Review: Ronix Frank 2011 Boot System Wake / Kite Bindingen

Informatie testcondities

Ik heb de bindingen 2 jaar langs getest met wakeboarden. Ze behoorden tot mijn standaard uitrusting en zijn intensief gebruikt aan de Kabelwaterskibaan, dit houdt in dat ze regelmatig aan en uit zijn gedaan. De bindingen zijn goed getest, Ik heb er 2 jaar lang mee gewakeboard.

Review

In combinatie met mijn wakeboard (Ronix bill) staan de bindingen erg mooi, het word namelijk ook verkocht als een set samen.

De bindingen zitten ook erg comfortabel en fijn om de voeten heen, ik kreeg zelf bij deze bindingen geen zere voeten wat bij veel andere bindingen wel zo is, ook kreeg ik ze makkelijk uit een aan door de makkelijke veters.

Dus mijn eerste indruk was erg goed van deze bindingen, alleen had ik helaas mijn eerste paar bindingen halverwege het eerste seizoen al kapot. Bij de hak liet de stof los en de tong van de schoen was ook erg beschadigd. Gelukkig kon ik dit op garantie verhalen en kreeg ik een nieuw paar.

Ronix-Frank-2011-Boot-System-Wake-Kite-Bindingen-close-up-2Maar ook het nieuwe paar hield het niet lang vol. Ik ben maar naar de schoenmaker gegaan en erg goedkoop een paar modificaties aan de bindingen kunnen laten doen zodat de duur van de bindingen langer zal zijn.

Zo heb ik bij de hak een stuk leer in laten stikken en voor op de tong ook een extra stuk leer laten op zetten om beschadiging te voorkomen.

Dit is een volle seizoen goed gegaan totdat de binding zo verweerd was en los kwam van de bodem plaat en zo niet meer te gebruiken was. Ik heb foto’s bijgevoegd waar je aan kan zien wat ik bedoel met de modificaties die ik door de schoenmaker in me bindingen heb laten zetten, en ook de schade die de bindingen nu hebben.

Ronix-Frank-2011-Boot-System-Wake-Kite-Bindingen-close-up-1Eind conclusie is dat de bindingen echt super fijn zijn om mee te boarden en een goed uiterlijk hebben, ik zal ze in eerste instantie echt aanraden, alleen het is erg jammer dat de bindingen zo snel stuk gaan en slijtage vertonen.

Pluspunten

  • Zitten comfortabel
  • Mooi flitsend design

Minpunten

  • Slijten erg snel
  • Snel kapot
  • Onvoldoende prijs/kwaliteit verhouding

Ik zou dit product niet adviseren aan mijn vrienden.

Informatie tester: Freek Holkers

Ik wakeboard inmiddels 5 jaar, ben begonnen op mijn 15de jaar, Het is voornamelijk een hobby en zo is deze sport voor mij ook begonnen, in der loop van de jaren is het langzaam meer uitgelopen op een echte sport voor mij en ben ik fanatiek bijna dagelijks te vinden op het water en probeer ik mijn vaardigheden te verbeteren om ook met wedstrijden mee te komen.

Verder ga ik dagelijks naar school toe en probeer ik buiten de school uren om en in het weekend zoveel mogelijk op het water te staan.

Freek Holkers
Freek Holkers
Sinds mijn 15de actief op het water met wakeboarden. Ik probeer zoveel mogelijk uur door te brengen op mijn wakeboard om beter te worden en ik het een geweldige sport vind! verder doe ik sinds enkele jaren ook Survival dit sluit qua kracht perfect aan op het wakeboarden, het is ook iets wat je het hele jaar kan beoefenen en niet seizoens gebonden. er is altijd een mogelijkheid om hard te lopen en te klimmen. sinds kort ben ik begonnen met MTB'en deze sport is voor mij nog erg nieuw maar ben er echt super enthousiast over en probeer naast de survival en het wakeboarden ook nog op de fiets te zitten. Verder heb ik nog extra hobby's die ik niet het hele jaar beoefen maar graag doe zoals : Snowboarden en Duiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Osprey Dyna 6 trailrun rugzak

De afgelopen maanden testte ik een van de trailrun rugzakken van Osprey: de Dyna 6. Dit is een medium maat rugzak met een inhoud...

GearBite: De Magnus 20 dagrugzak van Vaude

Uitgerust met het innovatieve, van achteren ventilerende Aeroflex 3D draagsysteem is Magnus 20 van Vaude breed inzetbaar. Geschikt voor wandelen, fietsen en andere outdoor-activiteiten....

Land Rover Classic bouwt 25 Defender Works V8 Trophy exemplaren

Hier gaat mijn outdoor en Defender hart meteen sneller van kloppen. Land Rover Classic heeft besloten 25 exemplaren van de Land Rover Defender Works...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.