro North naar ijzige hoogten, precies daar waar zij zich het meest thuis voelt!

Vanaf 12 oktober

Bij de première op 12 oktober 2021 in München vertonen we het nieuwe programma voor het eerst aan het publiek. De planning, rekening houdend met alle eisen, de ontwikkeling van flexibele hygiëne concepten en eventuele alternatieve digitale uitwijkmogelijkheden, is in volle gang. Onze ronde verjaardag vieren we met een uitgebalanceerde mix van oude bekenden en van nieuwe atleten, die elkaar op het witte doek met grote regelmaat afwisselen.

Alle voorstellingen zijn hier te vinden.

Kaartjes zijn vanaf € 16,- in de lokale voorverkoop en online verkrijgbaar.

Alpiniste Caro North is het gezicht van de E.O.F.T. van 2021
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Waarom een plantaardige eiwitshake de optimale keuze is voor spierherstel

Een goed hertel kan net zo uitdagend zijn als de training zelf. Een goed herstel is echter essentieel voor het behouden van een actieve...

14 tips van Alice Linari en Lorenzo Alesi voor eco-skiën

Lorenzo Alesi en Alice Linari zijn geen onbekenden van de met sneeuw bedekte bergen en gletsjers van Europa. Maar deze doorgewinterde skiërs en ontdekkingsreizigers...

Review: Heimplanet Motion Ellips 25L rugzak

De Heimplanet Motion Ellipse rugzak is ontwikkeld voor een breed scala aan activiteiten. Door een mix van functionele elementen en innovatieve materialen is een...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief