De BioLite BaseCharge 600 en 1500 draagbare power stations | Review

In deze review bespreek ik de draagbare power stations van BioLite, namelijk de BaseCharge 600 en de BaseCharge 1500. Deze twee apparaten zijn essentieel voor outdoor-liefhebbers, omdat ze betrouwbare stroombronnen bieden tijdens kamperen en roadtrips. Ze zijn speciaal ontworpen om je van stroom te voorzien op afgelegen locaties waar geen stopcontacten beschikbaar zijn. Ik bekeek de prestaties om je te kunnen adviseren welke van de twee het meest geschikt is voor jouw behoeften.

De draagbare energiestations BaseCharge 600 en BaseCharge 1500 van BioLite zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat je altijd betrouwbare stroom bij de hand hebt. Ze voorzien in voldoende vermogen voor al je elektronische apparaten, zoals gadgets, laptops, telefoons, lampen, routers en gereedschap, waar je ook bent. Deze power stations zijn ideaal voor gebruik op off-grid locaties tijdens uitstapjes met familie of vrienden. Bovendien zijn ze ook uitermate geschikt als back-up wanneer de stroom thuis uitvalt.

Gebruik

BioLite BaseCharge 600

De BioLite BaseCharge 600 is ontworpen als een compacte en makkelijk te gebruiken stroombron voor dagelijks gebruik of kortere reizen. Het powerstation weegt slechts 1,2 kilogram en heeft een capaciteit van 622 Wattuur, wat genoeg is om bijvoorbeeld je telefoon, tablet en camera op te laden. De BaseCharge kan worden opgeladen via het stopcontact thuis, in de auto f met behulp van het SolarPanel 100 zonne-energiepaneel. (apart verkrijgbaar).

BioLite BaseCharge 1500

De BioLite BaseCharge 1500 daarentegen is ontworpen voor langere trips waarbij meer energie nodig is. Met een gewicht van ongeveer 5 kilogram en een capaciteit van maar liefst 1521 wattuur kan deze power station grotere apparaten zoals laptops, koelboxen en verlichting aandrijven. Het opladen van de Biolite 1500 kan via het stopcontact of met behulp van het SolarPanel 100 zonne-energiepaneel (apart verkrijgbaar).

In- en output

Beide power stations hebben verschillende in- en outputopties die ze geschikt maken voor verschillende doeleinden.

BaseCharge 600
BaseCharge 1500

De BaseCharge 600 is voorzien van een 600 Watt AC-omvormer die kan oplopen tot 1.000 watt. Dit hogere piekvermogen maakt het mogelijk om apparaten met veel stroomverbruik, zoals elektrisch gereedschap, te gebruiken tijdens het opstarten. De energie komt van een lithium-ionbatterij met een capaciteit van 622 Wattuur. In totaal heeft de BaseCharge 600 10 uitgangen.

De BaseCharge 1500 is voorzien van een wisselstroom omvormer met een capaciteit van 1.200 Watt, die kan worden opgevoerd tot een indrukwekkende 2.400 Watt. Dit betekent dat je apparaten als een magnetron of airfryer kunt aansluiten wanneer je op reis bent. De BaseCharge 1500 heeft ook een krachtige lithium-ionbatterij van 1.521 Wattuur en in totaal 12 uitgangen.

De BioLite BaseCharge 600 en 1500 draagbare power stations | Review

Het display van de BaseCharge is een zeer nuttige functie. Naast het tonen van het resterende batterijpercentage, geeft het display ook informatie over het huidige energieverbruik, de geschatte tijd tot uitputting of volledig opladen bij het huidige gebruikstarief, en de totale hoeveelheid Watt-uren die zijn gebruikt (deze kan worden gereset). Het display kan eenvoudig worden geactiveerd of gedimd met één druk op de knop.

Een bijkomend kenmerk dat de BioLite BaseCharge interessant maakt, is het draadloze oplaadstation. Dit oplaadpad heeft een capaciteit van maximaal 10 Watt om compatibele apparaten, zoals mobiele telefoons, draadloos op te laden. We waardeerden de mogelijkheid om onze telefoon gemakkelijk op de bovenkant te plaatsen voor het opladen, maar we ontdekten ook dat het soms lastig kon zijn om de telefoon exact op de juiste plek te krijgen zonder enige LED-indicatoren. Bovendien merkten we op dat omdat de bovenkant van de BaseCharge gemaakt is van hard plastic, de telefoon kon verschuiven en daardoor het opladen onderbroken werd. Dit probleem zou kunnen worden opgelost met een rubberen coating die meer grip biedt.

Opladen van de BaseCharge

Het opladen van de BaseCharge 1500 kan worden gedaan met de meegeleverde 130W-wandadapter of met een USB Power Delivery (PD)-compatibele voedingsadapter. Hoe dan ook, het duurt behoorlijk lang om op te laden: mijn tests duurden 12 uur met de meegeleverde 130 Watt-oplader en 16 uur met een 100 Watt USB PD-oplader.

BioLite zegt dat de BaseCharge 600 in slechts 3,5 uur kan worden opgeladen. Wat ze je niet direct vertellen, is dat je om dit te bereiken het apparaat tegelijkertijd moet voeden met de meegeleverde 90-watt wisselstroomadapter en met een 100-watt stroombron via de USB-C PD-poort. Met alleen de meegeleverde wisselstroomadapter ontdekten we dat het tussen de zes en zeven uur nodig had om het apparaat volledig op te laden. Als een kanttekening: het wordt als een goede gewoonte beschouwd om deze, of een andere lithiumbatterij, niet onder de 20 procent te laten leeglopen.

Gebruik SolarPanel 100 zonne-energiepaneel

Eén van de grootste voordelen van beide power stations is dat ze kunnen worden opgeladen met behulp van zonne-energie dankzij het SolarPanel 100 zonne-energiepaneel (apart verkrijgbaar).

BioLite heeft naast de BaseCharge powerbanks ook een nieuw zonnepaneel genaamd SolarPanel 100 gelanceerd. Dit zonnepaneel is opvouwbaar en heeft een vermogen van 100 watt. Het is speciaal ontworpen om apparaten direct op te laden of te verbinden met de BioLite BaseCharge-serie. In optimale zonnestraling kan het SolarPanel 100 een vermogen van maximaal 100 watt genereren en zo apparaten rechtstreeks van stroom voorzien. Met slechts één SolarPanel 100 kan de BaseCharge 600 binnen 6 uur worden opgeladen. Bij ideale zoncondities kunnen vier SolarPanel 100-eenheden aan elkaar gekoppeld worden om de grotere BaseCharge 1500 in slechts 4 uur op te laden.

Wat kost de BioLite BaseCharge?

De BioLite BaseCharge 600 en 1500 zijn verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaak en diverse webshops. Adviesprijzen:

  • Biolite BaseCharge 600, € 799.
  • Biolite BaseCharge 1500 € 1799.
  • SolarPanel 100 € 399.

Final toughts

Beide producten hebben verschillende voordelen en zijn geschikt voor verschillende doeleinden. De BaseCharge 600 is een compacte en betaalbare optie die ideaal is voor kortere reizen waarbij je slechts een paar kleinere apparaten wilt opladen. Aan de andere kant is de BaseCharge 1500 duurder maar heeft het meer mogelijkheden vanwege de hogere capaciteit, grotere in- en outputopties. Beide power stations hebben de mogelijkheid om opgeladen te worden met behulp van zonne-energie. Dit maakt het perfect voor langere trips waarbij je meerdere apparaten tegelijkertijd wilt gebruiken of opladen.

Over het algemeen zijn beide power stations betrouwbare keuzes om je tijdens outdoor activiteiten van stroom te voorzien. Welke het beste bij je past hangt af van jouw persoonlijke behoeften en budget.

Review overzicht

Gebruiksvriendelijkheid
9
In- en output
9
Features
9
Opladen
8
Prijs/kwaliteit
8

Samenvatting

De BaseCharge 600 is een compacte en betaalbare optie die ideaal is voor kortere reizen waarbij je slechts een paar kleinere apparaten wilt opladen. Aan de andere kant is de BaseCharge 1500 duurder maar heeft het meer mogelijkheden vanwege de hogere capaciteit.
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2023/2024

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De BaseCharge 600 is een compacte en betaalbare optie die ideaal is voor kortere reizen waarbij je slechts een paar kleinere apparaten wilt opladen. Aan de andere kant is de BaseCharge 1500 duurder maar heeft het meer mogelijkheden vanwege de hogere capaciteit.De BioLite BaseCharge 600 en 1500 draagbare power stations | Review