Maak kennis met off piste tijdens het Poederbaas Freeride Festival

Off piste skiën en snowboarden, ook wel freeriden genoemd, is ongekend populair en te vaak wordt dit zonder goede kennis of ervaring beoefend. Het huidige wintersportseizoen wordt overschaduwd door veel lawines door instabiele sneeuwdekken. Maar liefst al meer dan 75 dodelijke ongevallen.

Tijdens het Poederbaas Freeride Festival van 11 tot 15 maart in Goldeck (Oostenrijk) is er de kans om zowel je off piste kennis te verbeteren als dat je kunt deelnemen aan een wedstrijd op een relatief eenvoudig off piste terrein.

Het Poederbaas Freeride Festival 2015 wordt een evenement gericht op beginnende en ervaren off piste skiers en snowboarders, dat vanaf woensdag 11 tot zondag 15 maart 2015 plaats vindt in het skigebied van Goldeck in Oostenrijk. In een tijdsbestek van vier dagen worden er clinics, een fotoshoot, twee wedstrijden en diverse après-ski feesten georganiseerd. In totaal worden circa 200 freeride skiërs en snowboarders verwacht en een deel daarvan zal via een kwalificatie wedstrijd en finaledag gaan strijden om de titel ‘Poederbaas 2015’.

Veiligheid off piste

De organisatie van het evenement vindt plaats onder begeleiding van gekwalificeerde berggidsen uit het lokale skigebied van Goldeck. Voorafgaand aan elke wedstrijd bepaalt het team van professionals of de omstandigheden veilig genoeg zijn om te starten en tijdens de wedstrijd zullen zij overal terug te vinden zijn om assistentie te verlenen.

Battle of the Lowlands

Tijdens de freeride wedstrijd kan je in een echte Battle of the Lowlands meestrijden om je vaderland. Tijdens deze Davis Cup van de Freeride wintersport wordt er voor de tien beste Nederlandse en Belgische deelnemers een apart klassement opgemaakt om te zien welk land de beste freeriders vertegenwoordigt.

Wie wordt de ERU Kaaskop van 2015?

Voor de liefhebbers freestyle tricks wordt er tijdens de wedstrijd een speciale kicker in het wedstrijd terrein opgenomen, de inmiddels beruchte ‘ERU Prestige Kaasplank’. De deelnemer die op deze kicker de vetste trick van het evenement maakt, zal benoemd worden tot ERU Kaaskop van 2015 en gaat naar huis met een unieke freeride helm.

CMH Heliski trip in Canada

Voor elke wintersporter is een helitrip naar Canada een droom en voor één deelnemer komt deze uit, de hoofdprijs is een CMH Benelux helitrip naar Canada. Circa negen heli-drops per dag en vele afdalingen door champagne poeder in de bossen van de Canadese Rocky Mountains. Ontelbare poederbochten, gevolgd door een ontspannende sessie in de jacuzzi.

Hoe kan ik me inschrijven?

Op de website van het Poederbaas Freeride Festival vindt je alle informatie over het evenement. Daar kan je je inschrijven voor de wedstrijd en tevens de accommodatie boeken. Voor slechts € 300,- kan je meedoen aan de wedstrijd, slaap je vier nachten in het verblijf met zwembad en heb je een skipas voor het gebied van Goldeck en nog vele extra’s.

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”15528,15527,15526″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”]

Bekijk de video van vorig jaar voor een impressie

[vc_video link=”https://vimeo.com/90508880″]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.