De leesten van Hanwag en de nieuwe Makra Trek SF Extra GTX

Geen enkele voet is gelijk. Daarom kan ook niet elke leest iedere wandelaar of bergbeklimmer passen. Om nog specifieker op de individuele pasvorm in te gaan, is Hanwag jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van speciale leesten. Een van de schoenen van Hanwag is de nieuwe Makra Trek SF Extra GTX. Het bijzondere van deze Makra schoen is de StraightFit (SF) Extra leest.

Als outdoor liefhebber weet je hoe belangrijk het is om goede wandelschoenen te hebben die perfect passen. Een verkeerde pasvorm kan immers leiden tot blaren, pijnlijke voeten en zelfs blessures. Daarom heeft Hanwag zich toegelegd op het ontwerpen en produceren van schoenen met een optimale pasvorm voor iedere individuele voet.

De leesten van Hanwag en de nieuwe Makra Trek SF Extra GTX

De leesten van Hanwag

In de fabriek krijgt elke schoen zijn eigen unieke vorm, die wordt bepaald door de leest. De leest is als een kunstvoet gemaakt van hout of kunststof waar de schoen omheen wordt gevormd. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van je voet, zal de schoen nooit goed passen, hoeveel pijnlijke kilometers je ook probeert te wandelen. Hier kun je meer informatie vinden over de verschillende leesten van Hanwag.

De Makra Trek SF Extra GTX

De Makra Trek SF Extra GTX is een uitstekend voorbeeld van Hanwag’s innovatie op het gebied van pasvorm. De StraightFit (SF) Extra leest biedt extra ruimte aan de tenen, waardoor je meer comfort hebt tijdens lange wandelingen of intensieve bergbeklimmingen.

StraightFit (SF) technologie

Hanwag’s StraightFit (SF) technologie houdt rekening met het feit dat veel mensen bredere tenen hebben dan traditionele schoenen accommoderen. Door extra ruimte te creëren aan de voorvoet, wordt drukpunten verminderd en wordt er meer ruimte gegeven aan de tenen om natuurlijk te bewegen. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en voorkomt wrijving en blaarvorming.

Naast de StraightFit (SF) Extra leest, biedt de Makra Trek SF Extra GTX ook andere kenmerken die van belang zijn voor outdoor liefhebbers. De schoen is gemaakt van hoogwaardig nubuckleer en is uitgerust met een waterdicht en ademend Gore-Tex membraan. Dit zorgt ervoor dat je voeten droog blijven tijdens regenachtige wandelingen of bij het oversteken van beekjes.

De Vibram buitenzool van de Makra Trek SF Extra GTX biedt uitstekende grip op verschillende ondergronden, terwijl de speciale tussenzool zorgt voor optimale demping en stabiliteit. Hierdoor kun je met vertrouwen elke berg beklimmen of elk pad bewandelen.

Volledig geproduceerd in Europa

Wat deze schoenen nog specialer maakt, is het feit dat ze volledig worden geproduceerd in Europa. Hanwag hecht veel waarde aan vakmanschap en kwaliteit, daarom worden alle schoenen met de hand gemaakt in hun fabriek in Duitsland. Dit zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor een unieke aandacht voor detail.

Als outdoor liefhebber wil je kunnen vertrouwen op je uitrusting. Met de Makra Trek SF Extra GTX van Hanwag ben je verzekerd van comfortabele, duurzame en goed passende schoenen die perfect zijn afgestemd op jouw individuele voet. Of je nu een wandeling maakt door de bossen, een berg beklimt of gewoon geniet van de natuur, deze schoenen zullen je niet teleurstellen.

De leesten van Hanwag en de nieuwe Makra Trek SF Extra GTX

Al met al is de Makra Trek SF Extra GTX een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar wandelschoenen met een perfecte pasvorm. Met Hanwag’s StraightFit (SF) Extra leest en hoogwaardige materialen bieden deze schoenen het comfort en de prestaties waar elke outdoor liefhebber naar op zoek is. Dus ga eropuit, verken de wereld en laat geen slecht passende schoenen je tegenhouden!

Over Hanwag

Hanwag werd in 1921 opgericht en produceert sindsdien in Vierkirchen, bij München, hoogwaardige berg- en wandelschoenen. Met een sterke focus op de perfecte pasvorm en robuustheid worden alle producten gemaakt met de beste materialen in Europa. De hele collectie van Hanwag vind je hier.

Reno de Jager
Reno de Jager
Mijn grootste passies zijn hiken, mountainbiken en fitness, daarnaast mag ik graag reizen. Zowel actieve als culturele - liefst een combinatie van beiden - hebben mijn voorkeur.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.