De Marmot PreCip Eco Pro hardshell | Review

Eind maart liep ik een groot deel van het Dutch Mountain Trail. Een schitterende route van ruim 100 kilometer van Eygelshoven (nabij Heerlen) helemaal naar Maastricht. Onderweg kom je zeven heuvels tegen, waaronder de Sint-Pietersberg, de Vaalserberg en de Gulperberg. Wij liepen (inclusief omleiding) 73 kilometer in drie dagen. De totale route zie je hier.

In opdracht van Gearlimits heb ik de Marmot PreCip Eco Pro getest in de kleur ‘Red Sun’. Ik vond het meer oranje. Helaas heb ik tijdens de tocht weinig regen gehad (behalve wat op zondag), maar denk toch dat ik een goed beeld heb gekregen van de jas. Een functionele hardshell tegen een redelijke prijs.

Specificaties

De jas heb ik op de weegschaal gelegd en het gewicht, van 407 gram, klopt. Daarmee is de jas niet superlicht, zelfs een beetje aan de zware kant. Voor de buitenkant gebruikt het Amerikaanse Marmot hun eigen ontworpen NanoPro. Membranen zoals Gore-Tex en eVent hebben de neiging om beter te ademen, maar de jassen zijn ook vaak zwaarder, minder compact en duurder. Coatings zoals Marmot’s NanoPro of Pertex Shield+ zijn lichter, minder duur, maar minder ademend en vaak minder duurzaam dan hun membraan-tegenhangers. Gedurende mijn wandeltocht was het vrij warm (14-16 Celsius), waardoor de jas vrij snel uit moest.

De Marmot PreCip Eco Pro hardshell | Review

De 3-laags jas wordt verkocht als een hard shell, maar is verrassend zacht aan de buitenzijde. Hij maakt weinig gekraak zoals we dat kennen van een hard shell. De rits is een volledige rits, en kan helaas niet van onderen open. Onder de armen zitten zogenaamde PitZips, wat makkelijk is bij opwarming van het lichaam. 

De rits wordt beschermd door een ‘windvanger’. Het is jammer dat Marmot hier geen klittenband, magneetjes of drukknopen heeft gebruikt. Nu ziet het geheel er wat ‘onaf’ uit. Klittenband dat ze wel gebruiken op de uiteinden van de mouwen. Dat is lekker functioneel, en werkt goed. Evenals de capuchon die aan de achterkant aangetrokken kan worden. Aan de onderkant van de jas zit ook nog een koord om de jas strakker om de taille (of billen) te trekken. 

Met een waterkolom van 20.000 zou deze jas je voldoende droog moeten houden. Helaas waren de druppels op zondag onvoldoende om dat te testen. De jas heeft lekkere grote zakken aan de voorzijde. 

Conclusie

Marmot PreCip Eco Pro is een functionele ‘instap’ hardshell tegen een aantrekkelijke prijs. Alles bij elkaar een prima regenjack om af en toe te gebruiken bij regen. Voor de meer doorgewinterde (buiten)sporter verwacht ik dat de jas onvoldoende bescherming en mogelijkheden biedt. Dan zou ik toch uitwijken naar de Gore-Tex varianten van Marmot. De jas heeft een adviesprijs van circa 150 euro. Daarmee is het een prima jas voor mensen met een ‘beperkt’ budget. 

Pluspunten

  • prijs
  • pit zips voor ventilatie
  • voldoende opbergruimte in de zakken

Minpunten

  • ademend vermogen
  • gewicht
  • windvanger rits

Review overzicht

Comfort
7
Pasvorm
7
Features
7
Duurzaamheid
8
Prijs/kwaliteit
8

Samenvatting

Marmot PreCip Eco Pro is een functionele 'instap' hardshell tegen een aantrekkelijke prijs.
Albin Bronkhorst
Albin Bronkhorsthttps://www.instagram.com/albinrene/
Serial entrepreneur. Founded several companies. Internet, news & sports junk. Survivor. Passion for cycling, hiking, travel, outdoor sports. Instagram: @albinrene. Country: Canada. Bike: Canyon Aeroad CF SLX 8. Gravelbike: RodeoLabs Flaanimal 5.0. Board: Burton Supermodel.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Helly Hansen Odin 9 Worlds Infinity Shell Jacket | Review

Het mag geen geheim zijn dat we bij Gearlimits houden van goede outdoor kleding. Onze redactie is, naast het schrijven van artikelen, bijna altijd...

Vallon Freebirds skibril; stijl, comfort en goed zicht | Review

De Vallon Freebirds skibril van een uitstekende keuze dankzij de hoogwaardige Carl Zeiss lens met anti-fog coating.

De natuur in met de nieuwe Haglöfs Front Proof hardshell 

De Front Proof hardshell van Haglöfs is een hoogwaardige outdoor jas die ideaal is voor avonturiers die op zoek zijn naar bescherming tegen de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Marmot PreCip Eco Pro is een functionele 'instap' hardshell tegen een aantrekkelijke prijs. De Marmot PreCip Eco Pro hardshell | Review