Inside-Out met Lowe Alpine

[vc_message style=”square” message_box_color=”grey”]Bij Gearlimits zijn we – uiteraard – gek op outdoor -en action sport materiaal. Maar we zijn ook benieuwd naar het verhaal achter producten. Omdat die er altijd is. Waarom maken outdoor merken op een bepaalde manier producten? Hoe bepalen ze de materiaalkeuze? Hoe denken ze over duurzaamheid of veiligheid? Dat is wat we proberen uit te zoeken in onze Inside-Out-verhalen. We zijn van mening dat als we je over een merk kunnen vertellen, je nog beter een keuze kan maken voor welke gear echt bij jou past. In onze twee Inside-Out video’s zie je wat  we hebben ontdekt en ervaren met Lowe Alpine, een merk opgericht door de Lowe Brothers in Colorado, met het hoofdkantoor nu in Derbyshire.

De Inside-Out-projecten worden geproduceerd met steun van de merken die we bezoeken. We houden nog steeds een open en kritische blik en proberen het echte en authentieke verhaal achter het merk te vinden.[/vc_message]

“World Class Carry Systems For life on the Move.”

Het was de Duitse wetenschapper, schrijver, toneelschrijver, dichter en filosoof Johann Wolfgang von Goethe die zei: “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.” Je zou het kunnen vertalen als “Less is more”, een veelgebruikte uitdrukking.

Het drukt de gedachte uit dat je door het in de breedte beperken van wat je doet, je meet de diepte in kunt zijn. Dat focus en specialisatie leidt tot meesterschap.  En omgekeerd kun je een meester herkennen aan zijn keuze om zich te specialiseren.

Die gedachte kwam in me op toen ik sprak met Joe White, Brand Manager van het Amerikaanse-Engelse, rugzak specialistisch outdoor merk. Lowe Alpine produceert niets anders dan rugzakken of “carry systems” zoals ze het graag noemen. En dat is meer dan een academisch onderscheid. “Carry system” is niet alleen een eufemisme voor een rugzak, maar ook een uitdrukking van hun focus op het systeem dat het dragen van je lading mogelijk maakt, namelijk de heupriem en harnas en schouderbanden.

Twee winters geleden heb ik hun Descent-rugzak kunnen gebruiken en reviewen (een multi-activiteitenpakket dat ik gebruikte voor snowboarden) en was al getroffen door de zeer interessante keuze die ze maakten, voor dunnere, compactere schouderbanden. Tijdens mijn bezoek dit jaar (2018) zag ik de volgende generatie van deze ontwikkeling in de Aeon-rugzak.

Ik sprak niet alleen uitgebreid met de mensen achter de ntwikkeling van de rugzak, maar mocht deze de volgende dag ook uitproberen tijdens een korte en krachtige day hike met Andy Cave, Ambassadeur van Lowe Alpine.

Deel 1:

Mijn bezoek aan het Lowe Alpine HQ ging niet alleen over uitrusting, maar ook over waar het merk vandaan kwam, de eerste rugzak geproduceerd door Jeff Lowe en zijn broers, en hoe Lowe alle aandacht richt op het faciliteren van bewegingsvrijheid in elke activiteit die je doet.

Deel 2:

Een dag later ging ik bij Brand Ambassador en de Britse bergbeklimmer Andy Cave op een dag wandeling met de Aeon-rugzak in het nabijgelegen Peak District (waar Lowe Alpine veel producttests doet) en ervaarde zelf de draagbaarheid en stabiliteit van de systemen die Lowe Alpine produceert.

[vc_video link=”https://youtu.be/hnrdlIP02Jk” title=”Inside-Out met Lowe Alpine – Deel 1″]

Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Dynafit Women’s Alpine trailschoen onder de loep | Review

Een regenachtige zondag in februari, een mooi moment om mijn nieuwe trailschoenen van Dynafit uit te proberen. Aan de stijl zal het niet liggen...

Rab verbetert de Xenair collectie voor actieve isolatie

Rab heeft aangekondigd dat ze een geweldige upgrade hebben gemaakt voor hun populaire Xenair collectie voor actieve isolatie.

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief