Fjällräven en Specialized lanceren The Great Nearby, een uitwisseling van ideeën en culturen

Samenwerkingen – ook wel ‘collabs’ genoemd – zijn niet meer weg te denken als het gaat om het bieden van collecties buiten de herkenbare producten en designs. Doorgaans zijn samenwerkingen van korte duur, wat ook de nadruk legt op het karakter van beperkte oplage. Zo niet voor de samenwerking tussen Fjällräven en Specialized. Zij noemen ‘The Great Nearby’ geen collab maar een ‘exchange’. De essentie hiervan is de uitwisseling van ideeën, cultuur, innovatie en expertise met als doel de consument opnieuw te verbinden met de natuur.

Begin maart werden wij bijgepraat door Henrik Andersson, Global Creative Director, Fjällräven en Erik Nohlin, Industrial Design Leader, Specialized over het ‘Exchange’ project. Tweederde van de wereldbevolking zal in 2050 in steden wonen. Nu onze aandacht meer gericht is op onze eigen mentale en fysieke gezondheid, maar ook op de gezondheid van onze planeet, is het belangrijker dan ooit om je opnieuw te verbinden met de natuur. Daarom presenteren het Zweedse merk Fjällräven en het Californische merk Specialized The Great Nearby: een uitwisseling van ideeën en culturen.

Zweden & Californië

Waar Fjällrävens toewijding aan tijdloos design en duurzame functionaliteit in de buitenlucht samenkomt met de krachtige benadering van Specialized om de planeet al fietsend te verbeteren. Avonturen hoeven niet alleen in verre landen te zijn, of maanden van tevoren te worden gepland. Met The Great Nearby is de natuur aan het einde van een treinreis, aan de rand van de stad of zelfs om de hoek.

Fjällräven en Specialized lanceren The Great Nearby, een uitwisseling van ideeën en culturen
© Fjällräven X Specialized

The Great Nearby

Deze samenwerking is gebaseerd op de overtuiging dat hoe meer mensen de vreugde ontdekken van het zijn in de natuur, hoe meer de wereld ervan profiteert. Het resultaat is geavanceerde opbergoplossingen en tassen voor op de fiets, technische kleding, accessoires en meer.

Direct buiten de voordeur, dat is The Great Nearby. Je kunt het niet missen. En de opties zijn eindeloos. Een picknick met vrienden in het park, een ritje langs de kust, een overnachting op de camping met marshmallows en verhalen onder de sterrenhemel. Je hebt niet veel nodig om The Great Nearby te vinden. Een betrouwbare fiets om mee te cruisen en een veelzijdige, intuïtieve uitrusting voor op de onverharde weg en op weg naar je werk.

Fjällräven en Specialized lanceren The Great Nearby, een uitwisseling van ideeën en culturen
© Fjällräven X Specialized

Fjällräven en Specialized > Zweden en Californië > Hiken en fietsen

De eerste producten van Fjällräven en Specialized zijn nu verkrijgbaar. De expertise van fietsen gecombineerd met de functionaliteit van het wandelen, met tijdloos design en een duurzaam karakter, waarbij materialen als G-1000, Vinylon F, Merinowol, gerecycled polyester en biologisch katoen worden gebruikt.

De Räven anorak

Fjällrävens klassieke jas die voor het eerst in 1970 werd geïntroduceerd is ditmaal in Specialized’s beproefde pasvorm voor op de fiets gegoten. Dit model is uitgevoerd in gewaxt G-1000 Lite-materiaal dat lichte regen en wind buitenhoudt, en voorzien van panelen in viervoudig stretchmateriaal voor comfort, reflecterende details zodat je goed zichtbaar bent en een opvouwbare capuchon die extra bescherming als dat nodig is.

De Räven anorak kost 299,95 en is te koop bij Bever

Ik ben dol op de Anorak. Het item presteert fantastisch op de fiets en biedt bewegingsvrijheid, ventilatie, beschermt tegen wind en heeft voldoende opbergmogelijkheden, waar je heel goed bij kunt tijdens het fietsen

Henrik Andersson, Global Creative Director, Fjällräven

The Cool Cave

Het vinden van The Great Nearby zit ‘m vooral in de bepakking. Het Cool Cave-systeem draait om de Cool Cave: een duurzame, snel te bevestigen fietstas in bucket vorm, die het opbergen van belangrijke items op de fiets vereenvoudigt. Gebruik de tas op zichzelf, of als het buiten nat is, in combinatie met andere tassen zoals de Cave Pack, Cave Lid Pack en Cave Tote. Varieert je dagplanning van woon-werkverkeer naar een fiets-avontuur, inclusief een korte trip naar de supermarkt op weg naar huis? Geen probleem.

Het is een nieuwe manier van denken, maar toch zo eenvoudig. We vertellen niemand wat zij precies moeten meenemen, maar stellen iedereen in staat om alles mee te nemen waar behoefte aan is, en zelfs een beetje meer. Prachtig ontworpen caves voor allerlei, met een complete reeks coole accessoires.

Erik Nohlin, Industrial Design Leader, Specialized
Fjällräven en Specialized lanceren The Great Nearby, een uitwisseling van ideeën en culturen
© Fjällräven X Specialized

Meer producten vind je op de websites van Fjällräven & Specialized.

Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Tenzing – plantaardig, caloriearm en gebaseerd op het Himalaya expeditie elixer

Het Verenigd Koninkrijk kent Tenzing al; de volledig plantaardige en caloriearme energiedrank met een positieve impact op de planeet. Vijf jaar geleden geïntroduceerd in...

De beste outdoor gadgets waar je als wandelaar echt iets aan hebt

Lange tijd bleven de sportscholen gesloten. En ook een avond zweten op de dansvloer om de nodige calorieën te verbranden zat er voorlopig niet...

Review: Lowe Alpine Cholatse 32 liter hiking pack

Ben jij op zoek naar een echte all-round rugzak....zoek dan niet verder! De Cholatse 32 van het veelbelovende merk Lowe Alpine is een eenvoudige...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief