Review: Peak Performance Balkka Zipped T-Shirt

Op dit moment is de keuze in sportshirts voor mij enorm, mede door het grote aantal shirts dat je krijgt bij bijna elke wedstrijd die ik loop. Soms vraag ik mij af of ik überhaupt nog een shirt moet kopen. De kast ligt er inmiddels vol mee. Wat hierbij toch opvalt is dat het vaak dezelfde type shirts zijn, een wat zwaarder polyester, fel gekleurd en met veel reclame er op. Is het kopen van een shirt speciaal voor het hardlopen dan nog nodig?

Omstandigheden

Door de vele wedstrijden in de survival, adventure racing en trails die ik loop – en daardoor veel shirts in de kast heb – ben ik mij dit opnieuw gaan afvragen en ben ik ook zo gaan kijken naar het Peak Performance Balkka Zipped T-shirt. Biedt dit shirt voor mij een meerwaarde ten opzichte van de andere shirts?

Review Peak Performance Balkka

Mijn allereerste antwoord was direct, ja! Het shirt voelt lichter, de kleuren zijn gaaf, fijne stof en zit zeer comfortabel. Ik vind dat je aan het shirt kunt zien en voelen dat er rekening is gehouden met de wensen van de loper. Dit zie je bijvoorbeeld terug aan de stoffen die zijn gebruikt.

Het grootste gedeelte van het shirt is gemaakt van fijn polyester, dit voelt zacht op de huid, droogt snel en – voor mij heel belangrijk – dat het niet ‘schuurt’. Zoals de wat grovere polyester shirts doen wanneer deze nat zijn van regen of zweet.

Aan de zijkant van het shirt, Zijkant shirtvan onder tot en met het einde van de mouw en over de bovenrug zit een mesh stof. Dit is bijna doorzichtig en laat gemakkelijk wind door voor eventuele verkoeling en voert het vocht goed af. Hiermee bedoel ik dat ik geen zweetdruppels over mijn lichaam heb voelen lopen ondanks de warme temperaturen.

Een ander voordeel van de door Peak Performance gekozen stoffen zijn de naden. Er zit bijvoorbeeld geen naad in de zij waardoor het shirt niet schuurt rondom je oksels.

Wat ik ook erg prettig vind, is de rits aan de voorkant.

RitsDeze loopt van je nek tot ruim onder je borstbeen. Het kan zijn dat de warmte een beklemmend gevoel geeft of dat je extra warmte kwijt wil en dat kan heel goed door de rits volledig open te doen. Ondanks dat de rits tot zover open kan, gaat het shirt niet vervelend hangen of schuiven over je schouders heen en blijft het comfortabel zitten.

Nog een bijkomstigheid die mij opvalt is de geur die van het shirt afkomt. Veel sportshirts krijgen een nare lucht na een aantal keren dragen. Met name onder de oksels heb ik daar last van. Dit shirt kan ik vaker dragen dan mijn andere sportshirt. Een klein detail, maar voor het gevoel soms zeer belangrijk.

Pluspunten

  • Licht materiaal
  • Lange rits
  • Voert zweet goed af
  • Zit comfortabel
  • Schuurt niet

Minpunten

  • geen
[vc_media_grid style=”all” items_per_page=”10″ element_width=”4″ gap=”5″ button_style=”rounded” button_color=”blue” button_size=”md” arrows_design=”none” arrows_position=”inside” arrows_color=”blue” paging_design=”radio_dots” paging_color=”grey” loop=”” autoplay=”-1″ item=”mediaGrid_Default” grid_id=”vc_gid:1457424407591-443cee3d-1efb-10″ include=”5816,5813,5812″]

Review overzicht

Comfort
Pasvorm
Prijs/Kwaliteit
Thijs Holkers
Thijs Holkershttp://www.thijspersonaltraining.nl/
Sinds mijn zesde sport ik. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en beoefenen de laatste jaren voornamelijk wielrennen en hardlopen. Sinds 2012 ben ik begonnen met survivalruns, adventure races en trails dit doe ik ook in wedstrijdverband. Opgeleid aan de ALO in Groningen en bij Chivo ben ik nu sinds 2012 werkzaam als Personal Trainer/ Vitaliteitstherapeut.

Read also

Related

Latest posts

My packing list for a ride & hike road trip through Scotland

A road trip is an ideal way to escape it if you put the feeling of freedom and adventure first. This year my choice...

My morning get-away, a Fjällräven Vardag line experience | Review

Having recently welcomed my second child into the world, I have been spending the last weeks in a cocooned bubble. Whereas this was thrilling...

Tobias Hild and ergonomics on the bike with SQlab | Interview

Tobias Hild and ergonomics on the bike with SQlab | Interview

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.

Review: Peak Performance Balkka Zipped T-ShirtOp dit moment is de keuze in sportshirts voor mij enorm, mede door het grote aantal shirts dat je krijgt bij bijna elke wedstrijd die ik loop. Soms vraag ik mij af of ik überhaupt nog een shirt moet kopen. De kast ligt er inmiddels vol...