Fjällräven maakt innovatieve ‘Samlaren’ collectie van restmateriaal

Fjällräven introduceerde vandaag haar Samlaren – Zweeds voor ‘de verzamelaar’ – collectie. Gemaakt door innovatief gebruik te maken van restmateriaal. Dit maakt de Samlaren een terugkerende collectie in beperkte oplages. 

Het idee achter Samlaren is om een ​​initiatief te creëren voor duurzaamheid en innovatie met de missie om circulariteit te verkennen en inspiratie te creëren voor een betere en duurzamere toekomst. Een nieuw concept dat is geworteld in Fjällräven’s toewijding aan kwaliteit en de traditie om geen middelen verloren te laten gaan.

Samlaren embleem

Alle producten met het Samlaren-embleem zijn gemaakt van restmateriaal uit de fabrieken van Fjällräven, zorgvuldig gecombineerd, in genummerde limited editions met unieke ontwerpen en speelse kleurencombinaties. Alle stukken bieden hetzelfde hoge niveau van functionaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid dat van elk Fjällräven-product mag worden verwacht, maar met upcyclede materialen en een hoogstaand ontwerp.

Fjällräven maakt innovatieve ‘Samlaren’ collectie van restmateriaal

Eerste producten van G-1000 stof

De eerste productlancering van Samlaren is een samengestelde collectie van opnieuw uitgevonden klassiekers gemaakt van overtollige G-1000 stof, waaronder het klassieke Greenland Jacket in patchwork met kleurblokken, de iconische Kånken-rugzak en bijgewerkte versies van de draagtas en pet.

Fjällräven’s geschiedenis van circulaire innovaties

Duurzaamheid en innovatie hebben altijd centraal gestaan ​​bij Fjällräven. In 1964 stopte oprichter Åke Nordin een rol stof weg die niet was gesneden tijdens de ontwikkeling van zijn baanbrekende thermotent. Een paar jaar later werd dezelfde rol stof gebruikt om het eerste legendarische Greenland Jacket te maken. In het voorjaar van 2021 zet Fjällräven verdere stappen op deze reis met de introductie van Samlaren, een nieuw duurzaam initiatief geworteld in het erfgoed en de geest van innovatie van Fjällräven.

De Samlaren collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar in geselecteerde winkels en op www.fjallraven.com

New adventures for leftover fabrics

In onderstaande video leggen Henrik Andersson (Global Creative Director) en Christiane Dolva (Head of sustainability) binnen Fjällräven, de visie achter het Samlaren concept uit. 

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief