Review: Superfeet REDhot Binnenzolen

Informatie testcondities

De inlegzolen zijn getest tijdens een poolexpeditie naar 69 graden Noorderbreedte, in het hart van de winter. Buitentemperaturen tot onder de -30 graden. Gedragen in B/C categorie bergschoenen, zowel op ski’s als op sneeuwschoenen, gedurende 5 dagen. Daarna ook gedragen bij wandelingen in Nederland, onder relatief warme omstandigheden.

Review Superfeet REDhot

Het is heel moeilijk om een product als inlegzolen onderling te vergelijken. Het draagcomfort is erg afhankelijk van de omstandigheden, het terrein en de persoon die ze draagt.

De eerste indruk van het product is heel goed. De zolen worden op de persoon en in de juiste schoen persoonlijk door een specialist aangemeten en op maat gemaakt. Er worden ook heldere instructies gegeven. Dit is belangrijk, want de zool moet zich duidelijk aanpassen aan voet en schoen. Pas na een korte inloop-periode zitten ze echt comfortabel. Op dat moment is ook het verschil met de standaardzool uit de schoen goed merkbaar. De hak wordt optimaal in een ronde vorm ondersteund, terwijl de kenmerkende ‘bobbel’ in de middenvoet juist veel minder duidelijk aanwezig is. Volgens de specialist een veel betere pasvorm, die bovendien is aangepast op de voet terwijl deze onbelast is. In tegenstelling tot andere producten, die gevormd zijn naar de voet onder belasting.

Dit voor het gevoel subtiele verschil merk je pas op het moment dat het er op aan komt. Op moeilijk en oneven terrein merk je dat de voet minder geneigd is te zwikken, terwijl harde klappen, ook onder een hoek, goed worden opgevangen en doorgegeven aan het onderbeen. De kans op blessures van de voet en de hiel lijkt hierdoor kleiner.

De REDHot lijn van Superfeet is speciaal gemaakt voor winterse omstandigheden. Isolatie en het vasthouden van warmte zijn dan belangrijke eigenschappen. Uiteraard is een keuze voor geschikt schoeisel een allereerste vereiste, maar de zool kan zeker bijdragen aan een goed warmte comfort. De zool beschikt voor dit doel over twee kenmerken die het tot een echte winterzool maken: ten eerste een laag folie die koude naar beneden en warmte naar de voet weerkaatst. En ten tweede een laag Outlast®, dat high-tech materiaal bevat dat warmte vasthoudt op het moment dat dat kan en deze warmte afgeeft op het moment dat het nodig is (als de huidtemperatuur daalt).

In de praktijk zijn deze eigenschappen van de zool niet direct merkbaar. Je voelt er niets van, wat waarschijnlijk precies de bedoeling is. Het materiaal doet ongemerkt zijn werk. Het loopcomfort is – na inlopen – erg goed en voorkomt blessures door verzwikking en het opvangen van harde klappen. Onder zeer koude omstandigheden is de extra isolatie van de zool natuurlijk maar erg klein. Het kan koude voeten of bevriezingen natuurlijk niet voorkomen, daar spelen veel meer factoren een rol. Maar het is zeker een comfort verhogende factor, die er voor zorgt dat je net iets minder snel koude voeten krijgt.

Review overzicht

Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit

Samenvatting

Het materiaal doet ongemerkt zijn werk. Het loopcomfort is – na inlopen – erg goed en voorkomt blessures door verzwikking en het opvangen van harde klappen.
Remco Timmermans
Remco Timmermanshttp://www.expeditionfactory.com
Ik ben al ruim 20 jaar actief als buitensporter. Sinds 2007 ben ik hier ook beroepsmatig mee bezig. Ik organiseer ruim 15 jaar lang expedities in verschillende vormen, over de hele wereld. Ik heb me de laatste jaren vooral gericht op winterse expedities in Poolgebieden, maar heb ook de nodige ervaring in berggebieden en in de tropen. Mijn bedrijf Expedition Factory organiseert korte en duurzame expedities naar climate hot spots in de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Drie gave Bike cadeaus voor onder de boom

In sommige delen van het land is de eerste sneeuw gevallen. Het is winter maar dat bekend natuurlijk niet dat buitenactiviteiten stoppen. Je gaat...

Hoe kies je de juiste winterjas voor elke activiteit?

De winter klopt volop aan de voordeur! Daarom is het keuze van een goeie winterjas belangrijk. Maar wat ga je ermee doen? Wordt het...

Giant Reign enduro mountainbike geheel vernieuwd | GearBite

Giant stelt haar nieuwste range Reign endurofietsen voor. Deze bestaat uit geheel nieuwe framesets met een aanpasbare geometrie en de mogelijkheid om een achterwiel...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Het materiaal doet ongemerkt zijn werk. Het loopcomfort is – na inlopen – erg goed en voorkomt blessures door verzwikking en het opvangen van harde klappen. Review: Superfeet REDhot Binnenzolen