Review Thule Motion XT XL Dakkoffer

Voor onze recente Snowboard review session naar Stubai mochten wij Thule rekenen als partner voor al onze “draag” activiteiten. Thule is een zeer wel bekend merk dat als doelt heeft om je te helpen “alles wat u dierbaar is veilig, gemakkelijk en in stijl te vervoeren.”

We mochten beschikken over een aantal board bags en en ook over een dakkoffer waar vijftien snowboards, een paar ski’s en bij voorkeur nog wat extra bagage moest passen. Daarvoor kregen we de Thule Motion XT XL voor mee. Met binnenmaten van 200 x 80,5 x 39 centimeter en 500 Liter inhoud moest daar wel wat inpassen.

Het was wel een mooi gezicht, zo’n ultra strakke en aerodynamische koffer op een tamelijk hoekige Jeep van 17 jaar oud. Een fraaie combi vond ik zelf (maar ik heb dan ook een licht vooroordeel in ieder geval inzake de Jeep. We hoorden tijdens het rijden ook geen verschil in windruis of zo tussen zonder en met de koffer rijden. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de Jeep niet de meest stille auto ooit is, dus dat het extra geluid van de dakkoffer kan daar best wel eens in verdwenen kunnen zijn.

De koffer op zijn plek krijgen was super makkelijk. Ik was een beetje bezorgd dat het moeilijk zou zijn door de wat vreemde afmeting van mijn dakdragers (die vast op de Jeep zitten), maar het “Powerclick” montage systeem waarbij twee klauwen de dakdrager eenvoudig omklemmen werkte erg goed. De koffer was ook makkelijk uit te lijnen en vast te zetten.

[vc_gallery interval=”3″ images=”20539,20545,20547″ img_size=”full” title=”Powerclick”]
[vc_gallery interval=”3″ images=”20575,20549,20541,20577,20551,20559″ img_size=”full” title=”Slidelock”]

De koffer is een redelijk recht toe recht aan, zoals gezegd strakke lijnen van taai kunststof materiaal en een drievoudig “SlideLock” vergrendelsysteem, waarbij je de sleutel pas uit het slot kunt halen als alle drie de grendels goed gesloten zijn. Dat zorgt ervoor dat je koffer, als je gaat rijden, nooit per ongeluk open kan staan. Wat we wel merkten is dat het bij een vol gepakte dakkoffer soms wat gehannes was om te zorgen dat alle drie de grendels vrij waren om goed te sluiten.

Wat ook wel cool aan deze koffer was, is dat de deksel naar allebei de kanten opende. Het scharnier systeem die de deksel ook opgeheven houdt als vouwt dus naar twee kanten open. Dat geeft bij het openen van de koffer wel wat weerstand waar je doorheen moet, maar dan staat de deksel ook goed en strak open zodat je makkelijk bij al je spullen kunt.

Al met al een erg prettige koffer om op het dak te hebben, strak, veilig en makkelijk te gebruiken. En als het op een Jeep Cherokee uit 1999 past dan moet het op elke moderne auto al helemaal top zijn. En last but not least, ook voor je zomervakantie moet hier een heleboel in kunnen natuurlijk!

Thule Motion XT XL

Dakkoffer

Adviesprijs: € 695,-

[vc_btn title=”Shop dit product” style=”flat” shape=”square” color=”black” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.thule.com%2Fnl-nl%2Fnl%2Fcargo-carrier%2Fcar-top-carrier%2Fthule-motion-xt-xl-_-629801|||”]
[vc_gallery interval=”3″ images=”20557,20573,20571″ img_size=”full” title=”Thule Motion XT XL”]

Review overzicht

Materiaal gebruik
Gebruiksvriendelijkheid
Aerodynamisch
Veiligheid
Looks
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Haglöfs Mimic Hood V series outdoor jas

Mimic, het Engels woord voor nabootsen, dan denk qua kleding al snel aan een imitatie, een mindere versie dan het origineel. Het is Haglöfs...

Verborgen milieu impact van outdoor gear

Als je op avontuur gaat hou je je waarschijnlijk aan het ‘leave no trace’ principe. Je hebt respect voor dier en natuur, laat geen...

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.