De Cortazu Insulated Hard Shell Jacket & Pant | Review

De Cortazu Insulated Hard Shell jacket is de enige jas die je nodig hebt in de winter. Warm en 100% wind en waterdicht dus kun je er overal mee naar buiten. Pak de bijpassende broek mee en je bent klaar voor ski of snowboard trip. 

De Insulated Hard Shell Jacket van Cortazu ziet er in eerste opzicht clean uit. Een slim fit jas, met mouwen en een capuchon in één kleur. Eenvoud, maar niets is minder waar. Voor de broek geldt hetzelfde. Ondanks dat de jas helemaal gevoerd is met 3DeFX+ Insulation van Toray valt meteen het gewicht van de jas op (of beter gezegd het gebrek daaraan). Deze jas is gemaakt om in te bewegen. Het materiaal heeft wat stretch in zich en dat zorgt voor nog meer comfort en bewegingsvrijheid. De YKK AquaGuard Zippers hebben dezelfde kleur als stof van de jas. Aan elk detail is gedacht om deze jackets zo clean mogelijke look te geven. 

De Cortazu Insulated Hard Shell Jacket & Pant | Review
Credits: Jeroen Berends & Sjoerd Wenting | Gearlimits

Wanneer ik op een snowboard stap dan wil ik in eerste instantie dat een jas mij beschermt tegen de elementen; kou, wind en nattigheid. Die kou en nattigheid komen bij het snowboarden niet alleen uit de lucht vallen maar ook van het zitten in de sneeuw. Een goede broek is daarbij essentieel. Na een week lang in de Oostenrijkse alpen in condities verschillend van sneeuw, mist en lage temperaturen tot zonnig met papperige sneeuw heb ik geen enkele nattigheid of kou gevoeld. Daarbij heb ik alle omstandigheden dezelfde kleding aan gehad: een set van merino wol als onderkleding en de Cortazu Hard Shell set. Waterdicht betekent bij Cortazu ook echt waterdicht kwam ik achter. De Dermizax fabric ademt zodat je ook niet nat wordt van transpiratie. Dit alles zorgt ervoor dat je warm blijft. Wordt het te warm, dan rits je de ventilatiekanalen onder je armen of langs je benen open en dan koelt de berglucht je af.

De Cortazu Insulated Hard Shell Jacket & Pant | Review
Credits: Jeroen Berends & Sjoerd Wenting | Gearlimits

Features

Het Cortazu Hard Shell Jacket is voorzien van zeven zakken waarvan er twee op je mouw zodat je makkelijk je skipas scant, of je nou regular of goofy op je snowboard staat. In de zak op de rechtermouw vind je eveneens een brillendoekje van microfiber dat met een clipje vast zit aan de jas. Zelf ben ik gek op dit soort details. Zowel de capuchon als de onderkant van de jas zijn voorzien van een koord zodat je ze af kan stellen naar wens of je nou een helm op hebt, cap of niets. Kleine kanttekening hierbij is dat de koordjes aan de ritssluiting aan de kleine kant zijn. Wanneer je wat grovere handschoenen aan hebt dan zijn ze nog wel eens iets moeilijker te pakken te krijgen.

De Insulated Shell Pant is in de taille gemakkelijk af te stellen op maat en bevat ritsen aan de onderkant van de pijpen zodat je makkelijk bij je boots kan. De broek is natuurlijk ook voorzien van zakken, deze bevinden zich op je bovenbeen zodat je niet je jas hoeft op te tillen om er bij te komen. 

Cortazu heeft ook aan de veiligheid gedacht. Beide kledingstukken zijn voorzien van Internal Recco® Technology. De broek is voorzien van Toray Reinforced Ankle Protection. Dit beschermt tegen skies of andere scherpe objecten die mogelijk door het materiaal heen kunnen snijden tijdens een val of botsing. 

Duurzaamheid

Als het op duurzaamheid aan komt dan is het beste wat je als consument kan doen spullen kopen die lang mee gaan. Daar is deze Isolated Hard Shell set bijzonder geschikt voor, niet alleen omdat ik er alle vertrouwen in heb dat deze lang gebruikt gaat worden maar ook omdat het materiaal voor de helft van gerecycled materiaal is gemaakt. 

Credits: Jeroen Berends | Gearlimits

Conclusie

De Insulated Hard Shell set van Cortazu is ideaal voor de wintersporter. Of je nu skiet of snowboard je bent bent warm en droog en ziet er goed uit. De sets zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uiteraard ook te combineren met elkaar. Persoonlijk houd ik van kleine details als het brillendoekje, de easy acces broekzakken en minimal stijl die doorgevoerd wordt tot op de ritssluitingen. Diezelfde ritssluitingen mogen van mij iets grotere tags krijgen ook al gaat dat ten koste van de cleane look. Alhoewel andere handschoenen kopen zou ook een optie zijn. Deze jas wordt niet weggestopt tot de volgende snowboard trip want tussen oktober en mei kan ik altijd een beroep doen op deze jas als ik door de regen of de wind moet.

De Cortazu Insulated Hard Shell Jacket & Pant | Review
Credits: Jeroen Berends & Sjoerd Wenting | Gearlimits

Review overzicht

Comfort
9
Pasvorm
9
Warmte en isolatie
8
Wind- en waterdichtheid
9
Duurzaamheid
8.5
Fearures
8
Prijs/kwaliteit
8

Samenvatting

Cortazu heeft zich voor mij gewonnen. Door het lichte gewicht van deze set is het comfort erg hoog. Ondanks het lichte gewicht is de jas warm en door de wind- en waterdichtheid blijf je ook warm. De prijs is aan de stevige kant met de jas van bijna 400,00 en de broek van bijna 300,00 euro. Het voordeel is wel dat je maar één jas nodig hebt in de herfst, winter en lente.
Jeroen Berends
Jeroen Berendshttp://www.jeroenberends.nl
Jeroen Berends, (Travel) Photographer. Hiking, Mountainbiking, Diving, Bouldering all other things outdoors. Get's very excited about well designed products, even more so if the look good. Take me anywhere in the mountains and I'll be happy.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Cortazu heeft zich voor mij gewonnen. Door het lichte gewicht van deze set is het comfort erg hoog. Ondanks het lichte gewicht is de jas warm en door de wind- en waterdichtheid blijf je ook warm. De prijs is aan de stevige kant met de jas van bijna 400,00 en de broek van bijna 300,00 euro. Het voordeel is wel dat je maar één jas nodig hebt in de herfst, winter en lente. De Cortazu Insulated Hard Shell Jacket & Pant | Review