Afgelopen week presenteerde Asics in Utrecht – te gast bij Intersport Twinsport – haar nieuwe fuzeX hardloopcollectie èn campagne in een opzet die ons aansprak… Gear & Action. Bij entree voorzien van fuzeX short, tight, shirt, packable jacket en hardloopschoenen en health snacks van Yoghurtbarn…. Na een korte kennismaking met de genodigde testers/bloggers, Gaby, Andrea, Stacey, Sophie, Jessica en Mari volgde een korte presentatie over de fuzeX campagne door Asics.

Gear – fuzeX

gearlimits-asics-fuzex-productEr zijn een aantal dingen te zeggen over de fuzeX hardloopschoenen en kleding. Kort gezegd voor de schoenen geldt: “geavanceerde eenvoud”. De schoenen zijn ontwikkeld voor korte en langere afstanden, maar ook goed te gebruiken voor training in bijvoorbeeld de sportschool. De fuzeX hardloopschoenen zijn ontwikkeld met in het achterhoofd lichtgewicht, beweeglijkheid en bescherming. Om de doelgroep tegemoet te komen is er ook veel aandacht besteed aan design.

Er is een lichte tussenzool – fuzeGEL – ontwikkeld in het Institute of Sport Science in Kobe, Japan die zorgt voor goede schokdemping en ‘bounce back’-effect. Wat ten goede moet komen bij harde landingen en natuurlijk ook bij het hardlopen zelf. De stabiliteit van de hiel – bijvoorbeeld sprongen en (abrupte) bewegingen wordt verzorgd door de Solyte Cradle. De bovenschoen is naadloos gemaakt voor een fijne pasvorm en comfort.

Uiteraard zullen we deze toeschrijvingen aan de fuzeX hardloopschoenen de komende tijd uitvoerig reviewen, daar komen we dus nog op terug!

Action – Freerunning

De freerun clinic werd geheel voor rekening genomen door Martijn Riemersma en Michiel Kasper van de Freerun Academy. Michiel, Martijn en Pieter Timmer zijn zo’n 10 jaar geleden gestart als Team Unity. Daarmee hebben zij jaren workshops demo’s en reclames verzorgt. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de oprichting van de Freerun Academy.

Wat is freerunning?

Freerunning is een fysieke en mentale kunst waarbij de freerunners trainen met de intentie om lichaam en geest te ontwikkelen om letterlijk obstakels te overwinnen in zowel stedelijke als natuurlijke omgeving op een meest intelligente en fysiek uitdagende wijze.

Als ik aan freerunning denk, dan flitst het beeld van de achtervolging in Casino Royale door mijn hoofd. De mannen van Freerun Academy wisten mij te vertellen dat dit Sebastien Foucan is. Hij wordt gezien als de grondlegger van freerunning, een sport die grotendeels is ontstaan uit parkour. Hij was dan ook een van ‘s werelds eerste beoefenaars van freerunning, samen met David Belle (bron: wikipedia).

Voor wie de scene niet kent:

Na een introductie video, tijd om naar buiten te gaan. Een korte run naar het Moreelsepark, waar het fysieke gedeelte van de clinic startte.

Erg leuk om deze tak van (action) sport nu ook eens van dichtbij mee te maken. We zullen in de nabije toekomst dan ook zeker vaker en meer aandacht gaan besteden aan freerunning op GearLimits…

Nienke, Laure & keep-track.nl dank voor het mogelijk maken van deze clinic.

Fotocredits: Zout Fotografie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.