Review: Peak Performance Boa Tight

Informatie testcondities

De Peak Performance Boa Tight is getest tijdens het hardlopen in verschillende weersomstandigheden in Nederland.

Review Boa Tight

Voor mij moet een tight als een tweede huid zijn. Niet schuren, strak om de benen zitten en soepel kunnen bewegen. De Boa tight van Peak Performance houdt in mijn ogen rekening met al deze eisen en biedt daarnaast een aantal extra’s die voor mij tijdens wedstrijden of lange afstanden heel nuttig zijn.

DSC00663De tight zit bij mij zeer strak om de benen wat ik als prettig ervaar. Je voelt hierdoor duidelijke compressie en ik heb daar goede ervaringen mee. De pasvorm is goed mits je de tight goed aantrekt. De tight mag hoog boven de enkels zitten, anders dan trekt het vanaf boven de knie steeds naar beneden.

Handig zijn de ritsen bij de kuiten, dit vergemakkelijkt het aantrekken met name over de hak. Ik doe altijd wel een vinger achter de rits in verband met de haren op mijn been, deze komen er anders tussen.

De tight schuurt niet. De naden van de tight zijn vlak en mooi afgewerkt en bij het kruis en aan de binnenkant van de bovenbenen zijn deze gelijmd in plaats van gestikt. Dit voorkomt de kans dat het gaat schuren wat vaker het geval is met stiksel.

Ondanks de compressie is de beweegvrijheid in de tight groot. De stof is zeer rekbaar en  op twee plaatsen per been is een laag aangebracht dat iets weg heeft van plastic en iets minder elastisch is. Het doel van dit is om meer stabiliteit aan de spieren te geven, echter durf ik niet te garanderen dat dit ook zo is aangezien ik dat niet bewust voel.

DSC00667Als ik kijk naar de extra’s die deze tight biedt, dan doel ik met name op de rits bij de enkels, waar je geen last van hebt en op elk been aan de zijkant een pocket. Hierin kan makkelijk een telefoon, een gel of reep gedaan worden zonder dat dit stoort. Het voordeel dat de pockets op je been zitten is dat ze door de warmte van je been producten zoals een gel of bar gelijk eetbaar zijn.

 

Pluspunten

  • Gelijmde naden bij het kruis
  • Ritsen bij de kuiten
  • Pockets op de zijkanten
  • Zit comfortabel
  • Schuurt niet

Minpunten

  • Vraagt zorg met aantrekken
[vc_media_grid style=”all” items_per_page=”10″ element_width=”4″ gap=”5″ button_style=”rounded” button_color=”blue” button_size=”md” arrows_design=”none” arrows_position=”inside” arrows_color=”blue” paging_design=”radio_dots” paging_color=”grey” loop=”” autoplay=”-1″ item=”mediaGrid_Default” grid_id=”vc_gid:1436275809317-0d21c035-1862-9″ include=”5511,5510,5509″]

Review overzicht

Pasvorm
Comfort
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

Mijn conclusie is dat deze tight een meerwaarde biedt voor mij bij het hardlopen en de aanschaf waard is. Wat het weertype ook is en hoe lang ik ook ga lopen, deze tight biedt datgene wat ik ervan verwacht en door de pockets en pasvorm pak ik eerder deze tight dan een andere.
Thijs Holkers
Thijs Holkershttp://www.thijspersonaltraining.nl/
Sinds mijn zesde sport ik. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en beoefenen de laatste jaren voornamelijk wielrennen en hardlopen. Sinds 2012 ben ik begonnen met survivalruns, adventure races en trails dit doe ik ook in wedstrijdverband. Opgeleid aan de ALO in Groningen en bij Chivo ben ik nu sinds 2012 werkzaam als Personal Trainer/ Vitaliteitstherapeut.

Read also

Related

Advertisment

Latest posts

Review: the VSSL First Aid Kit in flashlight shape

In 2014 Todd Weimer launched the VSSL Outdoor Utility Tools. Previously, we used the handle of a flashlight to insert the batteries, but this...

Review: Isadore winter cycling clothing

So far I rode almost 2400 kilometers this year. During about 20% of my rides I wore the amazing designed cycling apparel from Isadore...

Throwback: Walking the Dogs with Jeffry Oonk – Friend of Haglöfs

At Gearlimits we want to know everything about outdoor products and get to know the ideas and the people behind the brands. Jeffry is...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.