Ook voor wielrenners heeft Vallon nu een zonnebril, de Watchtowers | Review

Sinds een maand is de gravel scene een zonnebrillenmerk rijker: Vallon. Het merk bestaat al een aantal jaren en is vooral bekend om zijn casual modellen, maar ook om zijn hoge kwaliteit brillen voor de mountaineering sport en het vliegvissen. Vallon’s eerste fietsbril is de Watchtowers.

De Vallon ‘Watchtowers’, zoals de nieuwe bril voor de wielrenner heet, heb ik uitvoerig kunnen testen in verschillende omstandigheden. Het model komt in 3 frame kleuren en 2 soorten Zeiss lenzen. De drie modellen worden als volgt verkocht: ‘black smoke’, ‘dark teal copper’ en ’silver blue’.

Minimalistisch design

Wat gelijk opvalt is het mooie minimalistische design. De ‘black smoke’ is een bril met een zwart montuur, en een blauw/grijze lens (13% VLT, Cat. 3) en heeft aan de buitenzijde een zwarte coating, de ‘dark teal copper’ heeft een donkergroen/-grijs montuur met bruine lens (14% VLT, Cat. 3), de ‘silver blue’ beschikt over dezelfde lens als de ‘dark teal copper’ maar heeft aan de buitenzijde een blauwe coating. Op het moment van schrijven zijn de lenzen niet uitwisselbaar. Dat is jammer.

De bruine lens lijkt beter te combineren met donkerder weer, waarbij meer contrast nodig is. De blauwgrijze lens lijkt beter te passen bij zonnig weer. Maar zoals dat ook geldt voor sneeuw goggles is dat voor iedereen toch net wat persoonlijker. 

De Vallon Watchtowers wordt geleverd in een zakje dat tevens dienst doet als schoonmaakdoekje. Zakje en bril worden geleverd in een stevig uitschuifbaar doosje. Daarin vind je tevens een visitekaartje, productinformatie en nog twee nose pads. Daarmee kun je de bril dichter op (of juist verder weg) op je neus zetten. Voor de wielrenners die een stevige koker wensen is er (binnenkort) de optie deze tijdens het afrekenen bij te kopen (op het moment van schrijven is dit product nog niet beschikbaar).

Comfort

De bril zit comfortabel op de neus, en biedt een prettige ruimte tussen bovenkant montuur en wenkbrauwen/ voorhoofd. Er is voldoende ventilatie en doordat de bril de wenkbrauwen niet raakt, blijven de lenzen aan de binnenzijde ontdaan van vet. Met de meegeleverde nose pads kun je de bril dichter of juist verder van de neus plaatsen.

Gerecyclede visnetten

Het frame is voor 85% gemaakt van gerecyclede visnetten. De uiteinden van de pootjes zijn flexibeler en vrij zacht. Andere brillen willen nog wel eens gaan irriteren als je ze lang op hebt, maar daar had ik bij Vallon Watchtowers geen last van. Niet op de neus, en niet op de oren.

De bril is vrij groot vergeleken met andere zonnebrillen voor wielrenners. Afgezien van het feit of je dat mooi vindt of niet, is het voordeel hiervan dat je ook in de ooghoeken nog bescherming van de zon geniet, maar het vermindert ook het inregenen bijvoorbeeld.

Conclusie

Concluderend is Vallon Watchtowers een heel fijne bril voor ieder type fietser. Echt een aanwinst voor de markt. Met een prijs van €139 lijkt deze bril zich ook prima te verhouden tot de concurrentie zoals Oakley, Bliz, Julbo en 100%.

Ook voor wielrenners heeft Vallon nu een zonnebril, de Watchtowers | Review

Review overzicht

Comfort
9
Design
9
Bescherming
9
Kwaliteit
9
Prijs/kwaliteit
9
Albin Bronkhorst
Albin Bronkhorsthttps://www.instagram.com/albinrene/
Serial entrepreneur. Founded several companies. Internet, news & sports junk. Survivor. Passion for cycling, hiking, travel, outdoor sports. Instagram: @albinrene. Country: Canada. Bike: Canyon Aeroad CF SLX 8. Gravelbike: RodeoLabs Flaanimal 5.0. Board: Burton Supermodel.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

ThruDark heeft recent de langverwachte "HeriTech" collectie gelanceerd, met een unieke samenwerking met merkambassadeur en oude vriend Jason Fox - "Foxy". Deze eerste collectie...

Helly Hansen eert Ski Patrollers op de International Ski Patrol Day 2024

Morgen, op 10 februari 2024, is het weer zover: International Ski Patrol Day wordt voor de derde keer op rij georganiseerd door het Noorse...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Sinds een maand is de gravel scene een zonnebrillenmerk rijker: Vallon. Het merk bestaat al een aantal jaren en is vooral bekend om zijn casual modellen, maar ook om zijn hoge kwaliteit brillen voor de mountaineering sport en het vliegvissen. Vallon's eerste fietsbril is...Ook voor wielrenners heeft Vallon nu een zonnebril, de Watchtowers | Review