Gearlimits in actie: Geld inzamelen op de gravelbike door Engeland en Schotland voor de Amazone

Van 20-30 april zal Gearlimits redacteur Albin Bronkhorst op de gravelbike in 10 dagen solo het Verenigd Koninkrijk doorfietsen: van Land’s End in Cornwall naar John O’ Groats in Schotland. De totale route is 1882 kilometer, meer dan 18.000 hoogtemeters en is deels onverhard.

Albin rijdt om geld in te zamelen voor de Amazone, de longen van onze planeet. Het geld zal volledig gedoneerd worden aan het Wereld Natuur Fonds. Gearlimits zal voorafgaand en tijdens de tocht verslag doen van de rit.

Over Albin

“Wat ooit begon als een alternatief voor het roeien groeide uit tot een fanatieke hobby. De combinatie van vrijheid en buiten zijn is geweldig. Midden in de natuur, liefst voor dag en dauw, de wind en regen in het gezicht, is een fantastisch gevoel. In de afgelopen jaren heeft het fietsen steeds extremere proporties aangenomen. Met als gevolg dat ik jaarlijks meer dan 10.000 kilometer fiets, voornamelijk in Nederland.” 

Geld inzamelen op de gravelfiets door Engeland en Schotland voor de Amazone

In 2021 jaar kocht Albin een nieuwe gravelbike (RodeoLabs Flaanimal), waarmee hij meer naar en in het buitenland wil fietsen. Dit wordt zijn tweede grote avontuur op de gravelbike. In januari reed hij al een 350 km lange graveltocht rondom Parijs.

Op de fiets dwars door het Verenigd Koninkrijk is een lang gekoesterde wens van hem. Met de auto kan het ‘eenvoudig en snel’ in circa 1340 kilometer. Maar Albin heeft er ruim 500 kilometer aan vast geplakt, en rijdt via de mooiste weggetjes van zuidwest Engeland naar het noorden van Schotland. 

Onverhard gravelbiken op de Veluwezoom en Deelerwoud met Komoot

Op de gravelbike voor de Amazone

Met een oppervlakte van 6,7 miljoen km2 is de Amazone de grootste nog overgebleven jungle ter wereld. Ongeveer 10% van alle planten- en diersoorten wereldwijd leeft in deze bijzondere regio, die negen landen beslaat. De Amazonerivier is bijna 7.000 kilometer lang en bevat het grootste aantal soorten zoetwatervissen ter wereld. Ook wonen er zo’n 35 miljoen mensen die afhankelijk zijn van het gebied voor voedsel, grondstoffen en water.

Geld inzamelen op de gravelfiets door Engeland en Schotland voor de Amazone

Helaas wordt het Amazonegebied ieder jaar getroffen door bosbranden. De laatste jaren steeds vaker allesvernietigend: tienduizenden vierkante kilometers woud gingen in vlammen op. Een groot deel van deze branden ontstaat niet door natuurlijke oorzaken, maar wordt aangestoken. Om grond geschikt te maken voor veeteelt en landbouw, worden stukken bos en savanne in brand gestoken. Deze branden kunnen snel in aantal en intensiteit toenemen door droogte en harde wind. Dan zijn ze bijna niet te blussen. WWF zet zich in voor de Amazone, met als doel dat in 2030 de ontbossing in de Amazone is gestopt.

Een bijdrage leveren

Gaat je hart sneller kloppen bij het lezen van al deze actie? En wil je een bijdrage leveren aan een gezonde planeet? Doneer dan een klein (of groter) bedrag aan WNF. Dat kan via de campagne die Albin heeft gepubliceerd op GoFundMe. Hij betaalt zelf voor zijn eigen accommodatie, eten en vervoer en dus gaat de volledige opbrengst van de campagne rechtstreeks naar het WNF. 

Ten slotte

Tijdens de reis zal Gearlimits mee gaan en verslag doen van de avonturen van Albin. Hou onze site dus in de gaten!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door Biehler, Lezyne & Oakley in de vorm van ‘in-kind’ sponsoring.

Review: Etxeondo winter wielerkleding
Fotocredits: Olav Heuts

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

8 redenen waarom Wales een must is voor de buitensporter die variatie wil

Wales is een land dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en gastvrije bevolking. Hoewel het misschien niet zo populair is als...

De Sea To Summit Dry Bag voor meer dan outdoor

Met de Lightweight Dry Bags van Sea to Summit hoef je je geen zorgen meer te maken over water of vocht die je spullen...

Win het boek ‘Run’ de 100 mooiste hardlooproutes ter wereld

Ben jij een fanatieke hardloper en op zoek naar nieuwe uitdagingen? Dan is het boek 'Run' een absolute must-read voor jou! In dit boek...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief