De tweede editie van het Poederbaas Freeride Festival in het Oostenrijkse Goldeck heeft vier verdiende winnaars opgeleverd. Tijdens een Qualifier wedstrijd op vrijdag stonden 93 deelnemers aan de start om zich te kwalificeren voor de Finals op zaterdag, waar in een spannende strijd gestreden werd om de titel ‘Poederbaas 2015.

Paul de Groot (ski heren), Berber Semmelink (ski dames), Tom Smits (snowboard heren) en Dees Hetzenauer (snowboard dames) gingen na een spannende strijd met de titel ‘Poederbaas 2015’ naar huis.

Poederbazen 2015

Het Poederbaas Freeride Festival 2015 werd voor het tweede seizoen op rij georganiseerd in het Oostenrijkse Karinthië in het skigebied van Goldeck. Op woensdag 11 maart kwamen ca. 200 skiërs en snowboarders bij elkaar voor vier dagen freeride spektakel. Onder begeleiding van o.a. Irian van Helfteren werden clinics gegeven, vonden er fotoshoots plaats, was er een testcentrum, vonden twee freeride wedstrijden plaats en werden diverse après-ski feesten georganiseerd. Het hoogtepunt van het event was de grote Final, waar de 10 deelnemers mochten strijden om de grote titel. Paul de Groot, Berber Semmelink, Tom Smits en Dees Hetzenauer waren de gelukkigen en gingen met een mooi prijzenpakket naar huis.

CMH Benelux Heliski

Photo: Thomas Bekker

Naast de kroning tot Poederbaas 2015 maken de vier winnaars kans op een CMH Benelux Heliskitrip in Canada begin 2016. Circa negen helidrops per dag om te genieten van de welbekende champagne poeder afdalingen door de bossen van de Canadese Rocky Mountains. In het najaar van 2015 zal bekend worden wie de hoofdprijs op zijn/haar naam heeft geschreven.

Caroline Ooms wint ERU Kaaskop 2015

foto-3In de wedstrijdface van de Qualifier was de ERU Prestige Kaasplank opgenomen. Wie op deze enorme kicker de vetste trick van de dag zou maken, werd benoemd tot ERU Kaaskop 2015. Caroline Ooms verraste het complete deelnemersveld met een ‘Switch-180’, waardoor de jury unaniem besloot dat zij met de ERU Kaashelm naar huis mocht.

 

Nederland wint de Battle of the Lowlands

Voor het eerst in de geschiedenis daagde België Nederland uit in de strijd voor het vaderland. Na afloop van de wedstrijden werden de scores van de 10 beste Belgische en Nederlandse deelnemers bij elkaar opgeteld en werd bekend dat Nederland als sterkste team er met de wisselbokaal vandoor ging.

Freeride familie

Vier dagen lang genoten bijna 200 bezoekers van een unieke sfeer met als hoogtepunt de gemoedelijke samensmelting van de Nederlandse en Belgische kampen. Freeriden staat voor freedom en dat is zowel op als naast de piste en in de bar gebleken. Van een druk bezochte, dagelijkse après ski bij de Bergans Chill Out Area tot een GoPro after-party in Chateau Freeride, iedereen kwam bij elkaar tijdens het Poederbaas Freeride Festival.

Photo credits: Thomas Bekker

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.