Review: Patagonia Houdini Pants (women)

Informatie testomgeving

Deze overbroek is getest in zowel de huiselijke omgeving als buiten bij een temperatuur varierend van 10 graden tot en met twintig graden.

Review

Deze overbroek is bedoeld om je bijvoorbeeld na het hardlopen warm te houden zodat je niet afkoelt. Desgewenst kan je met deze broek ook sporten, want hij ademt voldoende en is licht in het gebruik.

Een overbroek voor na het sporten, of bijvoorbeeld een tussenstop in een koudere omgeving, moeten je spieren warm houden. Dat betekent dat de broek je ook moet beschermen tegen een (koudere) wind. Verder is het handig, maar niet noodzakelijk, als de broek licht is in verband met het eventuele meenemen en opbergen van de broek.

De broek voldoet ruimschoots aan alle vereisten. Om met de laatste te beginnen; de broek is zeer licht en goed opvouwbaar (nylonstof) waardoor de broek tijdens een trektocht gemakkelijk is mee te nemen.

Daarnaast voldoet de broek ook ruimschoots aan het belangrijkste vereiste en dat is dat de broek je warm houdt. De broek houdt je spieren warm, ook wanneer er bijvoorbeeld een koudere wind opsteekt. Met name die laatste factor (wind) maakt dat je natuurlijk sneller afkoelt.

Ook is het mogelijk om (actief) te bewegen in de broek. De broek knelt niet of beperkt je niet in je bewegingen. Wel moet bedacht worden dat de broek niet geschikt is om bijvoorbeeld te klimmen of te bewegen door bossen en struiken.

Er is een minpunt en dat is een punt wat bij meerdere van dit type broek voorkomt. Onderaan de pijpen zijn drukknopen bevestigt zodat je de broek over je schoenen heen kunt trekken. Echter (zoals bij meerdere broeken) is deze ruimte te beperkt. Bij een forsere schoen moet je dus eerst de schoen uittrekken voordat je de overbroek aan kan doen.

Pluspunten

  • Houdt zeer goed warm
  • Licht van gewicht
  • Gemakkelijk op te bergen

Minpunten

  • Beperkte ruimte pijpen voor over schoenen
Ik zou dit product ook adviseren aan mijn vrienden.

Informatie tester: Carolien Verberne

Ik sport van jongsaf aan waaronder zwemmen, krachttraining en hardlopen. Daarnaast ben ik werkzaam bij de Koninklijke Marine.

Review overzicht

Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit
Editor's Squad
Editor's Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Haglöfs Mimic Hood V series outdoor jas

Mimic, het Engels woord voor nabootsen, dan denk qua kleding al snel aan een imitatie, een mindere versie dan het origineel. Het is Haglöfs...

Verborgen milieu impact van outdoor gear

Als je op avontuur gaat hou je je waarschijnlijk aan het ‘leave no trace’ principe. Je hebt respect voor dier en natuur, laat geen...

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.