Het lichtgewicht en ademend POC Motion Wind Jacket | Review

Voor Gearlimits heb ik de afgelopen maanden het POC Motion Wind Jacket getest. POC vermeldt op zijn website dat het Motion Wind Jacket een veelzijdig jack voor verschillende rijomstandigheden is. Is deze claim van POC terecht? Ik heb het jack getest in de maat Medium en in de kleur Epidote Green.

Direct bij het uitpakken vallen me aantal zaken gelijk op. Het POC Motion Wind Jacket voelt licht aan wat bevestigd wordt door de keukenweegschaal die slechts 202 gram aangeeft. De kwaliteit van de stiknaden is goed en het materiaal voelt fijn en comfortabel aan. De stof is prettig elastisch en bij de capuchon, mouwen en onderrug is extra elastisch band gebruikt om een goede pasvorm te waarborgen. Ook de ritssluiting oogt kwalitatief goed en sterk dankzij een grof bloktand profiel van YKK. De ristsluiting is voorzien van twee sluiters voor extra flexibiliteit. De jas is verder uitgerust met een borstzakje, wat kleine reflecterende delen en een oranje lusje om hem op te hangen.

Het lichtgewicht en ademend POC Motion Wind Jacket | Review

Op de fiets

Zelden gebruik ik een soft shell tijdens het sporten omdat ik het al snel te warm krijg. Een wind jack wat goed ademt is dan ook waar mijn voorkeur naar uit gaat, ook als het wat kouder is. Met eerder gebruikte wind jacks nog in mijn achterhoofd stap ik op mijn mountainbike voor een rondje door de Brabantse bossen rondom Breda. De lange mouwen en het elastiek rond de polsen zorgen voor een goede pasvorm rond mijn armen. Ook de lengte van het POC Motion Wind Jacket is goed, het jack valt mooi over mijn onderrug bij een licht gebogen zithouding.

Doordat de hele jas licht elastisch is zit het jack erg comfortabel, zelfs bij een zeer actieve rit. Al na een aantal kilometer verrast het ademend vermogen van de jas me in positieve zin. Waar ik het bij andere wind jacks nog weleens te warm krijg merk ik bij het POC Motion Wind Jacket dat dit niet het geval is. Ik loop niet te spelen met de ritssluiting om wat meer koeling te krijgen en overweeg al helemaal niet om het jack uit te trekken omdat ik het te warm krijg. 

Veelzijdig in gebruik

Door de goede ervaringen tijdens het sporten ben ik het POC Motion Wind Jacket ook veel vaker in dagelijkse omstandigheden gaan gebruiken. Waar ik de afgelopen tijd veel vaker op de mountainbike had willen zitten was de realiteit dat ik nu even vaker op pad was met een jong gezin in de bakfiets. Dit komt niet alleen door de praktische bruikbaarheid van het POC Motion Wind Jacket. Het oog wil ook wat en het POC Motion Wind Jacket maakt dit wat mij betreft echt waar. Natuurlijk is een wind jack niet het meest sexy product wat er is, maar voor wat het is ziet het er wat mij betreft wel goed uit en kan je er prima mee voor de dag komen. Het jack is niet waterdicht en claimed dat ook niet te zijn. Toch was na 30 minuten in de miezerregen mijn ondershirt nog niet nat.

Het lichtgewicht en ademend POC Motion Wind Jacket | Review

Zijn er dan helemaal geen nadelen? De stof is erg fijn en daardoor kan er relatief makkelijk een haaltje in komen. Vrijwel alle MTB routes in Nederland zijn goed onderhouden waardoor je maar zelden dicht langs takken schuurt, maar in het buitenland bij wat meer afgelegen routes zou ik er wel extra rekening mee houden.

Features

  • Handige capuchon die over je helm kan
  • Prettig elastische materiaal
  • Elastiek bij de mouwen en capuchon
  • Ritssluiting met grof bloktand profiel

Review overzicht

Ademend vermogen
9
Winddichtheid
9
Comfort
9
Pasvorm
8
Prijs/kwaliteit
7

Samenvatting

Dit is een wind jack wat ik eerder bij mijn sportuitrusting had willen hebben. Prettig in gebruik met een goed ademend vermogen. Fijn elastisch materiaal, licht in gewicht en breed inzetbaar. Het POC Motion Wind Jacket heeft een adviesprijs van 150 euro.
Kristiaan Wulffraat
Kristiaan Wulffraat
Ik ben werkzaam in de mobiliteitsbranche en vader van twee jonge kinderen. In mijn vrije tijd houd ik mijzelf fit door er op uit te gaan met de mountainbike. Deze gaat standaard mee op vakantie waar de trails nou eenmaal wat spannender zijn dan in het platte Nederland. Mijn mountainbike gear is altijd een afweging tussen kwaliteit, value for money en looks.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Dit is een wind jack wat ik eerder bij mijn sportuitrusting had willen hebben. Prettig in gebruik met een goed ademend vermogen. Fijn elastisch materiaal, licht in gewicht en breed inzetbaar. Het POC Motion Wind Jacket heeft een adviesprijs van 150 euro.Het lichtgewicht en ademend POC Motion Wind Jacket | Review