Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de mogelijkheid flink wat gear mee te kunnen nemen. Ik heb er veel voorbij zien komen en bekeken, maar eigenlijk niet één die aan mijn eisen voldeed. Tot ik in contact kwam met Kira en Soren Strange van Billboard SUP. Zij maken echt top-notch opblaasbare sup boards. Het verhaal erachter is net zo uniek als het sup board zelf.

Geboren uit de wens om een ​​snel en stabiel paddle board te maken met een verfijnde esthetiek. Billboard SUP heeft een unieke benadering dat heeft geleid tot een high-end sup board met essentiële eigenschappen voor een goed sup board en gemaakt in de beste materialen met een superieure aandacht voor details.

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Als ontwerpbureau begonnen

De oprichters van Billboard SUP, Kira en Soren Strange, zijn eigenaar van Strange Works, een ontwerpbureau dat luxe modeaccessoires maakt voor grote modehuizen als Armani, Chanel, Chloe en Saint Laurent. Ze maakten kennis met stand-up-paddling via hun vriend, acteur, komiek en enthousiaste supper Bill Bailey en werden verliefd op de eenvoud van de sport en het directe contact met de natuur. Het gevoel op het water te staan ​​en Londen vanuit een nieuw perspectief te ervaren was geweldig. Omdat een opblaasbare sup overal mee naartoe kon worden genomen, realiseerden ze zich al snel dat er een enorm potentieel was voor avonturen buiten de rivier.

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Ze konden niet het juiste board vinden dat aan hun behoeften aan functie en stabiliteit voldeed. Het ideale board was er een dat alle uitrusting kon bevatten voor de grote avonturen die ze in gedachten hadden, veilig en stabiel was en toch snel genoeg om tegen sterke getijdenstromingen van de Theems te peddelen. Niets op de markt was echt geschikt… het idee van Billboard SUP was geboren!

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Bill Bailey

Stand-up comedian en stand-up paddler. Bill is de ‘Bill’ in Billboard. Hij is een enthousiaste SUP-fan en noemt zichzelf The Calm Paddler. Hij houdt ervan om rustig op de rivier te peddelen, zeldzame vogels te spotten, dicht bij de natuur te komen en te genieten van de zen-momenten die je op het water ervaart. Bill is een goede vriend en degene die Kira en Soren heeft laten kennismaken met paddleboarden. Zonder hem was dit project er nooit gekomen!

Paul Hyman

Paul, oprichter van Active360 UK’s grootste Stand Up Paddling-school, is een van de meest ervaren en bereisde paddleboarders van Groot-Brittannië. Hij is op SUP-expedities over de hele wereld geweest, zoals Schotland, Oost-India, Groenland en IJsland. Paul wordt alom gerespecteerd om zijn expertise en heeft onlangs een van de twee Britse paddleboarders gecoacht die de eerste vrouw werden die het Engelse Kanaal overstak op een paddleboard.

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

De Billboard Heron 4 meter (H4)

Het board, daar is waar het allemaal om draait. Met input van Bill Bailey, samen met Active 360’s Paul Hyman, is de Heron 4 tot stand gekomen. Het is een board waar enorm veel aandacht aan is besteed aan de details. De Heron 4 (meter) is opblaasbaar, praktisch, veelzijdig en stoer. Het bord kan overal mee naartoe worden genomen en is in minder dan tien minuten klaar. 

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4
H4 Carbon Kit

Carry On Board System

Het Carry On Board System stelt de gebruiker in staat om een breed scala aan tassen direct op het board te bevestigen. De draagtas kan aan het board worden bevestigd en als laadruim fungeren. Action cam-montage, Leafield-klep en overdrukventiel. Triple skin onderkant en bumpers voor extra duurzaamheid. Acht bagagelussen aan de achterkant. Handgrepen voor en achter. Het opgerolde board past in een tas die tijdens het vliegen kan worden ingecheckt.

What’s included

 • Reddingshendels
 • Lichtsteunen
 • Reflecterende markeringen
 • Veiligheidsfluitje
 • Stoere wheelie bag
 • Volledig functionele rugzakriemen en heupband
 • Hogedrukpomp HP1
 • Een beschermende tas die de slang en de gereedschapsset bevat
 • De pomptas heeft ook extra houders voor een vin en twee Orbiloc-lampen.

Specificaties

 • Gewicht 13,7 kg
 • Afmetingen 400 cm x 83 cm x 15 cm
 • Amerikaanse vinbox
 • Afmetingen opgerold bord 26 cm x 38cm x 89cm
 • Formaat tas 100 cm x 45cm x 35cm

De Billboard SUP H4 is verkrijgbaar in het zwart en het wit en twee verschillende kits; De H4 Glass Fiber Kit en de H4 Carbon Kit en kosten respectievelijk € 2.320,- en € 2.420,-.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Olight Camping Kick-Off korting actie

We zitten weer volop in het kampeerseizoen. Kamperen is leuk, voordelig en kan tegenwoordig erg comfortabel. Voor ieder wat wils. Wakker worden in de...

Sonos en The North Face verbinden muziek, reizen en avontuur op een manier die bijzonder is

Sonos en The North Face trappen een speciale samenwerking af die de weg baant voor een totaal nieuwe beleving van bijzondere expedities en landschappen....

GearBite: De nieuwe SPY+ Monolith zonnebril

SPY+ lanceerde recent een symbool van pure expressie. De Monolith is gearriveerd vanuit een andere dimensie om onze ogen te openen en niet alleen...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief