Met de Osprey Talon Pro 30 rugzak door Jordanië | Review

Als reisfotograaf ben ik gewend om zware tassen mee te slepen. Die zijn van stug materiaal en moeten tegen een stootje kunnen. Voor deze review mocht ik eens iets anders proberen: De Osprey Talon Pro 30 is het tegenovergestelde: een backpack die je niet belemmerd in je bewegingsvrijheid. De Osprey Talon Pro 30 Backpack is een lichtgewicht en veelzijdige rugzak ontworpen voor de avontuurlijke outdoorliefhebber.

Je wilt natuurlijk nooit een te grote rugzak meenemen. Maar een te kleine is ook niet goed. Met zijn ruime 30-liter capaciteit is de Osprey Talon Pro 30 perfect voor dagtochten, lichte backpacking trips, en zelfs alledaags gebruik. Ik nam de rugzak mee op mijn reis door Jordanië en testte hem uit. Hieronder lees je de uitgebreide review van de Talon Pro 30 en of deze voldoet aan de hoge verwachtingen die ik heb van Osprey.

Met de Osprey Talon Pro 30 rugzak door Jordanië | Review

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Wanneer je de Talon Pro oppakt valt je meteen op hoe licht hij is. De Talon Pro lijn is ontworpen met het oog op een optimale balans tussen duurzaamheid en lichtgewicht prestaties. Osprey heeft in de de Talon Pro serie Nylon gebruikt als belangrijkste materiaal. Zo krijgen ze het voor elkaar om een de Talon Pro 30 maar 1.1 kg te laten wegen. Iets wat zeker op stevige hikes met flinke klimmen erg handig is. Want elke gram die minder omhoog hoeft te tillen is meegenomen. Het dunne materiaal dat gebruikt is doet niet af aan de duurzaamheid van de rugzak. Dat het gewicht een belangrijke rol speelde in het ontwerp zie je verder terug aan kleine dingen als een logo dat niet gestikt is maar gedrukt en de heupbanden die niet overdreven breed zijn. Het ontwerp van de tas is gestroomlijnd en minimalistisch zoals we van Osprey gewend zijn. De backpack ziet er dus ook licht uit. 

Comfort en Pasvorm

De echte test voor elke reisrugzak is comfort, vooral onder de zware omstandigheden van lange wandelingen. In Jordanië liep ik onder andere delen van de Jordan Trail. In het bosrijke noorden, maar ook rondom Petra en in de woestijn van Wadi Rum. De Osprey Talon Pro 30 backpack stelde niet teleur. Uitgerust met Osprey’s innovatieve AirScape-rugpaneel, biedt de rugzak een uitstekende ventilatie om zweet op de rug te voorkomen tijdens deze hikes. Daarbij sluit het Airscape paneel goed aan op de rug. Uiteraard zijn de heup- en schouder naar eigen inzicht af te stellen. Dit maakt de Talon Pro 30 tot een uitstekende keuze voor gebruikers van verschillende lichaamstypes en -groottes.

Met de Osprey Talon Pro 30 rugzak door Jordanië | Review

Opslag en Organisatie

De Talon Pro 30 is geschikt voor zowel dagtochten als reizen van 2 tot 3 dagen. De backpack is voorzien van één groot hoofdvak dat alleen van de bovenkant toegankelijk is. Dat zorgde ervoor dat ik soms diep moest graven om mijn spullen te vinden. Mijn voorkeur zou uitgaan naar een rits op de voorkant zodat je sneller bij je spullen kan die op de bodem van de tas zitten. Voorop vind je dan wel weer een mesh vak waar je makkelijk een jas oid insteekt. De tas bevat het ook meerdere kleinere vakken en lussen voor gereedschap en wandelstokken. Een speciaal hydratatievak bied ruimte voor de het Osprey Hydraulics systeem. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk gehydrateerd blijft zonder te hoeven stoppen. Ook op de heupbanden zitten twee afsluitbare pockets. Die zijn super handig zo stopte ik daar mijn action-cam in en aan de andere kant wat snacks. De tas is ook nog voorzien van een clip voor fietshelmen. Die heb ik niet gebruikt maar het is dus ook voor fietsers en mountainbikers een zeer geschikte backpack. 

Met de Osprey Talon Pro 30 rugzak door Jordanië | Review

Op de schouderbanden zitten ook nog twee kleine mash-pockets die je doormiddel van een drukknoop kan sluiten. Hiervan wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moest. Je zou er een pen in kunnen stoppen of energybar of iets dergelijks. Ik heb ze in ieder geval niet gebruikt. Een van de redenen waarom ik ze  ook niet gebruikte was dat ze steeds open sprongen. Gelukkig zitten ze niet in de weg. Maar in een ontwerp waar gewicht zo hoog in het vaandel staat had Osprey ze wat mij betreft weg kunnen laten. 

Met de Osprey Talon Pro 30 rugzak door Jordanië | Review

Duurzaamheid en Waterbestendigheid

De Talon Pro 30 is ontworpen om de elementen te weerstaan. Hoewel niet volledig waterdicht, biedt het materiaal een goede weerstand tegen lichte regen en vocht. Zo heb ik hem ook nog een dagje in de sneeuw meegenomen en daar hield hij mijn spullen helemaal droog. Voor zwaardere weersomstandigheden is het aan te raden een regenhoes te gebruiken. Let op want die zit niet in de backpack verwerkt. De rugzak weerstaat effectief slijtage, dankzij de versterkte bodem en slijtvaste materialen, waardoor het een duurzame investering is voor frequente gebruikers.

Conclusie: De Osprey Talon Pro 30 is er voor bijna iedereen

Met een prijs van ongeveer 220,00 euro is dit geen goedkope rugzak. Maar zijn veelzijdigheid, comfort en duurzaamheid maakt de Osprey Talon Pro 30 wel een uitstekende keuze voor de meeste mensen. Ik heb de tas dus zowel in de woestijn als in de sneeuw gebruikt en voor beide omstandigheden is hij geschikt. Het dunne materiaal zorgt er ook nog eens voor dat hij weinig ruimte inneemt wanneer hij leeg is. Dus je schuift hem makkelijk ergens in of tussen totdat je hem weer nodig hebt voor je volgende avontuur. Met zijn doordachte ontwerp, hoge comfortniveau, en robuuste bouwkwaliteit, is deze rugzak een investering die de verwachtingen waarmaakt. Voor bijna iedereen is de Osprey Talon Pro 35 een goede keuze.

Review overzicht

Gewicht
9
Comfort en Pasvorm
9
Vakjes en zakjes
8.5
Inhoud
8.5

Samenvatting

De eerlijke review van de Osprey Talon Pro 35 Backpack
Jeroen Berends
Jeroen Berendshttp://www.jeroenberends.nl
Jeroen Berends, (Travel) Photographer. Hiking, Mountainbiking, Diving, Bouldering all other things outdoors. Get's very excited about well designed products, even more so if the look good. Take me anywhere in the mountains and I'll be happy.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De eerlijke review van de Osprey Talon Pro 35 BackpackMet de Osprey Talon Pro 30 rugzak door Jordanië | Review