Review: MSR MIOX Water Purifier Pen

De MSR MIOX waterzuiveraar is ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse leger. De technologie is state of the art, gebaseerd op mixed oxidants (MIOX). Door een paar druppels vervuild water met tafelzout te mengen, het mengsel daarna met elektriciteit te laden en aan je watervoorraad toe te voegen verkrijg je een elektrolytische reactie die het water opsplitst in mixed oxidants, bestanddelen zoals chloor en ozon.

Die kleine hoeveelheid behandeld water wordt vervolgens toegevoegd aan de rest van je water en schakelt alle virussen, bacteriën, Giardia Lamblia en Cryptosporidium uit, waar zelfs jodium niet in slaagt. Het water zelf heeft geen vervelende zoutsmaak.

De Miox Purifier is bovendien ontzettend gebruiksvriendelijk. Hij is compact en licht, werkt op standaard camerabatterijen en op zout en je hoeft hem niet te onderhouden. Dat is meteen het grote voordeel tegenover de grotere waterfilters.

Informatie testomgeving
De MIOX is getest gedurende verschillende trips in bergachtige omgeving. De weersomstandigheden waren zeer vochtig (veel regen). Uit verschillende bronnen is water gezuiverd (watervallen, beekjes, stilstaand water) tot op hoogtes van 600 meter met temperaturen variërend tussen 5 en 20 graden Celsius. De waterbehandelingen zijn uitgevoerd voor een ½ liter tot 4 liter. De waterkwaliteit varieerde hier van zeer troebel tot prachtig helder (en schoon) water.

Review
De MIOX blijkt een hoogwaardige en betrouwbare waterzuiveraar die in staat is een aardige hoeveelheid water (tot 4 liter) te zuiveren tot goed drinkwater. Met de eenvoudige bediening en duidelijke Quick Start handleiding is de MIOX een compacte, bijzonder licht en gebruiksvriendelijke waterzuiveraar.

De meegeleverde “Indicator Strips” bleken een houdbaarheid te hebben van 03/2013. Na een test in “schoon” en “vervuild” water waar de “Indicator Strips” respectievelijk “OK+” en “To low” aangaven hebben we het aangedurfd de strips te gebruiken.

Pluspunten

  • Snel
  • Eenvoudig

Minpunten

  • Takjes e.d. blijven achter

Adviesprijs (online): € 183,-

Ik zou dit product ook adviseren aan mijn vrienden.

Review overzicht

Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...
00:03:38

De 4 must-see wintersport films

Eerder kon je onze 5 wintersport klassiekers die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Als vervolg hebben we 4 must-see wintersport films...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.