Review: The North Face Better Than Naked Zip Top

Testcondities

Ik heb het Better Than Naked 3/4  Zip Top shirt getest tijdens trainingen, een marathon en trailwedstrijden.

Review The North Face Better Than Naked 3/4  Zip Top

The North Face Better Than Naked 3/4 Zip Top is ontwikkeld voor de langere runs. Het behoort tot de Flight Series, dit houdt in dat de lichtste stoffen zijn gebruikt die The North Face heeft en er rekening is gehouden met de duur van de trainingen en wedstrijden.

Mijn eerste indruk van het shirt was zeer positief. Het is licht van gewicht, kleur valt goed op, zeer fijne stof en andere stof op de rug om nog beter het zweet af te kunnen voeren. En een erg lange rits, waar ik in het begin mij bij afvroeg waarom een rits zo langs moet zijn bij een shirt.

Het shirt heeft een prettige pasvorm, het zit niet te strak en heb je voldoende bewegingsvrijheid en niet te los dat het shirt aan alle kanten om je heen hangt. De naden aan de binnenkant storen en schuren niet, sommige naden zijn zelfs mooi weggewerkt.

[vc_media_grid style=”all” items_per_page=”10″ element_width=”4″ gap=”5″ button_style=”rounded” button_color=”blue” button_size=”md” arrows_design=”none” arrows_position=”inside” arrows_color=”blue” paging_design=”radio_dots” paging_color=”grey” loop=”” autoplay=”-1″ item=”mediaGrid_Default” grid_id=”vc_gid:1447136823540-e3510de1-bb38-0″ include=”6944,6946,6947″]

Doordat het een top is, heeft het shirt geen mouwen. Het gat waar de arm doorheen gaat is afgewerkt met een fijnere stof die ook terug te vinden is op de rug. Voor mijn gevoel zit het shirt te hoog bij de oksels en was ik bang dat het zou gaan schuren wanneer ik langere afstanden (20km +) zou lopen of als het shirt nat zou worden door regen of zweet. Echter viel mij dit enorm mee. Ik heb vaker geen schuurplekken dan wel. Dit heeft toch te maken met hoe je de armen beweegt. Als je de armen strak bij je houdt krijg je op den duur schuurplekken. Dit kwam bij mij destijds door de vermoeidheid.

Een zeer belangrijk punt voor mij is dat het shirt niet schuurt bij de tepels. Ik ken veel sportshirts die wanneer ze nat worden of bij langere duurlopen gaan schuren en je daar pijnlijke of kapotte tepels aan overhoudt. Dat is bij dit shirt niet het geval. Ik denk mede doordat het shirt gemaakt is  van een zeer fijne stof. Want zelfs bij trainingen in de regen en wedstrijden van meer dan vier uur, waarbij er ook met het shirt is gezwommen had ik geen last gehad bij de tepels.

Het shirt voert het zweet voor mijn gevoel goed af en ventileert perfect. Doordat er midden over de rug een andere stof zit die meer vocht doorlaat, blijft het shirt niet snel plakken op de rug. Daarbij is de lange rits voor mij ook duidelijk geworden. Het is ideaal om in warme omstandigheden een lange rits voor te hebben. Doordat je de rits zover naar beneden kan openen kan de lucht van buiten makkelijk door het shirt, langs je lichaam en over je rug weer naar buiten. Het koelt je goed af en het vocht kan goed weg. De rits loopt vanaf de nek tot net onder het middenrif. Een belangrijk detail is dat ook wanneer je de rits volledig open hebt, het shirt niet van je schouders afvalt. Het shirt neem goed vocht op en droogt zeer snel.

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”6947,6955,6954″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”]

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”6952,6951,6950″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”]

Pluspunten

  • Opvallende kleur
  • Licht materiaal
  • Goede vochtafvoer
  • Droogt snel
  • Prettige pasvorm

Minpunten

  • Kan schuurplekken geven bij de armen

Review overzicht

Prijs/Kwaliteit
Comfort
Pasvorm

Samenvatting

Mijn eindconclusie is dat ik dit shirt graag draag tijdens regenachtige omstandigheden en bij de langere duurlopen. Ondanks dat ik af en toe schuurplekken heb gehad na een wedstrijd weegt dit niet op tegen de voordelen van het shirt en de keren dat ik hier geen last van had. Ik zou dit shirt zeker aanraden bij mensen die onder allerlei weersomstandigheden willen hardlopen en niet last willen hebben van onder andere plakkerige shirts en zere of kapotte tepels.
Thijs Holkers
Thijs Holkershttp://www.thijspersonaltraining.nl/
Sinds mijn zesde sport ik. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en beoefenen de laatste jaren voornamelijk wielrennen en hardlopen. Sinds 2012 ben ik begonnen met survivalruns, adventure races en trails dit doe ik ook in wedstrijdverband. Opgeleid aan de ALO in Groningen en bij Chivo ben ik nu sinds 2012 werkzaam als Personal Trainer/ Vitaliteitstherapeut.

Read also

Related

Advertisment

Latest posts

00:03:38

The 4 must-see winter sports films

Previously you could find our 5 winter sports classics that you must see before the winter season starts. We have selected 4 must-see winter...

The Ethical Sweater Weather knits from Fjällräven

From walks in bright snowy landscapes to cosy evenings by the fireside, make the most of the winter weather with a stylish and sustainable...

Review: Etxeondo winter cycling clothing

Etxeondo (pronounced "etsje-ondo") from the Spanish Basque Country has been making and supplying high-quality cycling clothing since 1976. The family business is known for...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.