De Skydio R1 volledig autonome drone

Onze vaste bezoekers weten dat we een DJI Mavic Pro-drone gebruiken voor extra footage bij onze videorecensies en andere videoproducties. Vorige week bekeek ik de vlog van Casey Neistat over een nieuwe drone, de Skydio R1. Ik was onder de indruk, omdat ik uit eigen ervaring weet dat het volgen van (actie) sporters lastig is, zelfs met automatisch volg functionaliteiten als active track, terrain follow, etc.

Skydio, een start-up, opgericht door voormalige Google drone ingenieurs, Adam Bry en Abe Bachrach, lanceerde in februari hun eerste product: R1, een volledig autonome vliegende camera. Met de introductie van R1 zet het bedrijf een stap in de richting van de toekomst van autonome drones en maakt het een nieuw soort visuele verhalen mogelijk.

[vc_gallery interval=”10″ images=”22381,22379″ img_size=”full”]

“De belofte van de zelfvliegende camera heeft de verbeeldingskracht van mensen vastgelegd, maar de drones van vandaag moeten nog steeds handmatig worden ingevlogen om bruikbaar te zijn”, zegt Adam Bry, CEO en mede-oprichter van Skydio. “We hebben de afgelopen vier jaar de moeilijke problemen in robotica en kunstmatige intelligentie opgelost die nodig zijn om een ​​volledig autonome vlucht mogelijk te maken. We zijn enorm enthousiast over de creatieve mogelijkheden met R1 en we zijn ook van mening dat deze technologie de meest waardevolle drone-toepassingen voor consumenten en bedrijven de komende jaren mogelijk zal maken. “R1 is vanaf de basis gebouwd voor autonome vluchten door een team van onderzoekers en ingenieurs van wereldklasse. R1 wordt aangedreven door de Skydio Autonomy Engine, waardoor het de wereld kan zien en begrijpen er omheen zodat het veilig op hoge snelheden kan vliegen terwijl obstakels worden vermeden, zelfs in dichte en uitdagende omgevingen. Het kan mensen zien en anticiperen op hoe ze zullen bewegen, waardoor R1 intelligente beslissingen kan nemen over hoe je de meest vloeiende, meest filmische beelden in realtime kunt krijgen.

13 camera’s

De Skydio Autonomy Engine ziet de wereld via de 13 camera’s van R1, waardoor het de mogelijkheid heeft om de wereld in realtime in kaart te brengen en te begrijpen, waardoor het volledig autonoom kan zijn en onafhankelijk beelden kan vastleggen die eens een Hollywood-filmploeg vereisten.

Aangedreven door NVIDIA Jetson, een krachtige AI-supercomputer, is R1 in staat om intelligente beslissingen te nemen, real-time bewegingen te plannen en door complexe omgevingen te navigeren.

Gebouwd voor early adopters, waaronder sporters, avonturiers en creatieven, brengt R1 gebruikers naar het centrum van hun verhalen. De enige tool die je nodig hebt om verbluffende 4K-video met R1 te maken, is de mobiele app van Skydio. Ga van start, zet het om je te volgen en laat de wereld zien wat je kunt doen. Als u de camera-app op uw telefoon kunt bedienen, kunt u R1 bedienen.

Prijzen & beschikbaarheid

De Skydio R1 is nu beschikbaar voor sporters, avonturiers en videomakers op www.skydio.com. Voorlopig – helaas – alleen in de VS en Canada voor $ 2499 USD.

De eerste beschikbaarheid van R1 vindt plaats in de beperkte Frontier-editie, geassembleerd op het hoofdkantoor van Skydio in Redwood City, CA – bestel vandaag uw R1 op www.skydio.com

Skydio R1: de zelfvliegende camera – video

Skydio R1 weet wat te filmen en beweegt zichzelf met de vrijheid van vlucht om de beste foto te maken, zodat je anders onmogelijke video’s van je avonturen kunt maken.

[vc_video link=”https://youtu.be/gsfkGlSajHQ”]

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Fjällräven maakt innovatieve ‘Samlaren’ collectie van restmateriaal

Fjällräven introduceerde vandaag haar Samlaren - Zweeds voor ‘de verzamelaar’ - collectie. Gemaakt door innovatief gebruik te maken van restmateriaal. Dit maakt de Samlaren...

European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 Aflevering 4

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Review: Osprey Dyna 6 trailrun rugzak

De afgelopen maanden testte ik een van de trailrun rugzakken van Osprey: de Dyna 6. Dit is een medium maat rugzak met een inhoud...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.