The North Face presenteert film over ouderschap – New Life

The North Face presenteert zijn nieuwe film ‘New Life’. De film volgt klimmers Caroline Ciavaldini en James Pearson op hun ontdekkingsreis binnen het ouderschap. Centraal staat het verhaal over de risico’s én de successen rondom hun avonturen in de buitenlucht en de gelijktijdige opvoeding van hun eerste kind, Arthur. 

Van de angst om sponsors kwijt te raken tot de uitdaging van een avontuurlijke levensstijl: de film gaat niet alleen over de moeilijke keuzes die de kersverse ouders moeten maken, maar ook over de reacties die ze op hun keuzes kregen. Daarnaast besteedt New Life aandacht aan een worsteling waar veel nieuwe moeders mee te maken krijgen en die te maken heeft met de grote veranderingen door de komst van een nieuw gezinslid. 

De juiste beslissingen nemen

Caroline bespreekt ook de impact van de zelfmoord van haar moeder op haar leven en de beslissingen die daar nog altijd door beïnvloed worden. Het is een ontroerend moment; een moment dat goed laat zien hoe moeilijk het is om als ouders (de juiste) beslissingen te nemen. 

The North Face film over ouderschap - New Life

Caroline: “We zijn blij dat we New Life mochten filmen en hopen dat alle nieuwe ouders zich erin herkennen. De komst van ons kind heeft ons perspectief compleet op zijn kop gezet en ons leven, naast klimmen, een nieuwe betekenis gegeven. Voor mij betekent de best mogelijke moeder zijn soms risico’s nemen en zonder spijt je leven leiden. De komst van Arthur heeft dat gevoel alleen maar versterkt.” 

De film toont ook een kijkje in het leven van andere outdoor-atleten, inclusief The North Face Global Athlete-aanvoerder Hilaree Nelson en Freeride World Tour-snowboardkampioen Xavier De Le Rue. Ook zij bespreken hun unieke ervaringen op het gebied van ouderschap in combinatie met een risicovolle carrière. 

Ouderschap is voor veel mensen het avontuur van hun leven, maar als outdoor-atleet krijg je vaak kritiek, zeker als moeder. De levensstijl wordt niet begrepen en daar moet verandering in komen. 

The North Face film over ouderschap - New Life
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Canyon Grizl CF SL 8 gravel fiets | Review

Toen Canyon een nieuwe gravelbike aankondigde kon ik niet wachten. Na de Canyon grail met zijn bekende dubbedek stuur was ik erg nieuwsgierig waar...

Timothy Olson is het nieuwe gezicht van de Ocean Outdoor Film Tour

De European Outdoor Film Tour 2022 komt er weer aan! De avonturenrugzak is propvol met nieuwe verhalen van mensen die hun passie onvoorwaardelijk volgen....

AGU SIX6 Bib III & Solid Merino wielerkleding | Review

AGU, een Nederlands bedrijf, vroeg Gearlimits om de nieuwe SIX6 wielrenkleding te reviewen. Hoe AGU old-school materialen en de nieuwste technologieën combineert tot een...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief