Review: Patagonia Women’s Fore Runner Evo Trailrunning schoenen

Informatie testcondities

De Patagonia Fore Runner Evo hardloopschoenen zijn getest op een sintelbaan, tartanbaan en in een heuvelachtige omgeving, zowel op een natte als een droge ondergrond.

Review

Deze hardloopschoenen zijn bedoeld als zijnde zogenaamde trailrunningschoenen. Ik heb de schoenen echter ook gebruikt als hardloopschoen voor de korte afstanden (400 m – 1,5 km).

De stabiliteit van deze schoen is in orde. Ik heb de schoen primair op een schelpenpad gebruikt en op een tartanbaan. Dat ging goed. De schoen is licht en draagt prettig.

Ook heeft de schoenop de juiste punten (waaronder het hielbed en de enkel) goede stevige vlakken waardoor de schoen een degelijke stabiliteit geeft op die momenten waar het er op aankomt zoals korte steile en onoverzichtelijke stukken waar je op het laatste moment moeilijk kan corrigeren.

De Fore Runner Evo geeft voldoende grip op een schelpenpad bij krachtig wegsprinten en daarnaast op een rotsachtige bodem, gravel en natuurlijk een bosachtige ondergrond. Ik heb de schoenen te kort om te beoordelen of het profiel ook slijtvast is. In ieder geval zorgt het profiel ervoor dat je moeilijk wegslipt, voldoende grip hebt en natuurlijk controle kan uitoefenen op de ondergrond.

De stevigheid van de schoen is goed. Ik heb hierboven al opgemerkt dat deze schoen licht is en dat dat niet ten koste moet gaan van de stabiliteit en stevigheid. Nu, dat is niet zo; de totale stevigheid is in orde, maar zorgt daarentegen niet voor een stijve schoen.

Het enige minpunt wat ik heb betreft de demping van van de schoen. Ik heb na mijn intervalstraining veel last gekregen van mijn achillespees. Dit had ik niet met andere hardloopschoenen.

Informatie tester

Ik sport van jongsaf aan waaronder zwemmen, hardlopen en krachttraining. Daarnaast ben ik werkzaam bij de Koninklijke Marine.

Pluspunten

  • Stabiliteit
  • Stevigheid

Minpunten

  • Demping

Author: Carolien Verberne

Review overzicht

Overall
Demping
Grip
Stabiliteit
Materiaal

Samenvatting

De Fore Runner Evo geeft voldoende grip op een schelpenpad bij krachtig wegsprinten en daarnaast op een rotsachtige bodem, gravel en natuurlijk een bosachtige ondergrond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Osprey Dyna 6 trailrun rugzak

De afgelopen maanden testte ik een van de trailrun rugzakken van Osprey: de Dyna 6. Dit is een medium maat rugzak met een inhoud...

GearBite: De Magnus 20 dagrugzak van Vaude

Uitgerust met het innovatieve, van achteren ventilerende Aeroflex 3D draagsysteem is Magnus 20 van Vaude breed inzetbaar. Geschikt voor wandelen, fietsen en andere outdoor-activiteiten....

Land Rover Classic bouwt 25 Defender Works V8 Trophy exemplaren

Hier gaat mijn outdoor en Defender hart meteen sneller van kloppen. Land Rover Classic heeft besloten 25 exemplaren van de Land Rover Defender Works...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.