Waarom een plantaardige eiwitshake de optimale keuze is voor spierherstel

Een goed hertel kan net zo uitdagend zijn als de training zelf. Een goed herstel is echter essentieel voor het behouden van een actieve en gezonde levensstijl. Het negeren van herstel na de training kan leiden tot overtraining en blessures. Een makkelijke en lekkere manier om je herstel te bevorderen is een plantaardige eiwitshake.

Zonder voldoende eiwitten kan ons lichaam niet goed functioneren omdat deze macronutriënt verantwoordelijk is voor de gezonde groei en het onderhoud van onze lichaamsweefsels. Hier zijn een aantal redenen waarom een plantaardige eiwitshake de optimale keuze is voor spierherstel.

Voorkomen van spierstress

Het trainen van je lichaam, of het nu gaat om uithoudingsvermogen of kracht, aeroob of anaeroob, belast je spieren. Stress, als het goed wordt gedaan, maakt je lichaam veerkrachtiger en beter voorbereid om te presteren. Maar je wilt je lichaam niet in die gestresste toestand laten blijven hangen.

Als je binnen 30 minuten na je training eiwitten eet of drinkt, komt je lichaam in een optimale herstelmodus. Dat betekent niet dat je een bord kip of een half dozijn eieren moet eten. Afhankelijk van je maat geeft 20 tot 30 gram eiwit je lichaam wat het nodig heeft. Met 25 gram eiwit is een plantaardige eiwitshake de perfecte oplossing. Mix het tot een smoothie met ontstekingsremmende, vezelrijke groenten en fruit voor die volledige herstelkick.

Extra voordelen van plantaardige eiwitten

Wanneer de meeste mensen aan eiwitten denken, denken ze aan dierlijke producten. Maar planten, vooral erwten, zijn eigenlijk een uitstekende bron van eiwitten. Erwten bieden specifiek voordelen zoals een gemakkelijkere spijsvertering, immuunondersteunende antioxidanten, aminozuren lysine en arginine en ontstekingsremmende eigenschappen. Een betere partner in herstel kun je je niet wensen.

De enige eiwitbron in ons plantaardige eiwit is erwteneiwit, waardoor dit heerlijk smakende eiwit van nature veganistisch, sojavrij en glutenvrij is. Zonder bewaarmiddelen en GGO’s, is het de goede keuze voor elk soort atleet en elk soort dieet.

Goed voor jou, goed voor het milieu

Plantaardige proteïne is niet alleen het ultieme hulpmiddel voor je herstel, het is ook de juiste keuze voor de planeet. Plantaardige eiwitten hebben minder water en hulpbronnen nodig om te groeien dan hun op zuivel gebaseerde alternatieven zoals whey en caseïne. Erwten zijn een peulvrucht, een soort plant die de bodemkwaliteit verbetert door stikstof in de lucht op te sluiten in de aarde. In plaats van het milieu te belasten, ondersteunt dit eiwit het.

Plantaardig eten kan merkbaar beter zijn voor het milieu dan traditionelere diëten, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van hoe de plantaardige producten die je consumeert worden verbouwd en vervoerd – en de impact die dit allemaal heeft op het milieu. Kies waar mogelijk voor lokale en duurzaam geteelde producten om deze impact te minimaliseren. Je maakt veel keuzes voor je lichaam. Verslap niet als het gaat om herstel. Eer je lichaam met alle voordelen van plantaardige eiwitten.

Ideaal voor onderweg

Voldoen aan uw dagelijkse eiwitbehoefte is van cruciaal belang voor spierherstel en -groei. Om de eiwitsynthese te maximaliseren en het herstel te bevorderen, kan jij je dagelijkse eiwitinname het beste verdelen in vier tot vijf porties verspreid over de dag.

Als je altijd onderweg bent, tussen huis, kantoor, sportschool en de luchthaven, koop dan eiwitshakes in verpakking voor eenmalig gebruik. Elke portie, die 25 gram eiwit en één netto koolhydraten bevat, is gemakkelijk te mengen met water, smaakt heerlijk en goed voor de gezondheid.

Waarom een plantaardige eiwitshake de optimale keuze is voor spierherstel
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Tenzing – plantaardig, caloriearm en gebaseerd op het Himalaya expeditie elixer

Het Verenigd Koninkrijk kent Tenzing al; de volledig plantaardige en caloriearme energiedrank met een positieve impact op de planeet. Vijf jaar geleden geïntroduceerd in...

De beste outdoor gadgets waar je als wandelaar echt iets aan hebt

Lange tijd bleven de sportscholen gesloten. En ook een avond zweten op de dansvloer om de nodige calorieën te verbranden zat er voorlopig niet...

Review: Lowe Alpine Cholatse 32 liter hiking pack

Ben jij op zoek naar een echte all-round rugzak....zoek dan niet verder! De Cholatse 32 van het veelbelovende merk Lowe Alpine is een eenvoudige...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief