Next level vliegen met de DJI FPV drone

DJI heeft vandaag een geheel nieuwe drone-categorie geïntroduceerd, de DJI FPV. Deze drone combineert de first-person view, snelle prestaties van race-drones, de filmische camera-sweep van traditionele drones, de veiligheids- en transmissietechnologie van DJI’s consumentendrones en een optionele innovatieve eenhandige bewegingscontroller die dronepiloten in staat stelt de drone met slechts enkele handbewegingen te besturen.

Het DJI FPV-ecosysteem omvat de drone, goggle, een speciale afstandsbediening en een nieuwe intuïtieve bewegingscontroller die de drone bestuurt op basis van de beweging van je hand.

De drone is voorzien van krachtige motoren voor aanzienlijke snelheden, een intuïtieve gebruikersinterface en de nieuwste veiligheidsfuncties voor meer controle. Het nieuwe FPV-systeem laat piloten vliegen vanuit het perspectief van de drone in high-definition dankzij O3, de derde iteratie van DJI’s OcuSync-technologie. Dankzij de betrouwbaarheid en het transmissiebereik kunnen dronepiloten vloeiende en stabiele 4K-video vastleggen met 60 fps met behulp van RockSteady elektronische beeldstabilisatie.

Drie vliegmodi

Voor zowel beginnende als ervaren dronepiloot is de drone voorzien van drie vliegmodi die zijn ontworpen voor alle vaardigheidsniveaus om aan het systeem te wennen. De uitgebreide veiligheidsfuncties van DJI FPV omvatten een nieuwe noodrem- en zweeffunctie om vliegen veiliger en minder intimiderend te maken voor nieuwe gebruikers, evenals de reeks toonaangevende veiligheidsoplossingen van DJI, waaronder op GPS gebaseerde geofencing om piloten te adviseren over luchtruimbeperkingen en -potentieel. gevaren en een ADS-B-ontvangersysteem om dronepiloten te waarschuwen wanneer andere bemande vliegtuigen in de buurt zijn.

In veel rechtsgebieden moeten dronepiloten die met een FPV-goggle vliegen, worden vergezeld door een visuele waarnemer om te letten op gevaren in het luchtruim. Vlieg altijd veilig en verantwoord, en zorg ervoor dat je de wettelijke vereisten voor vluchten begrijpt en volgt.

Een vliegervaring voor elk vaardigheidsniveau

DJI FPV is de eerste geïntegreerde FPV-drone waarmee piloten van beginners tot professionals kunnen kiezen uit meerdere vliegmodi die passen bij hun vaardigheidsniveau:

  • Normale (N) modus: tijdens gebruik in de N-modus werkt DJI FPV vergelijkbaar met andere DJI-drones, zwevend op zijn plaats met behulp van GPS en/of visuele positioneringssystemen (VPS) aan de onderkant van de drone. De meest benaderbare vliegmodus, de N-modus, maakt het mogelijk dat obstakel detectiesensoren aan de voorkant worden geactiveerd om te waarschuwen wanneer obstakels dichtbij zijn en vertragen. Piloten hebben de taak om de drone weg te manoeuvreren van gedetecteerde obstakels.
  • Handmatige (M) modus: neem de volledige controle over de drone met de M-modus die is ontworpen voor meer ervaren gebruikers. In de M-modus zijn alle sensoren en zweeffuncties uitgeschakeld.
  • Sport (S) modus: een nieuwe hybride mix van de M- en N-modus, de S-modus biedt enkele van de dynamische bewegingsmogelijkheden die bij de M-modus horen, samen met enkele van de belangrijkste veiligheidsfuncties van de N-modus. De S-modus is de middelste stap tussen de drie modi en is ontwikkeld om piloten meer ruimte te geven om hun vaardigheden te verkennen terwijl ze gewend raken aan FPV-vluchten.

Veiligheid voorop

Gedurende het kan een reeks veiligheidsvoorzieningen worden gebruikt. Een speciale noodrem- en zweeffunctie is beschikbaar in alle vliegmodi om de drone op elk moment tijdens de vlucht te laten stoppen en op zijn plaats te laten zweven.

Next level vliegen met de DJI FPV drone

Obstakeldetectiesensoren kunnen worden geactiveerd tijdens het werken in de N-modus, die piloten waarschuwen voor gedetecteerde obstakels en het vliegtuig automatisch vertragen. Visuele positioneringssensoren (VPS) en een hulplamp aan de onderkant zijn ook beschikbaar om te helpen bij een soepele start en landing. Failsafe Return to Home is een andere belangrijke functie die de drone automatisch terugbrengt naar zijn thuispunt met een druk op de knop of in het geval dat het transmissiesignaal verloren gaat. Het ADS-B-ontvangersysteem geeft audio- en visuele meldingen aan de piloot via de FPV-bril wanneer traditionele vliegtuigen zoals vliegtuigen of helikopters uitgerust met ADS-B-zenders in de buurt zijn.

Next level vliegervaring

DJI FPV laat je de wereld op een nieuwe manier zien met behulp van de absoluut nieuwste HD-transmissietechnologie. De nieuwe motoren zorgen voor een maximale snelheid van 140 km en een maximale acceleratie van 0-100 km in slechts twee seconden. O3-transmissie is de volgende stap in FPV-transmissietechnologie.

Een aanzienlijk zendbereik van maar liefst 10 km. De drone is voorzien van automatisch schakelende dubbele frequenties, een hoge bitsnelheid van 50 Mbps en geavanceerde anti-interferentiemethoden om een ​​betrouwbare feed te garanderen. Aangekondigd in 2019, bracht het DJI HD-transmissiesysteem ’s werelds eerste HD digitale feed op de markt. Het nieuwe DJI FPV-systeem gebruikt dezelfde technologie om een ​​kristalhelder beeld naar de goggle te brengen met low latency.

Next level vliegen met de DJI FPV drone

Er kan worden gekozen uit verschillende kijkopties, waaronder:

  • Standaard HD-modus met low latency: bekijk de wereld in 1440x810p in 60 fps met een breder gezichtsveld van 142 ° (FOV) of 50 fps met 150 ° FOV. In deze modus is de latentie slechts ≤ 40 ms.
  • Vloeiende modus: in deze modus activeren piloten hoge framesnelheden voor een meer filmische look, waarbij de signaallatentie wordt verminderd tot ≤ 28 ms. De resolutie is 1440 × 810p 120 fps met een kijkhoek van 142 ° of 100 fps bij een kijkhoek van 150 °.
  • Audience-modus: deel het perspectief van de piloot in de audiëntiemodus, die tot acht extra bril-sets verbindt met het zicht van de piloot, zodat zelfs toeschouwers de vlucht kunnen ervaren.

Prijs & beschikbaarheid

DJI FPV is vanaf vandaag verkrijgbaar via store.dji.com en bij geautoriseerde handelspartners. DJI FPV kan in verschillende opties worden gekocht. De standaard DJI FPV Combo bevat de FPV-drone, afstandsbediening 2, FPV-bril V2, alle benodigde kabels en een batterij voor de verkoopprijs van € 1349,-.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.