Videoreview Atomic Vantage 82Ti 2019-2020 All-mountain Ski

“True Versatility” schrijft tester en reviewer Stijn van Oss op het evaluatie/score formulier van de Atomic Vantage. Wat hem betreft kan je ook elke skiër met de ski de piste af sturen.

Omstandigheden

Kaiserswetter: zonnetje aan de blauwe hemel, temperaturen constant lekker onder nul. De verse sneeuw die de dag daarvoor was gevallen bleef de hele dag lekker droog en de pistes waren dus best zacht. Tegen het einde van de dag een beetje “op”geskied en in sommige stukken wat rommelig.


De Atomic Vantage 82ti

Piste georiënteerd, maar door de breedte onder de binding kan je met de ski best off-piste pakken. Zonder dat het overigens een freeride ski wordt. Atomic zegt inderdaad zelf over de vantage dat een een “progessive piste ski is” waarmee je ook “side piste’ kunt nemen. De ski is lekker licht, met versterkte randen, maar op het midden van de ski vooral voor je bindingen is de ski extreem dun gemaakt, om gewicht te besparen. Zo dun dat je door de core kunt heen kijken op dit plek.

Je voelt die lichtheid ook volgens Stijn. Die ski is heel easy in gebruik, gedraagt zich goed in zowel harde (ijzige) als zachtere omstandigheden. Met een radius van 17meter ligt de ski vooral lekker in middellange bochten maar ook korte en explosief reageert de ski goed. Ga je lange snelle carves maken helpt de stabiliteit op de randen je veel vertrouwen geven. Goede grip, maar ook goede float.

Doelgroep

Een ZÉÉR brede doelgroep, noteert Stijn, met name door het lage gewicht van de ski. Voldoende breedte en een radius die vertrouwen geeft.

Review overzicht

Bochten comfort:
9
Vroeg naar de kanten:
8
Stabiliteit / precisie op snelheid:
8
Off-piste prestaties:
8
Bochten inzetten:
8
Rebound, bochten uitkomen:
7
Beïnvloedbaar:
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2023/2024

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

“True Versatility” schrijft tester en reviewer Stijn van Oss op het evaluatie/score formulier van de Atomic Vantage. Wat hem betreft kan je ook elke skiër met de ski de piste af sturen. Omstandigheden Kaiserswetter: zonnetje aan de blauwe hemel, temperaturen constant lekker onder nul. De verse...Videoreview Atomic Vantage 82Ti 2019-2020 All-mountain Ski