Video Review Bataleon Goliath

Bataleon is een merk dat wellicht niet super bekend is bij een wat breder publiek, terwijl de boards die ze maken juist wel heel erg een breder publiek zouden moeten aanspreken. Want een van de vervelendste dingen aan snowboarden, zeker als je aan het leren bent, is dat je zo. veel. valt. Ten minste zo was het voor mij. En de hardste klappers waren altijd wanneer mijn board hapte, en ik precies in de richting viel die ik niet verwacht had. Je verdeeld net even de druk verkeerd op je board, de rand waar je niet op moet rijden pakt, en daar ga je. En niet alleen beginnende boarders, maar ook als je meer ervaring hebt zijn er die nasty momenten die vaak leiden tot echt hard vallen.

Enter Trip Base Technology. Dat is de kern van wat Bataleon doet. De idee is dat de base van je board niet slechts in twee dimensies (van voor naar achter en hoog laag), maar ook over de breedte van de base zo te shapen valt, dat een board wendbaarder wordt en minder makkelijk gaat happen, dus vergevingsgezinder is.

Naar de tip en de tail toe buigen de zijkanten van je base langzamer steeds verder omhoog, waardoor in die gedeelten eigenlijk alleen nog het midden van je base plat op de sneeuw ligt, de side bases gaan aan het werk als je gaat draaien.

En omdat je als boarder natuurlijk vooral en voordturend van kant naar kant aan het gaan bent, wordt het dus makkelijk om die beweging in te zetten. Als je het board dan echt op zijn kant zet, grijpt de edge aan zoals een regulier board en moet je lekker kunnen carven.

De Goliath is een board dat die 3BT in ruime mate heeft en is beschikbaar in lengte’s van 153 tot 164W. Het board heeft een medium camber profiel (dus niet enorm geprononceerd) en een flex van rond de 6 (op schaal van 10). Bataleon zet het neer als een all-mountain freestyle board met “power, precision, and agility”.

De Review

Dees en ik hebben beiden op het board gereden. Dees is een dame van 170 en 66 kilo, ik ben 188 cm lang en 92 kilo schoon aan de haak. Dus twee heel verschillende rijders met verschillende rijstijl en ervaringsniveau.

Volgens Dees

Dees merkte het effect van de 3D heel sterk in dat het board super bewegelijk en speels was. Ondanks dat het niet een dames board was, vond Dees het een makkelijk board om op te rijden. Geschikt ook voor park en kickertjes, maar ook een board waar je goed hard mee kon gaan op de piste. Het is een erg vergevingsgezind board en daarmee eigenlijk ook een heel goed board om op in te stappen en heel ver mee te komen.

Volgens Mark

Voor mij was het board misschien een beetje kort (onze was 159 centimeter) maar ik heb daar weinig last van gehad. Het was wel eerst even wennen, de edge pakt echt ergens anders dan je gewend bent, dus de eerste bochten die ik maakte was ik echt op zoek naar de edge. Maar eenmaal daar aan gewend gaat het board super easy zijn bochten in. Bij wat hogere snelheid zou ik iets meer gevoel van edge grip willen hebben, en als je echt flat-out naar beneden gaat (dus geen bochten meer) merk je dat je het board goed in lijn moet houden. Off-piste was erg lekker, met lekker veel float en een board dat ook in de stuk gereden off-piste niet pakte. Erg fijn dus.

Conclusie

De Bataleon is een vriendelijk en toch krachtig board. Je kunt heel releaxed en lekker je bochten verbeteren, flatland trucjes oefenen, of het park in. Lekker cruisen op de piste of een stukje poeder pakken. Helemaal goed. Hele brede toepassing dus. Gaaf board!

Bataleon Goliath

All-Mountain Snowboard

Adviesprijs € 549,95

[vc_btn title=”NAAR DIT BOARD” style=”flat” shape=”square” color=”black” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.snowcountry.eu%2Fbataleon-goliath-34773.html||target:%20_blank|”]
[vc_gallery interval=”3″ images=”20488,20498,20496,20492″ img_size=”full”][vc_cta h2=”Meer snowboard reviews 2017/2018 bekijken?” txt_align=”center” shape=”square” style=”flat” color=”black” add_button=”bottom” btn_title=”NAAR DE REVIEWS” btn_style=”flat” btn_shape=”square” btn_color=”danger” btn_align=”center” add_icon=”top” i_icon_fontawesome=”fa fa-exclamation” i_color=”white” i_background_style=”rounded-less” i_background_color=”black” i_on_border=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.gearlimits.nl%2Fsnowboard-review-sessie-2017-2018%2F||target:%20_blank|”][/vc_cta]

Review overzicht

Piste
8
Poeder
8
Park
8.5
Bochten maken
9.5
Carven
8
Snelheid
7.5
Springen
7.5
Jibben
8.5
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...
00:03:38

De 4 must-see wintersport films

Eerder kon je onze 5 wintersport klassiekers die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Als vervolg hebben we 4 must-see wintersport films...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.