Inside-Out met Lowe Alpine

[vc_message style=”square” message_box_color=”grey”]Bij Gearlimits zijn we – uiteraard – gek op outdoor -en action sport materiaal. Maar we zijn ook benieuwd naar het verhaal achter producten. Omdat die er altijd is. Waarom maken outdoor merken op een bepaalde manier producten? Hoe bepalen ze de materiaalkeuze? Hoe denken ze over duurzaamheid of veiligheid? Dat is wat we proberen uit te zoeken in onze Inside-Out-verhalen. We zijn van mening dat als we je over een merk kunnen vertellen, je nog beter een keuze kan maken voor welke gear echt bij jou past. In onze twee Inside-Out video’s zie je wat  we hebben ontdekt en ervaren met Lowe Alpine, een merk opgericht door de Lowe Brothers in Colorado, met het hoofdkantoor nu in Derbyshire.

De Inside-Out-projecten worden geproduceerd met steun van de merken die we bezoeken. We houden nog steeds een open en kritische blik en proberen het echte en authentieke verhaal achter het merk te vinden.[/vc_message]

“World Class Carry Systems For life on the Move.”

Het was de Duitse wetenschapper, schrijver, toneelschrijver, dichter en filosoof Johann Wolfgang von Goethe die zei: “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.” Je zou het kunnen vertalen als “Less is more”, een veelgebruikte uitdrukking.

Het drukt de gedachte uit dat je door het in de breedte beperken van wat je doet, je meet de diepte in kunt zijn. Dat focus en specialisatie leidt tot meesterschap.  En omgekeerd kun je een meester herkennen aan zijn keuze om zich te specialiseren.

Die gedachte kwam in me op toen ik sprak met Joe White, Brand Manager van het Amerikaanse-Engelse, rugzak specialistisch outdoor merk. Lowe Alpine produceert niets anders dan rugzakken of “carry systems” zoals ze het graag noemen. En dat is meer dan een academisch onderscheid. “Carry system” is niet alleen een eufemisme voor een rugzak, maar ook een uitdrukking van hun focus op het systeem dat het dragen van je lading mogelijk maakt, namelijk de heupriem en harnas en schouderbanden.

Twee winters geleden heb ik hun Descent-rugzak kunnen gebruiken en reviewen (een multi-activiteitenpakket dat ik gebruikte voor snowboarden) en was al getroffen door de zeer interessante keuze die ze maakten, voor dunnere, compactere schouderbanden. Tijdens mijn bezoek dit jaar (2018) zag ik de volgende generatie van deze ontwikkeling in de Aeon-rugzak.

Ik sprak niet alleen uitgebreid met de mensen achter de ntwikkeling van de rugzak, maar mocht deze de volgende dag ook uitproberen tijdens een korte en krachtige day hike met Andy Cave, Ambassadeur van Lowe Alpine.

Deel 1:

Mijn bezoek aan het Lowe Alpine HQ ging niet alleen over uitrusting, maar ook over waar het merk vandaan kwam, de eerste rugzak geproduceerd door Jeff Lowe en zijn broers, en hoe Lowe alle aandacht richt op het faciliteren van bewegingsvrijheid in elke activiteit die je doet.

Deel 2:

Een dag later ging ik bij Brand Ambassador en de Britse bergbeklimmer Andy Cave op een dag wandeling met de Aeon-rugzak in het nabijgelegen Peak District (waar Lowe Alpine veel producttests doet) en ervaarde zelf de draagbaarheid en stabiliteit van de systemen die Lowe Alpine produceert.

[vc_video link=”https://youtu.be/hnrdlIP02Jk” title=”Inside-Out met Lowe Alpine – Deel 1″]

Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Zweedse consumenten roepen Fjällräven opnieuw uit tot meest duurzame merk

Voor het vierde jaar op rij hebben consumenten in Zweden Fjällräven uitgeroepen tot het meest duurzame merk van het land in de categorie ‘Clothes...

Hèt duikhorloge is de Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep

Omega creëerde het Ultra Deep Professional prototype horloge dat door avonturier Victor Vescovo werd gebruikt tijdens saturatieduik in de Marianentrog in 2019, dat een...

Dit gebeurt er als je met een Volvo V90 Hybrid een roadtrip maakt door Schotland

Schotland is de ideale reisbestemming voor zowel de buitensporter als de cultuurliefhebber. Nog mooier is een combinatie daarvan. Ik ondernam samen met mijn twee...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief