Review: Bergans Expedition Down Pants

Informatie testcondities

De broek is getest tijdens een 5-daagse poolexpeditie in de winter, waarbij 4 nachten zowel in tent als bivakzak werden doorgebracht onder zeer koude omstandigheden. Temperaturen tijdens deze expeditie varieerden van -12C tot -34C gedurende de nacht. Broek is getest in combinatie met de bijbehorende donzen parka, met vergelijkbare specificaties als de broek.

review-Bergans-Expedition-Down-Pants-productReview expedition down pant

Deze expeditie broek is duidelijk gemaakt voor de zwaarste en koudste expeditie omstandigheden. Duidelijk gebaseerd ook op ruime ervaring met zaken die tijdens dergelijke expedities voorkomen. Het materiaal is dun en licht waar mogelijk en dik en slijtvast waar nodig. De pasvorm is uitstekend en goed instelbaar, waardoor de broek veel minder volumineus en ‘zwaar’ aanvoelt dan het uiterlijk misschien zou doen vermoeden. De bewegingsvrijheid is uitstekend te noemen, ook bij activiteiten als skiën en het opbouwen van een winterkamp. Aan de onderzijde sluit de broek goed en strak om de wandel- of skischoenen.

De belangrijkste reden om dergelijke kleding te dragen is isolatie. Na een extreme test blijkt dat de broek goed is opgewassen tegen de allerkoudste omstandigheden. Ook bij een temperatuur van -32C en een wind van 50 km/h blijft de broek voldoende warm. Zeer geschikt voor echte poolexpedities dus. Dit grote voordeel is tevens het grootste nadeel. De broek is al snel te warm bij iets minder koude omstandigheden. De temperatuur-range voor comfortabel gebruik ligt volledig onder het vriespunt. Ik schat in dat de broek bij temperaturen boven de 0C te warm wordt en een combinatie thermisch ondergoed met een hardshell dan te prefereren is.

Omdat de broek gevuld is met dons is deze zeer compact op te vouwen in de rugzak op momenten dat het niet koud genoeg is. Het pakvolume is klein, waarbij de meegeleverde stuffsack zelfs nog een tikkeltje ruim uitvalt.

Review overzicht

Gebruiksgemak
Mogelijkheden
Pasvorm
Betrouwbaarheid
Duurzaamheid
Isolatie
Prijs/Kwaliteit
Remco Timmermans
Remco Timmermanshttp://www.expeditionfactory.com
Ik ben al ruim 20 jaar actief als buitensporter. Sinds 2007 ben ik hier ook beroepsmatig mee bezig. Ik organiseer ruim 15 jaar lang expedities in verschillende vormen, over de hele wereld. Ik heb me de laatste jaren vooral gericht op winterse expedities in Poolgebieden, maar heb ook de nodige ervaring in berggebieden en in de tropen. Mijn bedrijf Expedition Factory organiseert korte en duurzame expedities naar climate hot spots in de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om Mazda's nieuwste modellen uitgebreid te testen. Maar niet in...

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
Informatie testcondities De broek is getest tijdens een 5-daagse poolexpeditie in de winter, waarbij 4 nachten zowel in tent als bivakzak werden doorgebracht onder zeer koude omstandigheden. Temperaturen tijdens deze expeditie varieerden van -12C tot -34C gedurende de nacht. Broek is getest in combinatie met de...Review: Bergans Expedition Down Pants