Banff Mountain Film Festival World Tour

Gewoonlijk is het rustig in Banff, het kleine Canadese plaatsje met een handjevol inwoners. Eens per jaar echter worden beren en herten verjaagd uit de hoofdstraat, om plaats te maken voor het „Who is Who“ van de outdoorscene: negen dagen lang ontmoeten filmers, avonturiers en fotografen elkaar voor het Banff Mountain Film Festival middenin de Canadese Rockies.

In de loop van veertig jaar heeft het Banff Mountain Film Festival een uitstekende reputatie opgebouwd. Sinds 1965 luisteren voortreffelijke filmers en sprekers naar de „roep van de wildernis“ en reizen naar Banff om hun eigen films te vertonen, nieuwe te zien, aan workshops deel te nemen of om lezingen te bezoeken. En dat alles midden tussen de besneeuwde bergen van Canada. Net zolang als het Banff Festival er is, bestaat ook de bijbehorende Banff Mountain Film Festival World Tour, waardoor ook wij Europeanen van de beste natuur- en avonturendocumentaires kunnen genieten.

Vanaf februari 2016 is de Banff Mountain Film Festival World Tour met het nieuwe programma in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

  • 2 mei Rotterdam – Theater Zuidplein – 20:00 uur
  • 3 mei Eindhoven – Vue Eindhoven (Voorheen JT) – 20:00 uur
  • 6 mei Enschede – Kinepolis – 19:00 uur
  • 7 mei Den Haag – Omni Centrum Lourdeskerk – 20:00 uur
  • 8 mei Amsterdam – Podium – Mosaiek 20:00 uur
  • 9 mei Deventer – Vue Deventer (Voorheen JT) – 20:00 uur
  • 10 mei Utrecht – ZIMIHC Theater – Stefanus – 20:00 uur

Bestel hier je kaarten

Banff Mountain Filmoverzicht

THE ROCKY MOUNTAINS TRAVERSE

the-rocky-mountains-traverse-gearlimitsCanada 2015, 24 minuten

Will Gadd en Gavin McClurg willen de Canadese Rockies met hun paragliders van noord naar zuid oversteken. Een tocht die te voet nagenoeg onmogelijk is want de bossen aan de voet van de bergen zijn vrijwel ondoordringbaar, de rivieren zijn te wild en de kans dat een volwassen beer je te grazen neemt is te groot. Maar ook de trip door de lucht is niet zonder risico. De Canadese zomer is kort en met de naderende herfststormen hebben Will en Gavin allesbehalve een rustige vlucht in het vooruitzicht.

DENALI

denali-gearlimitsUSA 2015, 7 minuten

Loslaten is nooit gemakkelijk. Met name dan, wanneer je van een trouwe viervoeter afscheid moet nemen die met jou door dik en dun gegaan is. Die je bij je klimpartijen en surftrips op de voet volgde en met hand en tand zijn plekje naast jouw ziekenhuisbed verdedigde toen je er werkelijk heel beroerd aan toe was. Outdoorfotograaf Ben Moon weet dat hij en zijn oude hond Denali niet meer veel tijd samen hebben. Reden genoeg om er maar het beste van te maken en nog eens stevig de bloemetjes buiten te zetten. Het heeft er veel van weg dat zowel Denali als Ben hier twee handen op één buik zijn…

THE IMPORTANT PLACES

the-important-places-gearlimitsUSA 2015, 9 minuten

Drieënveertig jaar geleden voer Doug Woodward met een kajak de Colorado River af. Nu nodigt zijn zoon Forest hem uit, om samen met hem, deze trip opnieuw te maken. Ofschoon vader en zoon meer dan 30 jaar in leeftijd verschillen en ze duizenden kilometers uit elkaar wonen, is hun raftingtrip niet bedoeld om de tijd terug te draaien. Het is slechts de wens om weer eens sàmen in één boot te zitten, sàmen het moment te beleven, sàmen oude herinneringen op te halen en hun wegen die jaren geleden uit elkaar liepen, weer bij elkaar te brengen.

DARKLIGHT

darklight-gearlimitsUSA 2015, 8 minuten

Fluorescerende varens, rood oplichtende rotsen, hoog opschietende bomen die zich tegen bleekblauwe nevelslierten in de richting van de sombere nachthemel strekken: de wereld waarin de drie mountainbikers Graham Agassiz, Matt Hunter en Matty Miles in DARKLIGHT ons ‘ontvoeren’ maakt een surreële en tegelijk vertrouwde indruk en zet waarschijnlijk het beeld dat je ooit van mountainbiken in het donker had, op losse schroeven …

CURIOSITY

curiosity-gearlimitsUSA 2014, 13 minuten

Nieuwsgierigheid is de drijfveer die ervoor zorgt dat we op onze grenzen stuiten, maar die ons ook unieke ervaringen bezorgt. Wat Rory Bosio, Timothy Olson & Hal Koerner verbindt, is de liefde voor het ultra runnen. De Ultra Trail du Mont Blanc brengt de drie atleten op de rand van hun uithoudingsvermogen. De trail voert door drie landen en gaat eenmaal de Mont Blanc rond, is 170 km lang en is voor veel atleten helaas te zwaar …

CLIMBING ICE: THE ICELAND TRIFECTA

climbing-the-ice-the-iceland-trifecta-gearlimitsUSA 2015, 17 minuten

Fotograaf Tim Kemple en de ijsklimmers KlemenPremrl en Rahel Schelb gaan op expeditie naar het fascinerende IJsland. In de verste uithoeken van het eiland ontdekken zij adembenemende lokaties, waar ze de grenzen van het ijsklimmen verleggen. Climbing Ice brengt de toeschouwers in de ban van de natuur van IJsland en laat op onovertroffen wijze de schoonheid van het ijsklimmen zien.

55 HOURS IN MEXICO

55-hours-in-mexico-gearlimitsUSA 2015, 9 minuten

Naar Veracruz vliegen, een auto huren, de op twee na de hoogste bergtop van Noord-Amerika beklimmen, op skies afdalen, terugvliegen en op maandag weer op kantoor zitten… en dat alles in een weekeinde! Hoe zwaar is dat? 55 Hours in Mexico laat de grenzen zien van de „Weekend Warriors“, vier vrienden die eropuit gaan om de Orizaba in Mexico te beklimmen.

HEIMSCHNEE

heimschnee-gearlimitsOostenrijk 2015, 5 minuten

Ver weg van normen en maatschappij proberen deze vijf freeriders alternatieve manieren uit, om de ultieme poedersneeuw ervaring te vinden. Dit Tiroler „roedel“ stijgt op, om vanuit een hete-luchtballon te abseilen en vervolgens van een maagdelijke afdaling te genieten.

SHOWDOWN AT HORSESHOE HELL

shadow-at-horseshoe-hell-gearlimitsUSA 2015, 21 minuten

De 24 uur van Horseshoe Hell is beslist het meest versleten evenement van de klimscene. Een mix uit festival en ultramarathon, waarbij de topatleten naast plaatselijke helden om de kroon van de klimmer met het beste uithoudingsvermogen strijden. Eén dag en één nacht worden aan de lopende band routes uitgehakt en de handen van de sporters aan een ware duurtest onderworpen. Lukt het het team rond Nic Berry en Mason Earle om het klaar te spelen tegen de favoriet Alex Honnold?

Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Zweedse consumenten roepen Fjällräven opnieuw uit tot meest duurzame merk

Voor het vierde jaar op rij hebben consumenten in Zweden Fjällräven uitgeroepen tot het meest duurzame merk van het land in de categorie ‘Clothes...

Hèt duikhorloge is de Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep

Omega creëerde het Ultra Deep Professional prototype horloge dat door avonturier Victor Vescovo werd gebruikt tijdens saturatieduik in de Marianentrog in 2019, dat een...

Dit gebeurt er als je met een Volvo V90 Hybrid een roadtrip maakt door Schotland

Schotland is de ideale reisbestemming voor zowel de buitensporter als de cultuurliefhebber. Nog mooier is een combinatie daarvan. Ik ondernam samen met mijn twee...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief