De beste outdoor stoelen van dit seizoen

Outdoor activiteiten gaan niet alleen gepaard met intensiteit, maar ook met comfort en tot rust komen. Een goede, gemakkelijke lichtgewicht stoel kan je go-to hulpmiddel zijn om een outdoor ervaring nét wat comfortabeler te maken. Het grote marktaanbod en vele keuzes maakt het echter lastig om een (juiste) beslissing te maken. Om deze reden hebben wij de vier meest spraakmakende outdoor stoelen op een rijtje gezet en een uitgebreide vergelijking gemaakt.

Na zorgvuldig marktonderzoek zijn we tot vier spraakmakende stoelen gekomen om te vergelijken. Hieronder een overzicht van de stoelen die wij gereviewed hebben. Met een bijzondere winnaar!

1 | Cortazu Outdoor Chair

De Outdoor Chair van Cortazu kwam als beste uit de test. Wat ten grondslag hiervan ligt, is de onwijs goede prijs-kwaliteit die Cortazu aanbiedt voor dit product. De stoel weegt maar 965 gram, maar zit bomvol features, waaronder een 2-bar frame en handige trek bandjes die het gemakkelijk maken om de stof over het frame te trekken. Daarnaast zit de stoel super comfortabel door het grote zitvlak en de ademende mesh stof. Deze basisprincipes heeft Cortazu enorm goed uitgevoerd, voor een fractie van een prijs van, bijvoorbeeld, de Helinox Chair One, die qua kwaliteit het meest in de buurt komt.

De beste outdoor stoelen van dit seizoen

De stoel is tevens in een groot aantal kleuren te krijgen. Met een zeer compacte draagtas van ~37 cm in lengte, is de stoel ook ideaal om zonder na te denken aan je rugtas te ritsen of in je achterbak te gooien wanneer je erop uit gaat. Waarom wij Cortazu extra tof vinden? Naast technisch hoogwaardige outdoor producten, zetten ze zich als B-Corp gecertificeerd bedrijf in voor het vergroenen van land en bieden ze binnen Europa gratis verzending aan. De opzet tijd van Cortazu’s stoelen zijn wel aan de langere kant t.o.v., bijvoorbeeld, de click-functie van de Cliq Chair, maar vergelijkbaar met deze van Helinox en REI Co-op.

2 | Helinox Chair One

Op plek twee is de Chair One van Helinox, misschien wel de meest bekende stoel van de vier op dit moment. Met vergelijkbare draagtas grootte en gewicht als die van Cortazu doet deze stoel niet onder aan de compactheid ervan. Maar, door de stevige prijs – en opvallend mindere stabiliteit en stevigheid ervan – is de Chair One een minder fijne stoel om langer op te zitten.

De beste outdoor stoelen van dit seizoen

Wat wel fijn is aan de producten van Helinox is dat er 5 jaar garantie op zit. Ook beweert Helinox dat de stoel een gewicht van 145 kg kan dragen. Echter twijfelen wij hieraan door de  eerder benoemde mindere stabiliteit van het frame. Zo heeft de stoel een 1-bar frame, waar de Cortazu outdoor stoel een 2-bar frame heeft. De stof waar het zitvlak uit bestaat, en de mesh ervan, is vergelijkbaar met de kwaliteit van die van Cortazu en verbetert inderdaad het ademend vermogen en de luchtcirculatie.

3 | Cliq Products Cliq Chair

De Cliq Chair biedt de snelste opzet tijd. Met één druk op de knop is de stoel binnen seconden opgezet. We willen hierbij wel zeggen dat als wij de eerste keer niet goed wisten hoe dit systeem werkte. Door het design is de compactheid van de opgevouwen stoel zo groot als een waterfles. Dit is ideaal om hem zo makkelijk mee te nemen in je rugzak. De extra 1.65 kg vinden wij wel wat aan de zware kant voor een outdoor stoel, zeker als je er meerdere wilt meenemen op, bijvoorbeeld, een hike.

De beste outdoor stoelen van dit seizoen

De Cliq Chair kan rond de 135 kg dragen en is iets duurder dan de stoel van Cortazu. Uiteindelijk, door het zwaardere gewicht van de stoel zelf en de beperkte features, is de Cliq chair op de derde plek geëindigd.

4 | REI Co-op Flexlite Air Chair

Op de laatste plek staat de REI Co-op Flexlite Air Chair. Opvallend, want de stoel is als laagst geprijsd, maar heeft daardoor ook de slechtste kwaliteit van de vier stoelen. De lichte (of goedkopere) materialen waaruit deze stoel van gemaakt is dragen bij aan het lichte gewicht ervan (765 gr.). Wel vinden wij het fijn, dat net als als Cortazu, de materialen duurzaam gesourced zijn. De producten die REI Co-op gebruikt, dragen allemaal het bluesign® label. De ripstop nylon stof waarvan het hele zitvlak gemaakt is waterafstotend, wat zeker een voordeel is, al voel je al gauw dat je door de ripstop minder lekker zit.

De beste outdoor stoelen van dit seizoen

REI Co-op adverteerd dat deze stoel vooral bedoeld is om mee te kamperen en/of backpacken. Hier kunnen wij ons in vinden, maar we twijfelen wel of de stoel weerbaar zal zijn bij stevigere weersomstandigheden zoals wind, regen en storm. Dit hebben we nog niet voldoende kunnen testen. Als een eerste instapmodel is de Flexilite Air Chair aan te raden, maar voor de wat meer geïnvesteerde buiten fanaat heeft de stoel de nodige beperkingen op gebied van kwaliteit en bruikbaarheid.


Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief