Een documentaire over het opmerkelijke verhaal van Jahbez Benga en de Bureh Beach Surf Club (BBSC) in het West-Afrikaanse Sierra Leone. Een land dat al tien jaar de gevolgen ondervindt van een burgeroorlog.

Jahbez Benga | foto door Tommy Trenchard
Jahbez Benga | foto door Tommy Trenchard

Het is een verhaal over een jongen die opgroeit in een klein vissersdorpje op het Freetown schiereiland, zijn passie vind en zijn droom probeert te leven. Het gaat over het leven in harmonie met de natuur en over een glimlach… en de golven

Jahbez en zijn vrienden houden van surfen. Dat is wat ze het liefst doen. Een paar jaar geleden hebben ze zichzelf leren surfen op oude surfplanken die waren achtergelaten door NGO-medewerkers. Nu runnen ze hun eigen Bureh Beach Surf Club, het beste dat ze ooit is overkomen.

Drie vrienden uit Amsterdam – Gugi van der Velden, Thijmen van der Poll en Floris Loeff – met een gedeelde interesse, surfen, raakten geïnspireerd door het plezier dat de jongens in Bureh hebben met surfen en willen dit graag delen met de rest van de wereld. Ze besloten een documentaire te maken en nog twee vrienden Danny Noordanus en Magnus Endal sloten zich aan als filmcrew.

Hun doel

Het primaire doel van de documentaire is het verhaal van Jahbez Benga en de Bureh Beach Surf Club delen met de wereld. Het is een positief verhaal en de film makers zijn van mening dat de positieve verhalen van anderen zullen inspireren om positieve dingen te doen.

Het secundaire doel van de documentaire is om de BBSC te steunen in haar activiteiten:

  • verbeteren ecotoerisme in Sierra Leone
  • het kweken van de lokale surfers gemeenschap
  • behoud van de oceaan en de stranden
  • opvoeding van de lokale jeugd

De teaser is gereed, maar de mannen zijn er nog niet. Wij van GearLimits vinden dit zo’n mooi verhaal, dat we ze graag willen helpen meer donaties te werven!!!

Jouw donatie zal volledig bijdragen aan het maken van de film. Elke donatie zal worden beloond met een vermelding van je naam in de aftiteling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.