Review: The North Face Ultra Trail Running schoenen

Omstandigheden

De The North Face Ultra Trail schoenen zijn gereviewd tijdens het hardlopen, bij het training geven en tijdens een cross van 23km.

Review Ultra Trail schoenen

Toen ik de schoenen voor het eerst uit de doos haalde, viel mij het gave uiterlijk van de schoenen op, het lichte gewicht en ook de zool. En bij zien van de zool begon ik te twijfelen of deze schoenen wel genoeg grip zouden hebben op alle verschillende ondergronden.

Mijn eerste indruk van de schoen is zeker positief en dit werd bevestigd bij het aantrekken van de schoen. Op het moment van instappen merk je direct hoe stevig de schoen om de hak zit. Er zit een versteviging bij de hak en dit is duidelijk merkbaar en zeer prettig, het geeft een zeer stevig en vast gevoel. Daarbij vind ik het prettig dat mijn tenen de vrijheid hebben om te kunnen bewegen en ook dit is mogelijk in deze schoen. Op het moment dat ik de veters aantrok gaat de schoen strak om de middenvoet heen zitten waardoor je nog meer stevigheid ervaart. En als laatste, er zitten geen naden aan de binnenkant van de schoen bij de voorvoet, de enige naden vind je richting de hak om de stof aan de binnenkant bij de hak vast te maken en ook deze storen niet.

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”6931,6932,6933″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”medium”]

Ik heb de schoenen op verschillende ondergronden en weersomstandigheden getest. En daar waar ik in het begin twijfelde over de grip die de zool zou bieden, twijfel ik nu absoluut niet meer. Tijdens een wedstrijd waarbij de ondergronden varieerden van los zand tot verharde wegen, van gravel tot enorme stenen en van droge warme omstandigheden tot natte koude omstandigheden, heb ik geen enkele keer het gevoel gehad dat de schoen geen grip had. Korte bochten, van steen naar steen springen en nog meer capriolen zijn ermee uitgehaald.

Hier werd het belang van de pasvorm van de schoen ook duidelijk. Doordat de hak stevig is, de schoenen in het midden goed om je voet zitten en de soepelheid bij de voorvoet kun je er alle kanten mee op en krijg je niet het gevoel dat de schoen je in de steek laat. Ze zijn echt een onderdeel van jou!

De soepelheid van de schoenen bij de voorvoet heeft als voordeel dat het goed mee vormt met de ondergrond, echter kan dit ook nadelig zijn op het moment dat je over een aantal scherpe stenen loopt, want dit voel je wel door de zool heen.

De schoenen ademen goed, dit is zichtbaar door de mesh waar een groot deel van de schoenen uit bestaan maar ondanks dat blijven mijn voeten na elke training met blote voeten, toch plakken aan de zool. Daarbij moet ik wel zeggen, dat de mesh geen tot weinig zand en ander vuil doorlaat dat kan gaan irriteren tijdens het lopen.

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”6935,6936″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”medium”]

Ik had verwacht dat de stof van de schoen vatbaar zou zijn voor schade door takken, stenen etc, maar dit blijkt niet het geval. Wel blijkt dat er schade komt door het lopen opzich. bij het knikpunt van de voorvoet en middenvoet komen gaatjes in het mesh gedeelte. Met name rond het plastic/rubber dat om de schoenen is gemaakt. Ik heb veel kilometers gemaakt, maar binnen drie maanden mag dit niet gebeuren.

[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”6937,6938,6939″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”]

Pluspunten

  • Lichte schoenen
  • Stevige pasvorm
  • Uitstekende grip
  • Uitneembare zool
  • Droogt snel
  • Makkelijk schoon te maken

Minpunten

  • Mesh gaat snel kapot
  • Voeten plakken aan zool

Review overview

Prijs/Kwaliteit
Comfort
Pasvorm

Summary

Ik heb met ontzettend veel plezier op de Ultra Trail gelopen, de pasvorm is wat ik van een trailschoen verwacht, dat geldt ook voor de grip en het uiterlijk van de schoen. Ondanks de kleine gaatjes die er nu inkomen neemt dit het plezier op deze schoenen niet weg en daarom zou ik hem nog steeds aanraden aan mede trailrunners en hoop ik dat bij het volgende model er iets gedaan kan worden aan de gaatjes.
Thijs Holkers
Thijs Holkershttp://www.thijspersonaltraining.nl/
Sinds mijn zesde sport ik. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en beoefenen de laatste jaren voornamelijk wielrennen en hardlopen. Sinds 2012 ben ik begonnen met survivalruns, adventure races en trails dit doe ik ook in wedstrijdverband. Opgeleid aan de ALO in Groningen en bij Chivo ben ik nu sinds 2012 werkzaam als Personal Trainer/ Vitaliteitstherapeut.

Read also

Related

Latest posts

Wander Tactical: the essence of love and passion for making knives

I recently got in touch with the founders of Wanderer Tactical. Wander Tactical was founded in 2015 by two passionate men who shared a...

The Salomon XA Forces Mid GTX EN outdoor shoe | Review

Earlier, I went wild on the Salomon Quest 4 GTX in Wales. From GearPoint, I got the chance to take a closer look at...

Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers: master the trails | Review

During my multiday hike through the North Holland dune reserve, the Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers proved their excellence.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.

Ik heb met ontzettend veel plezier op de Ultra Trail gelopen, de pasvorm is wat ik van een trailschoen verwacht, dat geldt ook voor de grip en het uiterlijk van de schoen. Ondanks de kleine gaatjes die er nu inkomen neemt dit het plezier op deze schoenen niet weg en daarom zou ik hem nog steeds aanraden aan mede trailrunners en hoop ik dat bij het volgende model er iets gedaan kan worden aan de gaatjes.Review: The North Face Ultra Trail Running schoenen