Er is een nieuwe wandelroute in Boheems Zwitserland geopend

Op 25 april wordt er een nieuwe wandelroute genaamd Hřebenovka geopend in het populaire Nationale Park Boheems Zwitserland. De route is 101 kilometer lang en brengt wandelaars langs zowel bekende als minder bekende plekken in Tsjechisch Zwitserland. Dit gebied werd vorig jaar getroffen door een grote bosbrand.

Wandelaars kunnen vanaf 25 april de nieuwe langeafstandswandelroute Hřebenovka volgen door het Nationale Park Boheems Zwitserland in het noordoosten van Tsjechië. Tijdens de wandeltocht genieten voetgangers van het uitzicht op de Elbe-kloof, de beroemde Pravčická-poort en ze lopen langs het rotskasteel Šaunštejn. Het doel van het nieuwe product “Hřebenovka Boheems Zwitserland” is dat de route de mooiste, maar ook onbekende plekjes in Boheems Zwitserland en het Lausitzergebergte met elkaar verbindt. Langs de route zijn veel voorzieningen, zoals hotels en restaurants en is er eveneens een goede infrastructuur.

Er is een nieuwe wandelroute in Boheems Zwitserland geopend

Een oude wandelroute in ere hersteld

In de vroege jaren van de 20e eeuw is Hřebenovka ontstaan als een historische wandelroute die liep van Aš in het Ertsgebergte naar Praděd in Moravië. De Club van Tsjechische Toeristen heeft samen met regionale partijen de wandelroute hersteld en wil nieuw leven in het gebied blazen. Echter, door een grote brand vorig jaar op 24 juli in het Nationale Park Boheems Zwitserland zijn sommige toeristische plekken nog niet bereikbaar, zoals de Edmund kloof en het wandelpad van de rotsbrug naar Mezní Louka.

Er is een nieuwe wandelroute in Boheems Zwitserland geopend
Credits: Eliska Hudcova

Hrebenovka Ceské Svycarsko

De nieuwe wandelroute leidt van het grensdorp Petrovice door het Elbezandsteengebergte naar de hoogste tafelberg van het land, Děčínský Sněžník. Vanaf hier gaat het pad naar de gezellige stad Děčín, gelegen aan de rivier Elbe. De route volgt de Elbe naar Hřensko, de toegangspoort voor de Kamenice kloof en de Pravčická-poort. Wandelaars kunnen kiezen om naar de rotsbrug te wandelen en terug. In Mezná vervolgt de route zich en zijn er een aantal prachtige uitkijkpunten, zoals bij het charmante Šaunštejn-rotskasteel en Mariina skála. Vervolgens gaat Hřebenovka door de pittoreske vallei van Kyjov naar de stad Krasná Lípa waar een stop bij de lokale brouwerij een must is. Het laatste deel van de route gaat door het Lausitzergebergte waar de 774 meter hoge Jedlová berg wordt bedwongen en het eindpunt Stožecké sedlo wordt bereikt.

De route

Praktische informatie

Hoewel Hřebenovka 100 km lang is, kunnen bezoekers zelf bepalen of ze een meerdaagse wandeltocht maken of een deel van de route kiezen. Er is een breed aanbod aan accommodaties en diensten op de route. De route zal vooral geschikt zijn voor wandelaars, maar op sommige stukken zijn fietsers ook toegestaan en in de winter is een deel van de route geschikt voor langlaufers. Het openbaar vervoer wordt vanaf 29 april aangepast, waardoor wandelaars eenvoudig kunnen starten met hun wandeltocht in bijvoorbeeld Jiřetín pod Jedlovou, Krásná Lípa, Kyjov, Jetřichovice, Mezní Louka, Janov, Hřensko, Děčín, Sněžník en Tisá.

Er is een nieuwe wandelroute in Boheems Zwitserland geopend
Credits: M. Rak
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief